tirsdag, september 06, 2011

Rapport!


Nå er tiden inne for å avlegge biblioteksrapport! Det er ikke for sent å ta oppfordringen ennå - kom bare tilbake til denne posten og skriv hva du lånte.

Jeg lånte bare én bok lørdag, ettersom jeg hadde tre hjemme fra før som jeg ikke er ferdig med, og det var Selma Lagerlöfs "En Värmlandssaga og andre fortellinger". Den gleder jeg meg til å lese!

Spørsmålet er:
Hvilke bøker lånte du sist du var på biblioteket?


(dere som kommenterte til selve oppfordringsposten, kan dere være så snill å skrive ny rapport under her? Ellers må jeg kopiere, og da blir ikke signaturen deres med)

24 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Jeg leser for øyeblikket Nu, jãvlar! av Heidi Linde. Anbefales.

Bokorm

koristen sa...

Jeg gikk innom mitt lokale bibliotek for å låne noe v Siri Hustvedt. Hun var helt utlånt både på norsk og engelsk, så da ble det After Dark av Murakami i stedet. Jeg har ikke begynt å lese den enda, holder på med Satellittmenneskene av Hans Olav Lahlum :-)

Dahlia sa...

Jeg er stadig på biblioteket, siden jeg jobber i et. Nå leser jeg 1Q84 av Murakami, og gleder meg til hver stund jeg får tid til å åpne den.

Med 6-åringene går jeg stadig på Deichmann, det blir en stabel med Hedvig- og Stine-bøker, og noen lettleste de leser selv.

Anaruh sa...

En ettermiddag om høsten av Mirjam Kristensen + The Picture of Dorian Gray på dvd. Leste boken i sommer, nå må jeg jo se filmen. Hvis jeg tør...

Løvemunn sa...

Jeg lånte Munch på Tøyen - en pamflett skrevet av kompetente personer som ønsker å beholde Munchmuseet på Tøyen.

Ine sa...

I helga var jeg på Deichmanske på Schous plass og lånte Thorbjørn Egners Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen. Koselig!

Hermia Says sa...

Jag jobbar på huvudbiblioteket i min svenska mellanstora stad så det händer OFTA att jag lånar böcker. Men det är tyvärr alltmer sällan jag använder biblioteket som en vanlig besökare, utan att se det med bibliotekarieögon. Men i förra veckan, efter att jag avslutat dagens arbete och tagit på mig ytterkläderna, gick jag där som en helt vanlig låntagare. Det var grejt! Jag lånade flera böcker bl a - Yarden (Lundberg), Ru (Thuy), Radhusdisco (Larsson) och Lazarusprojektet (Hemon). Just detta lånetillfälle kommer jag att minnas speciellt! Böckerna ligger i en fin hög hemma och väntar på mig... Sorry, det blev lite långt.

Nordic Soul sa...

Som norkvinne i selvvalgt eksil vil jeg bare benytte anledningen til å skryte av det norske bibliotekstilbudet. Hver gang jeg besøker det flotte biblioteket på Kolbotn (mitt hjemsted) lengter jeg etter å flytte tilbake. Norske biblioteker, selv på relativt små tettsteder, ligger milevis foran de bibliotekene jeg har brukt i England og Frankrike. Man kan rett og slett ikke overvurdere hvor viktig bibliotektjenesten er for samfunnet så dere må stå på for å hindre at dette tilbudet blir redusert :)

Line sa...

Jeg har diverse bøker som jeg har tatt med hjem fra Skolebiblioeket mitt, Den siste boka tok jeg før helga. Runde og Moen's De fire Store: Når de døde våkner. I tillegg tok jeg med meg lydboka av Skammartegnet( Lene Kaaberbøl) i går. Må nok bare ta resten av serien med i dag. CD'platene går fort unna når jeg plukker bær

Huset på kollen sa...

Var på biblioteket på lørdag, og på nattbordshylla ligger nå "De beste blant oss"/Helene Uri og "Når du ser meg"/Siri Hustvedt :)

Anonym sa...

Jeg har lånt Namnet av Jon Fosse, og var også å så det på Det Norske Teater i helga! Annbefales!

barnebibliotekaren sa...

Akkurat nå leses Jørn Lier Horst sin "Vinterstengt",- den har førstepri i lesebunken pga den eviglange ventelisten.... På vent/avlastning ligger George RR Martin - I vargens tid, Sanne Munk Jensens Satans yngel og et par krimbøker. Innimellom alt dette koser jeg meg inderlig med bildene og oppskriftene i The Hummingbird Bakerys kakebok. Yummy!

Mynte sa...

Engqvist: Et annet liv og en bok om Belle Gunness.

Kristin sa...

Hei!
Jeg skulle egentlig bare levere en bok, men jeg går jo sjelden ut fra biblioteket uten en ny.. :)
Så jeg tok med meg et helt tilfeldig utvalg:

Victoria av Knut Hamsun
Mennesket og maktene av Olav Duun
Circulus av Bjørnar Berg og
Ut og stjæle hester av Per Petterson.

Jeg har et mål om å lese mer norsk, og det ble det. Jeg gleder meg til å lese, for jeg aner ikke hva jeg har i vente! (kanskje litt bortsett fra Victoria..)

RR sa...

Jeg laante en biografi om Dolly Parton, faktisk! Fra Deichmanskes stand paa öyafestivalen. Veldig fin ordning!

Glamoursjefen sa...

Jeg lånte Bokens folk av Geraldine Brooks og en bok om peronalledelse...

Førstnevnte var mye mer interessant og facinerende enn forventet om enn språket og selve hovedstoryen i seg selv ikke var noe høydare.

Anonym sa...

Jeg lånte Samlede fiksjoner, av Jorge Luis Borges. - Fantastisk, i alle betydninger av ordet! :)

Glamourlektoren sa...

Hei! Dette er morsomt. Lånte Brick Lane nå sist, skrevet av Monica Ali.

Mette sa...

Jeg leser Verdensmestere av Henrik Langeland. Liker den godt, men får ikke lest i den så ofte dessverre.

Høgskolebibliotekaren sa...

her kommer reprisenkommentaren min :-)
"Tok utfordringen og kom meg på folkebiblioteket. Jeg fikk betalt utestående purregebyrer (en måte å sponse biblioteket på ;-D), fornyet noen bøker og lånte med meg en haug: Elisabeth George: This body of death, Eystein Hanssen: Giftstrøm, C.J. Sansom: Mørk Ild, Orham Pamuk: Snø, en bok om strikking av sokker og luer (det er snart jul) og to Jamie Oliver kokebøker, hvor jeg håper å finne oppskriften på noe jeg så han lage på en reprise på BBC i går."

Jeg fant ikke oppskriften jeg lette etter i kokebøkene, så jakten fortsetter, og siden sist har jeg lånt en bok med strikkeoppskrifter + The new atlas of librarianship fra biblioteket jeg jobber på. Nå gjelder det bare å ha nok tid til å lese...

Anonym sa...

Hei!

Veldig fornøyd med siste lån: Jo Nesbø:"Gjenferd"(har stått på venteliste lengeee),Olaug Nilssen:"Få meg på for faen", Jorun Thørring:"Skyggemannen" og en dvd:"Sykt lykkelig". Jeg elsker biblioteket,bestiller mye på nett.

Hilsen Trønderpi

Flagre sa...

Lånte Doktor Proktors prompepulver av Jo Nesbø. Planlegger å lese og le med guttene mine.

Flagre sa...

Lånte Doktor Proktors prompepulver av Jo Nesbø. Planlegger å lese og le med guttene mine.

Grethe Sofie sa...

Herlig oppfordring, jeg elsker bibliotek! Å gå langs hyllene og plukke frem en bok på måfå, lese baksiden,og plukke den med. Og så videre til neste, helt til favnen blir full ogjeg ikke orker å bære med meg flere bøker.

Etter videregående ble det mindre bunker med bøker, men hyllevandring gir fortsatt sjelefred.

Dagens fangst ble Oslo 2084 av Bing og Bringsværd og Dragens tårer av Bull-Hansen.

Populære innlegg