tirsdag, november 08, 2011

Tips til julegavehandelen for den som helst handler på nett

Skal man kjøpe julegaver på nett fra utlandet, er det faktisk på høy tid allerede nå. Mange nettbutikker har ganske lang leveringstid, og det er bare halvannen måned igjen. Jeg oppfordrer som vanlig til å gi julegaver som man vet at mottageren har bruk for, vil sette pris på, og som ikke kommer til å støve ned i et skap. Det har ingen nytte av, aller minst miljøet.

Bøker og plater er alltid fint å gi og få. For norske bøker anbefaler jeg selvfølgelig å støtte den lokale bokhandelen der dere bor. For utenlandske bøker har The Book Depository godt utvalg og gratis frakt. Her gjelder ikke tollgrensa på 200 kroner.For klassisk musikk har jeg gode erfaringer med MDT.co.uk, og de har mange gode tilbud til enhver tid. Man får gjerne kjøpt to-tre plater før man går over tollgrensa. (Trenger dere konkrete tips, se her - eller mail meg på glamourbibliotekaren @ yahoo.com.)


iHerb har som tidligere nevnt alt man kan ønske seg av økologiske, parabenfrie og giftfrie produkter for hus og hjem, kropp og sjel, samt te og godteri og til og med noen leker for små barn. (De har råvarer til matlaging og vitaminer også, men det er kanskje ikke like morsomt å gi bort i gave?) Min kode som gir førstegangsbestillere $5 i avslag + vervepoeng til meg, er HUZ242 (Selvfølgelig helt valgfri å bruke). Billig shipping så lenge man holder seg under 1800 gram, og husk tollgrensa på 200 kroner. Noen forslag: Desert Essence har mange velduftende produkter, Island Essence har de lekreste flaskene, og Zena's Gypsy Tea har de fineste boksene.


The Hunger Site-butikken har fine fairtradegaver - smykker, skjerf, julepynt, leker, praktiske greier. I tillegg gir du mat til fattige mennesker ved å handle der. Denne ringen er vel fin!! Og disse øredobbene skulle jeg gjerne kjøpe til meg selv. Eller disse nydelige indiske skjerfene. Jeg har bare gode erfaringer med å handle der, men det lønner seg naturligvis å ikke vente for lenge.

Også kjenner dere sikkert til etsy.com og epla.no hvor man kan finne hjemmelagede greier, second-hand og småtterier som selges litt utenfor den kommersielle allfarvei.

Et annet godt tips er å ta noen runder på forskjellige antikvariater. Eller hvorfor ikke Lions sitt bokmarked på Vestre Aker Skole denne uka? Der har de alltid mange interessante bøker; og kanskje blir det også posesalg siste dagen slik det var i fjor?

Flere julegaver som man kan kjøpe mer lokalt, kommer senere.


15 kommentarer:

Ine sa...

Det var mange fine tips! Jeg skal nok gjøre en del av årets julehandel på nettet. Både fordi det er travelt frem mot jul med eksamener og slikt, og fordi jeg synes det kan være vanskelig å finne fine og (miljø- og dyre-) snille gaver innenlands.

Austigard Factory sa...

Takk for tips! Jeg har tipset videre på bloggen min :) Når man ikke har mulighet til å gå på husmorskole lenger, er det godt å ha informasjonsrike og nyttige blogger som din! He he

Stine Arkeologine sa...

Det var virkelig flotte tips som jeg kommer til å bruke, tusen takk!

ANNEPÅLANDET sa...

Det var fine tips! Og så Kirkens nødhjelp da, http://www.gaversomforandrerverden.no/home/default.aspx , der man kan kjøpte kyllinger og griser og diverse andre gaver som forandrer verden.

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Man slipper i allefall trengselen i butikkene!

Austigard factory: Glamourbibliotekaren, din egen husmorskole! :D

Stine Arkeologine: Værsågod!

Annepålandet: Jajamen, den posten kommer nok med tid og stunder også. Netthandel fra utlandet først, så geiter! :)

Anonym sa...

kommer det en finn stilen for november?

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, dere må bare ha litt tålmodighet med meg :) Det er travle tider, men jeg har det i hodet.

Synne sa...

Ooh, ringen og teboksene ble mine favoritter! Takk for fine tips!

Kirsti sa...

Denne bloggposten er en gave i seg selv. Takk!

Beady sa...

Her var det mange gode tips!

iherb har vannbaserte neglelakker uten giftstoffer og som fjernes bare med varmt vann. Kjempehit blandt små glamnieser.

Glamourbibliotekaren sa...

Synne, Kirsti & Beady: Slå dere løs! :)

Katrine sa...

Takk for flotte tips! Har allerede benyttet meg av noen av dem! Men, -The hunger site- må det noen spesielle triks til for å bestille ting til Norge? Jeg fikk beskjed at alle de tingene jeg ønsket å kjøpe ikke kunne sendes utenfor USA. Har jeg bommet på noe?

Glamourbibliotekaren sa...

Oi, det vet jeg ikke! Det er et par år siden jeg bestilte derfra, så kanskje har de endret noen regler - aner ikke! Skal undersøke det. Isåfall er det synd!

Beady sa...

Jeg må bare takke igjen for tipset om at Island Essence fantes hos iHerb.

Ble så glad da jeg så det, fikk noen produkter av en som hadde vært på Hawaii en gang, og det var stor sorg da jeg gikk tom. Jeg tipset iHerb om at de burde vurdere å ta inn også badesaltet fra det merket, og det gikk bare ett par uker før det var på plass. Så nå skal jeg snart bade i deilige Hawaiilukter igjen :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Så fint å høre! Veldig bra at de tar i mot forespørsler fra kundene på den måten.

Populære innlegg