lørdag, november 19, 2011

84 Charing Cross Road (1987)
Mange av dere har lest boka, og mange har kanskje sett filmen også? Hvis ikke, anbefales den på det sterkeste for alle som er glad i bøker, New York, London, og duften og stemningen inne i gamle antikvariater. Anthony Hopkins er den perfekte reserverte og høflige engelskmann, Anne Bancroft er den vimsete og tørrvittige forfatteren som like gjerne kunne vært regissert av Woody Allen (men det er David Hugh Jones som har regien).

(Antikvariater er forøvrig et ypperlig sted for julegavehandel - ikke noe stress, ikke glitter og altfor tidlig julemusikk, men derimot et sted å senke skuldrene. Og et sted å finne helt unike presanger!)

10 kommentarer:

Maren sa...

Jeg er så utrolig glad i denne historien, både på film og i bok. God lørdag til deg!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk det samme! :)

Anonym sa...

Åh, elsker boken og elsker filmen!

Ida

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Veldig fin stemning! :)

Mari sa...

Jeg har ikke lest boken enda men filmen har jeg sett. Nå fikk jeg lyst til å se den igjen, den er veldig fin.

Ha en riktig fin lørdag.

petit sa...

Det eneste jeg sa når jeg så tittelen, etter å ha refreshet, var åååå :) så den om igjen på en eller annen kanal for ikke så lenge siden! Husker jeg måtte lete opp butikken en gang jeg var i London, selv om jeg visste at den ikke eksisterte lenger. Ha en fin lørdag :)

Anonym sa...

Søte filmen! Charing Cross Road i London er helt fantastisk, vrimler av second hand-bokhandler.

Glamourbibliotekaren sa...

Mari, Petit & Tussistanketank: Heldigvis finnes det mange lignende antikvariater å vandre i! Stemningen er gjerne den samme.

Gudrun sa...

De sendte denne filmen på en eller annen kanal for ikke lenge siden, og da var jeg så fornøyd med å se den! Så fornøyd at jeg ble veldig trøtt til slutt, og visste at det var bare 10 minutter igjen. Men likte den veldig. rart. Hvordan endte den?? Jeg måtte bare legge meg!

Lektor Nordskog sa...

Fantastisk fil. En kjærlighetserklæring til det skrevne ord.

Populære innlegg