mandag, oktober 03, 2011

Kva las du no?


På tide med en leserapport! Hva pløyer dere gjennom for tiden, kjære bokormer?

Jeg er akkurat ferdig med Gogol sine Petersburgnoveller, og har så mange bøker på vent at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne. Eller jo, jeg er jo i gang med Else Michelets "Ariadnes tråd" som jeg kjøpte på lørdag.

41 kommentarer:

Nanne sa...

Hjelpe meg, her går det nok mest i typisk "chic-lit" for tiden, har bare tid til å lese på senga og da trenger jeg noe lettfordøyelig:) Leser for tiden "Jeg fatter ikke hvordan hun får det til" av Allison Pearson, den er skikkelig morsom og faktisk veldig bra skrevet.

Anaruh sa...

"Leser" The Broolkyn Follies (Paul Auster) på engelsk lydbok. Jobber med å velge ut en ny bok fra hjemmebiblioteket, men klarer ikke bestemme meg helt. Skal velge når jeg en dag får tid til å sette meg ned og komme skikkelig i gang.

Dahlia sa...

Akkurat lest ferdig to bøker. Stig Sæterbakkens Ikke forlat meg, - ikke den beste boken jeg har lest av ham. Og så er jeg ferdig med Murakamis 1Q84, som var en engasjerende, oppslukende affære som ga mersmak på forfatteren. Nå leser jeg Brit Bildøens Litterær salong, en fin essaysamling om forfattere som tilfeldigvis også er kvinner.

nefertiti sa...

Jeg leser 'To Kill a Mockingbird' av Harper Lee.

Jeg har hatt den på leselisten i mange år, og ble kjempeglad da jeg kom over den her for en liten stund siden :-)

Frøken Desibel sa...

Jeg leser for tiden The Brightest Star in the Sky av Marian Keyes, Danselærerens tilbakekomst av Henning Mankell og Shantaram av Gregory Roberts. Det vil si, akkurat nå går det mest i den første. Er litt irriterende å begynne på nye bøker uten å ha fullført de jeg leste på. Men da vet jeg i hvert fall hva jeg har å gjøre fremover:-)

Mrs Bergit sa...

Eg leser "The Classifier" av Wessel Ebersohn. Godt skrive om ein kvit gut som forelskar seg i ei farga jente under apartheid på 70-talet i Sør-Afrika. Faren hans jobbar som "classifier" på raseinndelingskontoret. Mistenker at den er ganske sjølvbiografisk.

Siri sa...

Jeg leser to samtidig. Fantasymoro med G. R.R. Martin og Game of Thornes og feministviktigheter med Caitlin Moran i How to be a woman. (såvidt begynt på den siste.)

Maren sa...

I tillegg til litteraturen for masteroppgaven, så leser jeg En bønn for Eros av Siri Hustvedt. Og jeg liker den!

koristen sa...

"I vargens tid" av George R. R. Martin er jeg nylig ferdig med, og nå vil jeg gå løs på bind 2. Spennende! Men jeg hører Jan Kjærstads "Normans område" rope på meg også, så her blir det nok parallell-lesning. Litt variasjon er bare sunt :-)

namnam sa...

Leser Åpne sår av Margaret Atwood. Er veldig glad i mange av hennes bøker og fant denne for 6 kroner på loppis, men jeg vet ikke helt. Er ikke så veldig fengslet så langt. Den er liksom veldig...1983?

Hermia sa...

Just nu är jag helt fast i The Corrections (fast på svenska, Tillrättalägganden) av Jonathan Franzen.

Kristine sa...

Jeg leser "The Best of Everything" av Rona Jaffe, fra 1958. Det er New York, fire unge jenter og Mad Men-stemning hele veien. Så langt er jeg skikkelig fascinert over hvor rikt og innsiktsfullt tankene, følelsene og opplevelsene deres blir beskrevet.

Lovise sa...

Jeg leser hele alfabetserien til Sue Grafton om igjen for ørtende gang og har kommet til "N for Nemesis". På originalspråket. De er virkelig ikke godt oversatt til norsk. Men for en fryd å lese om detektiven Kinsey Millhone, en dame som liker det enkle, selvstendige liv!

Johanne sa...

"Livet Deluxe av Jens Lapidus og "Få meg på for Faen" av Olaug Nilssen.

Anonym sa...

Jeg leser The Witch of Portobello av Paulo Coelho og Remarkable Creatures av Tracy Chevalier (sistnevnte er så absolutt best, Coelho er oppskrytt). Etterpå venter Morning in Jenin av Susan Abulhawa (?), den har jeg store forhåpninger til!

Ida

Stine Arkeologine sa...

"De beste blant oss" av Helene Uri. Jeg ler og humrer, og blir litt deppa innimellom. Hun tar universitetet så på kornet at det nesten "er for sant til å være morsomt" som en av bipersonene i boka sa i går kveld.

Innimellom tar jeg pauser med "The trees in my forest" av Bernd Heinrich. Han er biolog og skriver om livet og sammenhengene i skogen han eier i Maine. Som å bli tatt med på tur av en kunnskapsrik fyr som peker og forteller om de mest fantastiske detaljer, uten å være irriterende. Vakker bok som gir deg følelsen av å være på hytta selv om du er midt i byen. Anbefales til alle som er glad i trær! ;-)

Line sa...

Jeg har startet på Potensgiverne av Karin B. Holmquist. Har nettopp lest ferdig Rapsgubbene av samme forfatter. I tillegg hører jeg Hobbiten mens jeg holder på med papirpuslerier til sent på kveld. Jeg har nettopp hørt ferdig skammarserien i overgangen fra bærplukking til innepusling av alle slag. Bunken med uhørte lydbøker er like stor som bunken av bøker på vent.

AnneWilsonJewellery sa...

Nettopp ferdig med 'Rules of Civility' av Amor Towles. En liten lekkerbisken av en bok, og jeg må tilstå at selv om jeg først og fremst valgte den fordi jeg er opptatt av 30-årene, så var det det forføreriske silkesvarte omslaget som fikk meg til å åpne lommeboken der og da.

Marta sa...

For tida går det på engelsk, slik at lesinga kan registrerast i lesekonkurransen på skulen. For øyeblikket les eg Eragon (på nytt att, pga den siste i serien snart kjem ut på engelsk).

Men snart må eg finna noko nytt, gler meg!

Engelina sa...

Jeg leser Dronningoferet av Hanne Vibeke Holst, en favoritt. Dette er tredje boken i serien om gjøren og laden på Borgen, som er Danmarks storting! Anbefales, men man må begynne med "Kronprinsessen".

Drama Queen sa...

En kollega klaget på mine manerer så nå har jeg kastet meg over "The Lady's Book of Manners", som blant annet fokuserer på "the Art of Composition and Punctuation."

Mari sa...

Jeg er glad du spør, for endelig har jeg funnet en slukebok igjen! Willy Dahl skrev et flammende innlegg i Dag og tid forrige uke, om den svenske forfatteren Aino Trosell som norske forlag ikke vil oversette, på tross av at de oversetter masse annen, middelmådig, svensk krim. Det gjorde meg nysgjerrig, så nå er jeg dypt nede i Nordsjøen, i spenningsromanen Ytspänning. Om 5 dykkere som skal ned på et rutinemessig oppdrag da en ubåt kræsjer i en oljeplattform og menneskeliv må reddes. Her er det intriger i kø: For første gang skal gutta dykke sammen med en kvinne, og gutta har selvsagt allerede sine egne gamle uvennskap. Sjefer og kapteiner og russiske ubåtmatroser er også med. Herlig spennende.

Og siden Trosell er produktiv, prisbelønnet og skriver i flere sjangrer har jeg mye i vente. Jeg har også lånt den første av (foreløpig) fire krimromaner om Siv Dahlin. Den ble beste svenske krim i 2000.

God avveksling, for egentlig leser jeg Rett på Java og forsøker å være flink student.

petit sa...

Har endelig tatt fatt i den mye omtalte La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson og Øya av Victoria Hislop, i tillegg hører jeg innimellom på Brudd av Karin Fossum. Smilte ved minnet om Adrianes Tråd, min søster fikk den av meg for en del år siden.

Fioljenta sa...

Her går det i "Bondestudentar" av Garborg, og snart skal jeg begynne på "Sult" av Hamsun. Det er ganske praktisk å studere norsk litteratur, for da får man endelig pløyd gjennom de norske klassikerne man ellers ikke tar seg tid til å lese ...

Jenny B sa...

Jag har sådan tur att jag personligen får böcker av Glamourbibliotekaren! En av dem läste jag ut just igår, och det var den fantastiska Bossypants av Tina Fey. Rekommenderas varmt! En annan håller jag på med nu, Inge å angre på av Trude Marstein, som jag halvt ogillar, halvt gillar (beroende på vem som berättar).

För min kurs i rysk litteratur läser jag också Gogol (Kappan), och samtidigt underbara Anna Karenina och Dostojevskijs Anteckningar från ett källarhål. Önskar att jag hade mer tid till fler böcker! :)

Anonym sa...

Jeg leser "Piken fra Stormyrplassen" av Selma Lagerlöf. Det er min faste "trøstebok" hvis det er mørkt og kaldt, og jeg føler meg litt uvel.

Karina sa...

Jeg leser både 1Q84 av Haruki Murakami og Wonderful Today (George Harrison, Eric Clapton and me) av Pattie Boyd

Glamourlektoren sa...

Frode Gryttens Saganatt - svært lesverdig! Norsk sosialdemokrati under lupen.

Tuva sa...

Jeg har just lest ut Extremely Loud and Incredibly Close av Jonathan Safran Foer. Elsket den! Nydelig bok og sidene er fulle av små visuelle skatter. Nå starter jeg på The Sweetness at the Bottom of the Pie av Alan Bradley som kommer varmt anbefalt fra mamma.

Nå som jeg endelig har byttet ut studentliv med arbeidsliv så har jeg så utrolig mye fritid, og dermed tid til å blant annet lese masse. Det er luksus!

glamouringeniøren sa...

Her er jeg snart ferdig med Pride and Prejudice av Jane Austen.

Hva som blir neste bok det vet jeg ikke helt, det luter åt Player Piano av Kurt Vonnegut. Men avgjørelsen tas ikke før jeg må hente ny bok ut av "ikke lest"-hylla...

Frk morell sa...

Les "Korrigeringer" som andre også her. Ville ta for meg den før eg byrja på Frihet.
Har nett pakka veska full med bøkar, klar for haustferie- og kanskje blir det tid til ein tur til Tvedestrand og bokbyen:)

Lise B sa...

Har vært på ferie i Italia, og der ble det lest i mengder på takterassen, vil spesielt ta frem Siri Hustvedts "The summer without men", som jeg stort sett likte veldig bra, men innimellom synes jeg hun blir for mye essayist. Ellers leser jeg Robert Hariss sin bok "Lustrum" om Cicero, og er litt skuffet. Jeg har leste Pompeii av samme forfatter, og Imperium som også omhandler Cicero, og ble veldig imponert over begge to, men nå synes jeg han har gjort seg for liten flid, rett og slett. Og så til sist, jeg setter så stor pris på Kvalasdunoinnlegga dine, alltid mange fine tips å ta med seg.

Elisabeth sa...

Jeg har ikke mye lesetid til overs om dagen, men det hender at jeg setter meg ned og nyter 'The Last Storytellers.Tales from the heart of Morocco.' av Richard Hamilton. Ei helt fantastisk bok!

Marte sa...

Maile Meloy - Both ways is the only way I want it (noveller)
George R.R. Martin - Storm of swords
Sebastian Barry - On Canaan's side

Blant annet. Leser alltid mange bøker samtidig.

Anonym sa...

Jeg er neste ferdig med Krystalslottet av Jeanette Walls som jeg likte overraskende bra. Holder også på med Saganatt av Frode Grytten og Buzz Aldrin av Johan Harstad.

barnebibliotekaren sa...

Pløyer meg gjennom og "skråleser" en del forskjellig,- bokåret skal presenteres for en forening neste uke. Men en av dem jeg har gått "i dybden" på er Sara Gruens "Apehuset",- spennende og engasjerende.

Tina80 sa...

Sist leste var Vann til elefantene av Sara Gruen, koste meg med den. Og nå har jeg akkurat begynt på Leon og Louise av Alex Capus. Fant den etter å ha lest om den i annen blogg.

emma sa...

Jeg tilbringer late dager i solen på en strand et godt stykke sør for Norge, og her har jeg hittil lest "The summer without men" (min første og definitivt ikke siste av Hustvedt), Fiesta av Hemingway og The Robber Bride av Atwood. Nå venter Fortellernes marked av Nygårdshaug.

Kaisa sa...

"Bonecrusher" av Cherie Priest. Zombie-steampunk fra Seattle, den byen jeg har besøkt mest i USA. Litt gøy å gjenkjenne seg litt.

Julie Holdal sa...

Som nordisk student går det i norske klassikere for tiden. Amtmannens døtre er akkurat ferdiglest, så nå har jeg satt i gang med Bondestudentar av Garborg. Kostelig!

Ane sa...

Leste ut Asterios Polyop av David Mazzucchelli nylig- anbefales på det varmeste, fineste tegneserieroman jeg har lest. Karin Johannisons Melankoliska rum står for tur.

Populære innlegg