onsdag, juli 20, 2011

Kva las du no?


Nå, hva leser dere i sommer? Hengekøya er delvis byttet ut med paraply, som hos Audrey på bildet (selv om jeg mistenker hennes for å være en parasoll), men regn er jo ypperlig lesevær det også. Jeg har plukket fram Trolldomsfjellet av Thomas Mann igjen, jeg ble jo aldri ferdig med den for tre år siden. Jenny B har utfordret meg til å bruke kortere tid på boka enn hva hovedperson Hans Castorp tilbringer på helsepensjonatet, hvilket er 7 år, så da regner jeg med å klokke inn på omlag halvparten. To hundre sider igjen.

34 kommentarer:

Anette sa...

Jeg leser "The Collected Stories of Lorrie Moore", rett og slett de flotteste, vondeste og morsomste novellene jeg har lest på lenge. Nettopp ferdig med Jennifer Egan`s "A Visit to the Goon Squad". Den var også utrolig bra. Definitivt en verdig Pulitzer-vinner.

Siri sa...

Jeg leser en novellesamling Neil Gaiman har redigert. Den heter bare Stories og er fulle av spennende og forskjellige noveller. Genial til togbruk.

Anaruh sa...

Just nuh leser jeg The Picture of Dorian Gray (Oacar Wilde) på engelsk, hører Prosessen (Franz Kafka) på lydbok og leser Hvem som helst, hvor som helst (Gro Dahle) på norsk. Greit å ha noe å variere mellom.

Jenny B sa...

Haha, jag kan ju erkänna att det tog flera månader att läsa ut boken även för mig! En del böcker får ta sin tid, helt enkelt.

Just nu läser jag till exempel den tusen sidor tjocka Mannen utan egenskaper (på tyska) av Robert Musil, sedan ett och ett halvt år tillbaka. Jag läser några sidor varje helg med STORT nöje och är glad över att jag har mer än hälften kvar!

Litet snabbare skall det nog gå att läsa ut All families are psychotic av Douglas Coupland. :)

bare hege sa...

Her i huset har vi for tida høytlesing av "Kollektivt selvmord" av Arto Paasilinna.

koristen sa...

Dette er visst sommeren for bøker om kunst og kunstnere - ekte og fiktive! Akkurat nå leser jeg min første Siri Hustvedt, "What I Loved". Jeg har kommet nesten halvveis og nyter den, så den kommer til å bli etterfulgt av flere. Liker spesielt godt det hun skriver om fiktive kunstnere og deres verker så jeg kan se det for meg. Vil se boksene til Bill!

Forrige bok jeg leste ferdig var "Barnas bok" av A.S. Byatt. Den er stor og tykk og proppfull av navn og engelsk historie fra 1895 til 1919, så den krever konsentrasjon og tid. Men det var verd det!

"Svanetyvene" av Elizabeth Kostova er i en lettere genre, men fin å kose seg med på terrassen eller på stranda :-)

Hermia sa...

Jag läser fantastiska Beatles av Lars Saabye Christensen - efter tips från just Glamourbibliotekaren själv och Jenny B. Efter att ha läst några böcker av författaren har han blivit en stor favorit. Sen kanske kanske jag plockar upp band två av På spaning efter den tid som flytt. Det känns verkligen också som ett lååångt projekt...

Anonym sa...

Eg har dei siste eksamenane for semesteret i dag og trur eg snart har gnagsår på hjernen. Men! Premien for endt semester blir likevel meir lesing. Denne gongen litt lettare og morosam lektyre. Den første boka i Adrian Mole-serien og "The Hitchhikers Guide to the Galaxy" av Douglas Adams ventar på stovebordet. Eg gler meg!

Anna sa...

Eg les Hovland i sommar. Likar den lune og humoristiske stilen. Underfundig, vittig, skarpt observerande og usentimental på ein gong. Har lest "Sveve over vatna" og "1964" sålangt, skal i gang med "Dr Munks testamente". Innimellom hyggar eg meg med ein av barnebøkene hans. Fint med Hovlandsk stemning inne når det er regnvått ute.

Mari sa...

Jeg ble akkurat ferdig med "Hvordan man nærmer seg ett tre" av Eva Dahlgren. Den var skikelig søt og føltes litt som å lese seg gjennom en blogg faktisk. Alle tanker samlet på ett sted.

Gina sa...

Jeg har akkurat begynt på A game of thrones. Litt påvirket av serien fra HBO, kan du si...

Trude sa...

Jeg holder på med intet mindre enn 3 bøker: "Gjenferd" av Jo Nesbø, "The Picture of Dorian Gray" av Oscar Wilde og har nettopp begynt på "Life of Pi" av Yann Martel. De er såpass forkjellige at jeg ikke blander handlingene. Det skal vel litt til...

Lotta sa...

Jeg leser Helene Uris "Kjerringer" - tidvis svært fornøyelig! Er også midt i "Monotoni.Anatomi" av Edy Poppy - følte for mer av henne etter nettopp ha blitt ferdig med "Sammen.Brudd" - anbefales. Mursteinen "Life" av Keith Richards venter etterpå - føler på meg at den kommer jeg til å bruke lenge på.. noen andre her som har lest den?

Lotta sa...

Jeg leser Helene Uris "Kjerringer" - tidvis svært fornøyelig! Er også midt i "Monotoni.Anatomi" av Edy Poppy - følte for mer av henne etter å ha blitt fullstendig oppslukt av fantastiske "Sammen.Brudd" - anbefales. Mursteinen "Life" av Keith Richards venter etterpå - føler på meg at den kommer jeg til å bruke lenge på.. noen andre her som har lest den?

Anita sa...

Akkurat nå "Skinndød" av Thomas Enger. Tidl i sommer har jeg blant annet lest "Faithful place" av Tana French, "Hundre år" av Herbjørg Wassmo og "Dødens sirkel" av Chris Tvedt. Omtaler på bloggen min, velkommen innom!

glamouringeniøren sa...

Her leser jeg Mario Vargas Llosa "The Feast of the Goat" (en del av nobel-vinner prosjektet). Men det går trått må jeg si. Kommet ca 100 sider avgårde og det flyter ikke spesielt godt... Kan sikkert ha en sammenheng med at jeg sist leste "Freedom" av Jonathan Franzen og de nesten 600 sidene fløy unna, fabelaktig bok!

Etter at jeg har slitt meg gjennom Llosas bok står den siste til Siri Hustvedt "A summer without men" klar i bokhylla.

Og ja, jeg hører fortsatt på "Pillars of the earth" av Ken Follett, nesten ferdig. Ser for øvrig at TV2 nå sender tv-serien laget av boka, tittet litt på den, men huff hvilke friheter de hadde tatt seg... Nei, boka er best! :D

Alt godt sa...

Eg er "mellom bøker", eg las Potensgiverne av Karin Brunk Holmquist på flyet heim frå Trondheim i helga, og vart så irritert over det dårlege, repetitive språket og den flate og fantasilause forteljinga (og til og med dårleg oversetjing!) at eg la boka att på busshaldeplassen på Storo. Vonar den vart funnen av nokon som treng lesetrening eller noko slikt. Pføy. Så difor leitar eg altså etter ei ny bok, og kjem til å saumfare denne tråden etter forslag. Takk! :-)

Anonym sa...

Jeg leser Barnas bok av A. S. Byatt, og liker den kjempegodt!

Hufsa sa...

Jeg har tatt frem igjen min gamle utgave av Jane Eyre av Charlotte Brontë, som jeg leste første gang da jeg var 13-14 år. Tror jeg leste sammenhengende i 3 feriedager, fullstendig oppslukt. Det er en av mine favorittbøker, dels fordi den er god, men også fordi jeg har fått den av min bibliotekarfarmor. Denne må du lese! sa hun. Etterpå fikk jeg Stolthet og fordom. Lykke!

Samtidig leser jeg Neil Gaimans novellesamling Fragile Things. Herlig sommerlesning.

Drama Queen sa...

Jeg leser Caitlin Morans "How to be a Woman". Jeg ler og nikker meg gjennom en bok som gir meg lov og gjør meg stolt av å brøle "I AM A FEMINIST"

fru winther sa...

Jeg har nettop lest de siste sidene av "The Enchantment of Lily Dahl" av Siri Hustvedt,og nå vurderer jeg om jeg skal fortsette med "What I Loved" eller om jeg skal lese "Himmelrike og helvete" av Jòn Kalman Stefànsson. Eller om jeg skal kaste meg over noe chic-lit. Skal straks på pensjonatferie i Sverige, så hvis noen har litteraturforslag; sleng dem ut!

Sunny sa...

Jeg er halveis i Siri Hustvedts A summer without men. Mitt første møte med henne, og det blir ikke det siste. Takk til Alt godt som har fått meg til å skjønne at jeg ikke trenger å lese Potensgiverne. Ei venninne av meg har lånt meg den, og jeg har vært skeptisk. For mange gode bøker til å kaste bort tida på de dårlige!

Marianne sa...

"En dag" anbefales som sommerlektyre! Lettlest, romantisk, søt og velskrevet. Den byr på en ny versjon av historien om Harry som møtte Sally, og har gjort tog- og bussturer til en fornøyelse.

Tuva sa...

I dag leste jeg ut Nevil Shutes "A Town Like Alice". Nydelig bok av en forfatter jeg blir mer og mer begeistret for. Neste blir Mark Mills nye bok "House of the Hanged".

Emma sa...

Jeg leser murakamis Kafka på stranden, og liker den kjempegodt. Må også nevne To kill a mockingbird som jeg nettopp ble ferdig med -helt super!

Line sa...

Jeg holder på med Heidi Lindes "Nu, jävlar". Det går litt sent, men del to av ferien min begynner til helga, så da får jeg kanskje litt mer tid til å lese også. Tidligere i sommer leste jeg "Mus" av Gordon Reece, en spenningsbuk for ungdom. Anbefales absolutt. Jeg leste den ut på noen få timer.

Silje sa...

Jeg leser Navnebroren av Lhumpa Lahiri. Lesverdig og åkreit å ha med i kollektivtrafikken - spennende roman om kulturmøter, identitet og verdier--- :-)

Siljeblomst sa...

Jeg leser nå med Changeless av Gail Carriger. Den er satt til victoriatidens London og er i sjangeren steampunk. Har lest den første, Soulless, og jeg storkoser meg i dette vittige universet med etikette, varulver og andre overnaturlige vesener, te, dampdrevende maskiner og parasoller. Ellers har jeg i sommer, eller egentlig i hele år, lest mye fantasy og undersjangere.

trine sa...

Endelig har jeg tid til å lese og har lest en hel bunke allerede i ferien. Av favorittene så langt er "en dåre fri" av Grimsrud og "Utrenskning" av Oksanen. Akkurat nå er det svenske deckare som gjelder, og har mange å ta av etter siste Sverigetur.

Hufsa sa...

Jeg glemte helt å anbefale boken jeg nettopp er ferdig med: To Kill a Mockinbird av Harper Lee. Jeg koste meg veldig, og den funket absolutt som sommerlektyre.

Jorunn Alice sa...

Her går det i Jane Eyre, sjølv om det er meir ei haustbok så er den fin om sommaren også.

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser flere bøker parallelt for tiden (noe jeg vanligvis ikke gjør men det skjer hver sommer og har et eller annet med årstidsmodusen å gjøre). Den ene er Cormac McCarthys "All the pretty horses". Han skriver så jeg er langt inne i det mexicanske ørkenlandskapet, ser hestene traske forbi og kjenner lukta av støv og solvarmt lær. Liker veldig godt skrivestilen hans, gjennom en jevn, nesten monoton strøm av ytre beskrivelser og nøkterne dialoger skapes en utrolig spennende historie. En glede å lese! Innimellom leser jeg i "Major Pettigrew's last stand", hyggelig, tørrvittig og underfundig på britisk vis, fin sommerlektyre som man (kanskje litt for) lett kan hoppe inn og ut av. På senga leser jeg "Indian Tales" av Rudyard Kipling. Det er som å bli lest eventyr for, og det er jo det de faktisk er. Den beste sovemedisin!

Kamillagorilla sa...

Jeg er godt inne i Krig og fred, men leser Den ulende mølleren av Arto Paasilinna på banen til jobb. Og fikk mange gode tips her, takk alle!

Anonym sa...

Den siste boka eg avslutta var Utrenskning av Sofi Oksanen, som var veldig god. Har ikkje lest Baby Jane enno, er det nokon som har meningar om den? Nett no held eg på med The New York Trilogy av Paul Auster - fantastiske historier!

Populære innlegg