mandag, november 21, 2011

Kva las du no?

Okay! Leserapporter, folkens! Har dere lest noe bra i det siste, og hva leser dere for øyeblikket? Noe dere vil anbefale å gi bort til jul, kanskje? Jeg vet at mange av dere lar seg inspirere av hverandres lesning, så her er det bare å pøse på med gode tips.

Jeg leser noveller av Alice Munro; "Runaway". Veldig fine.

34 kommentarer:

Drama Queen sa...

Jeg så bildene fra filmen 84 Charing Cross Road og tenkte at nå har jeg hatt den i bokhyllen i over ti år. Den er min mors favoritt, og jeg tror den kan bli en favoritt hos meg også.

Anonym sa...

Alice Munros noveller er så bra! Selv leser jeg Breaking Dawn av Stephanie Meyer for tiden... Knausgårds Min kamp 6 ligger på vent, gleder meg!

Anaruh sa...

Jeg ble akkurat ferdig med Liv Køltzows Verden forsvinner i går. Ne litt morsom og helt uplanlagt digresjon: jeg begynte på på boken den 6. oktober, samme dag som handlingen starter, og jeg leste den ut 20. november, samme dag som handlingen slutter! Boken var helt ok, litt dyster og sørgelig, men jeg synes den passet fint å lese akkurat nå. Den satte i alle fall igang en del tanker i eget hode om eget liv...

Er litt usikker på hva som bli neste bok nå, har bokhyllen full, men klarer ikke bestemme meg. Satser på å hente inspirasjon her :)

Miss Golightly sa...

Har akkurat lest ferdig en fantastisk novellesamling: "No one belongs here more than you" av Miranda July. Anbefales! Har forresten akkurat kjøpt: "Letters from Father Christmas"
av J.R.R. Tolkien, som jeg tror er ett godt gavetips.

Maren sa...

Jeg ble ferdig med Historien om fru Berg av Ingvild H. Rishøi i går kveld, og den var helt fantastisk flott! Anbefales av hele mitt hjerte.

Anaruh sa...

Oh, glemte å si at jeg hører Boktyven av Mrkus Zusak på lydbok nå!

Og at jeg tror at neste bok blir en av følgende: Alberte og Jakob av Cora Sandel, I don't know how she does it av Allison Pearson eller Kjærlighet uten strømper av Johan Herman Wessel. I juleferien vil jeg lese The Murders in the Rue Morgue av Edgar Allen Poe. En salig blanding med andre ord...

Jenny B sa...

Jag har nyligen läst ut A Visit from the Goon Squad av Jennifer Egan. Rekommenderas varmt! Nu håller jag på med Ready Player One av Ernest Kline. Den är ruskigt dåligt skriven! Men när det kommer till mysterielösandet och tävlingarna på gamla dataspel från 1980-talet, då blir det jättespännande. En till hälften bra, till hälften dålig bok alltså.

koristen sa...

Jeg holder på med "Øyer i hjertet" av Tove Nilsen. Hun skriver om barndommens Skåtøy og mange turer til Kreta, om møter med øymenneskene, og jeg liker den veldig godt. Øverst i ventebunken ligger 1Q84 av Murakami, jeg gleder meg til den!

Jobblesning er "Kabang!" av Mark Haddon, morsom og rar, jeg ler ved skrivebordet, julegavetips til leseglade gutter 10+ :)

Globetrottaren sa...

I går leste jeg endelig ferdig The Fountainhead av Ayn Rand, etter iherdig jobbing siden slutten av september!

Nå er det full fres med Room with a View av E.M. Forster

Elisabeth sa...

Jeg holder fortsatt på med boka "The last storytellers: Tales from the heart of Morocco", men det har blitt lite lesing i det siste. Jeg leser også ei bok om Picasso.

Og så ønsker jeg meg minst to bøker til jul; den nye til Linn Ullmann og "Haren med øyne av rav" av Edmund de Waal. Tipper jeg får minst ei av dem, heldigvis!

fru winther sa...

Siden jeg alltid leser (minst) to bøker samtidig, så skal jeg igang med "Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede" av Jan Wiese, og "Understudy" av David Nicholls.Nettop ferdig med "The Summer Without Men" av Siri Hustvedt.

glamouringeniøren sa...

Nå leser jeg "Player Piano" av Kurt Vonnegut. Har gått litt tregt med lesinga i det siste, ikke på grunn av boka, men på grunn av litt for mye jobb rett og slett.

Neste bok tror jeg blir IQ84 som var en del av en veeeldig stor pakke fra Amazon som kom her forrige uke. Må bare skyndte meg å lese ferdig Herr Vonnegut først!

Dahlia sa...

Her er også en Alice Munro-fan! Noen imponerende, omfangsrike historier hun får plass til i novellene sine. Jeg lesers Herman Willis: Instant Karma. Populærmusikkens kulturhistorie, den er omfangsrik og underholdende. Murakamis Norwegian Wood har fått meg til å spille Beatles igjen. Og så har jeg hatt god nytte av Anbjørg Sætre Håtuns Livslyst til å takle nye utfordringer som har dukket opp i livet mitt i det siste. Sjelden jeg leser selvhjelpsbøker, men denne var den riktige boken til riktig tid for meg.

Lise B sa...

Hei, jeg leser også Alice Munro's Runaway for tiden. Hun skriver fantastisk bra. Men jeg er ikke så veldig glad i noveller, egentlig, jeg liker å forsvinne inn i historier. Jeg leser i tillegg Siri Hustvedts "Sorrows of an American". Den som ikke har lest den, bør se å få det gjort. Den er utrolig god, jeg går og tenker på den imellom leseøktene. Hun skriver om erindring, og felles erindringer. For eksempel hvordan foreldres erindringer påvirker hvem de er på en slik måte at også barna blir påvirket. Rotete skrevet, men det er altså veldig interessant, i tilleg til at det er godt skrevet

Lise B sa...

Altså, det er ikke Siri Hustvedt som skriver rotetete, det var kommentaren min som var det

Beate sa...

Jeg er straks ferdig med ”Rigel - Norgeshistoriens største skipsforlis” av Trond Carlsen, som er en dokumentar fra 2. verdenskrig. Ingen lystig lesing, men veldig interessant. Jeg har tenkt å følge opp temaet 2. verdenskrig, for på min juleønskeliste står Helle Aarnes bok ”Tyskerjentene: historiene vi aldri ble fortalt”. Før denne boken kommer meg i hende (har stor tro på at den vil ligge under treet!) står ”The Forgotten Garden” av Kate Morton for tur.

Randi E sa...

Jeg leser Anne fra Bjørkely for tiden. Nydelig serie. Jeg skulle gjerne hatt like stor fantasi som Anne:)

Anonym sa...

Jeg leser The Small House at Allington av Anthony Trollope, i en herlig utgave fra 1964 som så vidt holder sammen. Han får virkelig sagt det når det gjelder ekteskap og penger. Kan anbefales!

Trude sa...

Jeg har akkurat begynt på en bok på svensk: Henning Mankell "Italienska skor". Den virker veldig lovende - passe melankolsk for november :)

Viktoria sa...

For øyeblikket er det Jane Eyre og Macbeth..
Anbefales!

Marta sa...

Som den ihuga fantasy-lesaren eg er, er eg no djupt inni boka Inheritance. Det er siste boka i serien om Eragon, som kom ut på engelsk for halvannan veke sidan. Oppslukt!

barnebibliotekaren sa...

Jeg har akkurat pløyd meg gjennom en krim,- Innenfor av Karin Wahlberg. Det var en helt grei kriminalroman, men tror ikke hun blir favorittkrimforfatteren....
Nå er jeg klar for den fjerde boka i Gone-serien av Michael Grant. En fascinerende ungdomsbokserie. Litt science fiction, litt dystopi og masse action!
Årets anbefaling fra meg til de som sliter med å finne gode bøker til ungdom/unge voksne er bøkene til Jenny Valentine. De er triste, morsomme, tankevekkende og interessante. (og selvfølgelig verdt å lese for oss litt mer voksne også :-))
To har kommet på norsk hittil. Jeg håper det kommer fler!

Stine Arkeologine sa...

Har dessverre lite tid til å kose meg med romaner for tiden, men i slike perioder leser jeg dikt isteden. Et dikt alene kan ofte gi meg like mye som en hel bok, så det er ingen dårlig erstatning! I travle perioder blir det gjerne kjente og kjære samlinger. I går sovnet jeg til Hans Børli, og han deler plassen på nattbordet med Olav Hauge og Kristoffer Uppdal. Tar med meg de mange gode boktipsene her til senere! :-)

petit sa...

En fin liten bok - Toni Morrison: En nåde, er ikke ferdig med den ennå, så vet ikke om jeg kan anbefale den, men ellers er det jo en dyktig forfatter, en annen jeg er spent på - Pascal Mercier: Natttog til Lisboa og en til ettertanke som også berører - Kristin Oudmayer: Fordi jeg fortjener det? Det er en bok som er blitt til via et samarbeid mellom henne og lesere av hennes blogg med flere. Temaet er mobbing, interessant!

Yellowbird sa...

Er nesten halvveis i Knausgård, Min kamp 6.

Anonym sa...

Nettopp ferdig med siste til Jan Kjærstad, siste til Tove Nilsen og siste til Linn Ullman. Knausgård ligger klar - stor og tykk! .mette

Anonym sa...

Å så mange gode tips og mange som leser mine yndlingsbøker - "Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede" er en jeg leser om og om igjen, og "The sorrows of an american" var fantastisk.
Selv har jeg bare hatt tid til Morgenbladet og KKs Bokmagasin for tiden mens jeg drømmer om alt jeg skulle/burde ha lest.. Men nå ligger Marit Eikemos nyeste bok "Samtale venter" klar. Gleder meg!

Unknown sa...

Jeg læser
Leonardo Padura Maskespil i Havana.
Jakob Ejersbo Nordkraft.
Karen Blixen Syv Fantastiske Fortællinger.

ellers er jeg lige blevet færdig med Josefine Klougarts Stigninger og Fald - som jeg varmt kan anbefale

Emma sa...

Jeg leser "the shaking woman" av Siri hustvedt, fin kombinasjon av nyoppdaget favorittforfatter og annet perspektiv på fag (nevrologi).

Anonym sa...

Gaute Heivoll. Før jeg brenner ned. Jeg er skuffet - den er godt skrevet, men ikke eksepsjonell.
Er på 15.plass på bibliotekets venteliste for MK6.
Godt jeg har opptil flere biografier om Roald Amundsen liggende.

Flagre sa...

Jeg har såvidt begynt på Gunstein Bakkes "Aud og Maud." VELDIG lovende. Så vil jeg anbefale alle å lese Kristine Toftes "Song for Eirabu" Skikkelig fin og spennede bok som vekker til live den gode lesegleden.
Og skal noen kjøpe bok til jenter i tiårsalderen er "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr noe både voksne og barn kan glede seg over.
Ser at både Alice Munro og Siri Hustvedt får hederlig omtale her, og jeg vil bare skrive under på de anbefalingene også!

Spis, løp, les sa...

Jeg er halvveis i Min Kamp 6, så venter julebok etter det, Christmas at Tiffany's.

Frk. Guldbrandsen sa...

Jeg har nettopp lest Bienes hemmelige liv av Sue Monk Kidd. Utrolig fin bok! Og hvis noen ikke har lest Pinnsvinets Eleganse av Muriel Barbery, bør de gjøre det ved første ledige stund. Helt fantastisk! For ikke å snakke om Saman er ein mindre åleine av Anna Gavalda. Lykka er ein sjeldan fugl av samme forfatter ligger og venter på nattbordet. Geder meg!

Anonym sa...

Jeg leser "A special relationship" av Douglas Kennedy. Anbefaler ham varmt, han er rett og slett veldig god til å gjøre gode historier ut av menneskelige dilemmaer. Har også nettopp lest ferdig "Evig din" av Elizabeth Gilbert! Tankevekkende om parforhold og ekteskap og ti hakk kvassere enn Spis Lev Elsk.

Populære innlegg