onsdag, september 07, 2011

Two for the road (1967)

Denne hadde jeg et gledelig gjensyn med her en kveld. Jeg har ikke sett den siden Cinemateket hadde Audrey-festival i 2002 (- det er forresten på tide med en ny!).


Audrey spiller Joanna, og vi får se henne i fire vekslende historier; alle på biltur i Frankrike sammen med mannen, men i forskjellige stadier i forholdet. Vi får se reisen når de møtes, når de er relativt nygifte, når de har fått et lite barn, og når de er mer eller mindre leie av hverandre og krangler mye. Filmen har moderne dramaturgi og hopper vilt mellom historiene, veldig nytt og fransk på den tiden (regissør Stanley Donen var inspirert av fransk "nouvelle vague"-film), så man har egentlig bare Audreys hårfrisyre å forholde seg til når man skal finne ut i hvilken av historiene man er. Og bilen de kjører.

Det er en morsom film med alvorlige undertoner, for det er jo ikke hyggelig å se folk som sliter i ekteskapet. Men samtidig har de en kjemi seg i mellom, og vi ser at de er glade i hverandre tross alt.

Audrey ser smashing ut i de voksnere scenene, med kort sekstitallsfrisyre og antrekk fra Mary Quant og Paco Rabanne. Fargesterke klær med geometriske snitt, og killer sunglasses! Sølvkjolen fra Paco Rabanne er noe av det stiligste jeg noensinne har sett henne i.


5 kommentarer:

irene sa...

Liten reklame: Alle landets 7 cinematek viser i løpet av høsten Breakfast at Tiffany's og Roman Holiday! Ikke full Audrey-festival, men to gode filmer i alle fall. Se cinematekene.no.

Hilsen Syril sa...

Så flotte 60-talls fotos. Blir nesten sentimental. 60-tallet var min tid. Den gangen var jeg en superjålete tenåring, opptatt av moter og makeup. Nå er jeg en desillusjonert halvgammel dame. Har heldigvis litt humor omkring det.

Glamourbibliotekaren sa...

Irene: Ah, takk for tipset! To er bedre enn ingen! Og disse kan man jo se hundre ganger (og det har man jo nesten gjort også, hehe)

Hilsen Syril: Humor er viktig! Det er nok mange som er misunnelig på deg som opplevde sekstiårene!

Gudrun sa...

Den er jo så deilig og trist og jublende! Rommer utrolig mye, som du nevner. Det morsomste er jo nesten scenen med den lille amerikanske familien på 3. Jeg ler meg glugg!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, haha, med den lille drittungen!

Populære innlegg