søndag, juli 17, 2011

Noe av det beste jeg vet

Noe av det aller beste jeg vet, er å henge klær ute til tørk i den varme sommervinden. Før jeg fikk egen hage, og var på ferie hjemme hos foreldrene mine, ventet mamma med å henge opp klesvasken til jeg stod opp - så jeg skulle få gjøre det.Å se dem flagre på klessnora, og å vite at de tørker på en halvtime, gir meg fred i sjelen.


Og det aller beste: Sengetøy. Hvitt mot blå himmel. Flagre flagre flagre. Og legge det på igjen om kvelden, så det lukter sol og sommer av puta når man sovner.

Nå er det jo regntid her på Østlandet i den kommende uka, så i går nøt jeg den siste soldagen i hengekøya med Donald og iste (så å si identisk med denne collagen - bortsett fra lesestoffet var alt skremmende likt) - med god oversikt over klesstativet der oppe på berget. Og sengetøyet flagret. Og flagret. Og flagret. Og jeg sovnet.


7 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Skjønner akkurat hva du mener! Og bildene fanger stemningen. :-)

Synne sa...

Åh, lukten og følelsen av nyvasket, flagretørket sengetøy er virkelig herlig. Hverdagsluksus!

Glamourbibliotekaren sa...

Det finnes knapt bedre!

fru winther sa...

Åh....jeg kunne ikke vært mer enig! Og ingenting i hele verden er mer sommer for meg enn å sovne i soltørket sengetøy.Helst krepp ;)

Ragnhild sa...

Å ja, klede i sommarvinden er så fantastisk herleg!

Kjenner meg att i det du skriv. Eg var visstnok vill etter å hjelpa mamma med å hengja opp klede då eg var lita. Som 1.5-åring var eg med ut og sat ved kleskorga, tok opp plagg for plagg og gav dei til mamma medan eg proklamerte kven sine klede eg tok opp til henne, slik at ho kunne hengja dei opp. Og gleda har eigentleg aldri teke slutt, sjølv om eg no kan hengja opp klede på eiga hand når eg er på besøk i barndomsheimen:-)

... så får eg berre drøyma om hus og hage og eige klesstativ i mellomtida.

God klestørk (før regnet kjem)!

Glamourbibliotekaren sa...

Fru Winther: Enig, krepp!

Ragnhild: Haha, det kaller jeg dedicated fra barnsben av!

Glamoursjefen sa...

Herlig stemningsrapport!

Helt 100% enig i det der med tørking av tøy ute om sommeren (særlig sengetøy som du nevner). Det gir en sånn flott luksusfølelse! :)

Populære innlegg