søndag, juli 17, 2011

Berlin, vol. 1

Vi pleier å bo på på et hotell midt på Rosenthaler Platz.Over gata fra hotellet vårt går Weinbergsweg, som straks bytter navn til Kastanienallée. I dette området (Mitte-Prenzlauer Berg) tilbringer vi mye tid, derfor er det så fint å bo her. Hotellet har en sterk miljøprofil og er nok det mest gjestfrie, vennlige, grønne og gjennomtenkte hotellet jeg noensinne har bodd på. Dyrt er det heller ikke. Hotel Circus er navnet, herved anbefalt.Den økologiske hotellfrokosten spiser vi i hagen, i skyggen under et tre, ved en fontene. En av de mange tingene som gjør at Berlin om sommeren er enda finere enn Berlin om vinteren.
Her: Urtete. Bak til venstre: Min elskedes sommerbrune arm.


Kastanienallee. Trærne er også et pluss om sommeren.
...og at man kan spise alle måltider ute. F.eks. vegetarpizza med squash og auberginer på en av de mange italienske restaurantene i området. La Famiglia.Platebutikkene flytter ut på gata de også. Én euro pr LP. Renata Tebaldi kan gjerne synge Puccini i min stue, derfor ble denne med hjem.


Svart-hvite strimler med passbilder kan man jo ta året rundt. Her fikk jeg flashback til egen tenåringstid, da tre jenter presset seg inn i den gamle automaten. BTDT. Vi tok også bilder, naturligvis. Forrige gang med skjerf og lue, denne gang med solkremblank panne og fregner.


Og nevnte jeg isen? Her har Oslo noe å lære. I Berlin selges is overalt. Fløteis og yoghurtis om hverandre. En kule koster 80 cent, hvilket skulle være noe sånt som i underkant av 7 kroner. Bare det!


Min lavendel-is smakte utmerket.


Og her er økologisk yoghurt-is med smak av sitron og hylleblomst. Med rips som topping!


Også kan man henge i parken om kveldene, sammen med halve Berlins befolkning. Nydelig sommerluft.

6 kommentarer:

Siljeblomst sa...

Nydelige bilder og flotte tips! Vi reiser til Berlin i løpet av sommeren :-)

Marta sa...

Åh, eg saknar Berlin! Flotte bileter, god sommar!

Synne sa...

Åh, nå fikk jeg lyst på is. Dette ser og høres kjempekoselig ut!

Elisabeth sa...

Det høres aldeles fortryllende ut!
Berlin er en by jeg aldri har vurdert som feriemål. Men det revurderes nuh!

Ine sa...

Nå fikk jeg veldig lyst til å reise til Berlin!

Glamourbibliotekaren sa...

Siljeblomst: Aha, heldiggriser!

Marta: Takk, god sommer til deg også!

Synne: Jeg har is i fryseren.. og jordbær! Jippi!

Elisabeth: BRA, for Berlin er i høyeste grad et feriemål, på alle mulige måter! (Bortsett fra om du drømmer om lange hvite strender i det indiske hav eller noe, da spørs det)

Ine: Reis! Det er ikke så dyrt!

Populære innlegg