fredag, november 18, 2011

En annen byEtter en kursdag i Trondheim i går vandret jeg litt gatelangs; det er jo flere år mellom hver gang jeg er der. Aller koseligst er det i området ved Vår Frues kirke og Wangsmo antikvariat. Også er det litt hyggelig når julebelysningen begynner å komme. Selv om Erichsens konditori er blitt Zara.4 kommentarer:

fru winther sa...

At Erichsen er Zara er helt tragisk. Det var nemlig der vi bstemte oss for å gifte oss (før det ble Zara altså, gifteplaner blant altfor små klær er ikke særlig romantisk...). Enig i at området rundt Vår Fue er koselig, og så har biblioteket også en litt småkoselig kafè med god bakst.Det vi mangler MEST er et godt parfymerei, med økoprodukter og gode parfymer. Om noen bare kunne ta oppfordringen...
ps: håper du hadde en fin dag i min nye hjemby :)

Glamourbibliotekaren sa...

Veldig fin dag! Middag på Persilleriet! :)

Kirsti sa...

fru winther -kanskje du skal lufte ønsket ditt til de som driver butikken Etikken i Kjøpmannsgata? Kan hende de kan ta inn økojåleprodukter?

Jeg er enig med Glamourbibliotekaren i at området rundt Fruekirka er koselig. Til sommeren kan hun jo prøve en middag i bakgården til gamle Zia Teresa (Benitosnufs:( ). Jeg husker ikke hva den heter. De har ganske så god mat å by på med tangodans for hvermann og de som kan. Tror det er på tirsdager og tangomusikken er live.

Trondheim har virkelig forandret seg på godt og vondt de siste åra. Mest på godt. F.eks. Gråmølna fullt av Sitter og Bleken, Dokkhuset fullt av jazz, musikkonservatoriet, Trondheimsolistene, Kamfest (Urfremføring av Previn med Mutter og Tsolistene i sept 2012), Blæst og andre scener. Og flere riktig gode festivaler. Byen er ganske pitteliten i forhold til Oslo både i størrelse og kulturtilbud, men den er utrolig sjarmerende og temmelig trygg.

Jeg får nesten lyst til å flytte dit igjen:)

Anonym sa...

Å, Erichsen! Hadde noen lørdagskaffer der med min da fremtidige mann og kompiser helt på slutten av 1990-tallet. Nå ble jeg nesten litt nostalgisk. Fornuftig forsker.

Populære innlegg