torsdag, november 17, 2011

Svart katt, hvit katt (1998)Små og store gangstere på Balkan, sigøynere, husvogner, hornorkester, trekkspill, nittitalls eurodisco i verste form, mafiaboss med oppsmuldrede nesebor og hårruller, gamle menn som dør og våkner igjen, tivoli, slapstick, galskap, og en sterk tro på kjærligheten. Har dere ikke sett denne filmen, bør dere snarest gjøre det! Regi: Emir Kusturica

8 kommentarer:

Lise B sa...

Jeg har sett den! Igjen og igjen faktisk, ble veldig glad da jeg fant den på DVD. Filmen er en stor godtepose, med lik på is og bruder i trestammer og jeg vet ikke hva. Jeg skriver under på anbefalingen

Regnboge sa...

Eg har tenkt ei god stund no at viss eg får tak i den filmen, so ska 'kje eg nøle eit sekund med å låne/kjøpe. Den ser so fin ut!

Katrine sa...

Jeg studerte med nevøen til Goran Bregovic, som står for musikken i Kusturica-filmene. Jeg var litt startstruck av den forbindelsen, husker jeg.

Bringebaerdrops sa...

Har sett den, mange ganger! Elsker alle Kusturica-filmene. Og ikke minst musikken av Goran Gregovic. Musikken spiller nesten en egen rolle helt for seg selv i alle filmene hans, synes jeg.

Var så heldig å oppleve Goran Bregovic m/band i Konserthuset i 2008, tror jeg det var. "Weddings and Funerals" tror jeg turnéen het. Fantastisk konsert! :-) Digert band og masse musikk fra Kusturica-filmene. Hele gildet startet med at én og én brassband-blåser dukket opp i salen blant publikum og gikk opp på scenen til de var fulltallige, til vill jubel allerede da. Halvveis i konserten reiste bare folk seg fra setene sine og ble stående konserten ut. Selv eldre, gråhårede og mer konservative nordmenn, husker jeg. Vi danset, svaiet, trampet takten og sang med, selv der man ikke kunne språket eller teksten. Mitt livs konsertopplevelse, so far!

Anne Henrikke sa...

Jeg ELSKER innleggene dine!! Du må ALDRI slutte å blogge :) :)

Synne sa...

Haha, jeg var så sikker på at jeg ville like denne filmen, og selv om den er et fyrverkeri med morsom musikk og masse humor, så kan jeg ikke utstå kvinneskikkelser som den manipulerende blondinen! Svart katt, hvit katt er en uforutsigbar sjarmbombe som for meg ble irriterende, men som jeg alltid ender opp med å anbefale andre likevel!

Glamourbibliotekaren sa...

Lise B: Ja, man bør eie den og se den om og om igjen!

Regnboge: Go ahead!

Katrine: Det forstår jeg godt. Han er stor!

Bringebærdrops: Musikken er veldig viktig! Jeg kan tenke meg det var festlig på konsert. Det nærmeste jeg har vært, er generalprøven på grand prix i fjor da han hadde skrevet bidraget til Serbia.. haha. Balkan balkan balkan!!

Anne Henrikke: Takk for det :)

Synne: Haha, det er jo diplomatisk å kunne anbefale filmer man synes er irriterende! God egenskap :)

Anonym sa...

Fantastisk film:) og er så enig med Anne Fredrikke - du må aldri slutte å blogge.

Populære innlegg