mandag, september 05, 2011

Den første høstmandagen

Jeg fulgte mitt eget råd og startet arbeidsdagen rolig, og den fortsatte sånn. Da det nærmet seg slutten, bestemte jeg meg for å ikke jobbe så lenge som planlagt - men heller møte ei venninne på min yndlingskafé (senere så jeg jo at en av dere hadde foreslått nettopp dette som et hyggelig høsttips - morsomt!).

Og etter det hadde jeg litt tid til overs, så hva gjør man da? I Oslo sentrum på en regnværsdag med noen ekstra minutter? Jo, man går på bruktplatebutikk. Og der fant jeg ei plate jeg gjenoppdaget forrige uke. Jeg satt her om dagen og leste Allen Ginsbergs "Howl" i norsk gjendiktning, selve utgaven fra 1968, lånt på biblioteket. Etterpå leste jeg wikipediaartikler om Ginsberg og andre, hvor jeg fant en henvisning til en King Crimson-plate fra tidlig 80-tall ved navn BEAT. Her var det både tekster av - og inspirert av - beatpoetene. Jeg ble interessert og ville høre den, fant den fram i arkivet, og ble mildt sagt overrasket da jeg nærmest kunne den utenat. Denne har jeg altså hatt på opptakskassett (!) i min tidlige ungdom, spilt om og om igjen - og GLEMT. Veldig, veldig mystisk. Heldigvis fant jeg den på vinyl på Råkk&Rålls, og nå snurrer den i stua.

Og nå: Filmkveld. Så ble den første høstdagen riktig fin allikevel! Særlig fordi det var sol da jeg kom hjem, og jeg kunne være ute i hagen og plukke inn fine blomster. Og ta bilder av regnvåte georginer i kveldssol.
Neeeaaaal and Jack and meeee...
2 kommentarer:

Synne sa...

Oioioi, det må ha vært et morsomt gjenhør! Kos deg videre med denne høstkvelden!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk det samme! :)

Populære innlegg