tirsdag, desember 06, 2011

Andre typer julegaver


Man kan gi bort gavekort på det meste. Disse gavekortene utformer man selv - hva med å klippe ut bilder fra ukeblader, sånn som man gjorde da man var liten og lagde "avis"? Jeg liker best å printe ut bilder fra nettet og lime på kort og konvolutt, som en glisende solbrun 17 år gammel Glenn Medeiros eller et glitrende (bokstavelig talt) oversminket puddelrockband. (Det er min form for scrapping...)

Dessuten er det veldig hyggelig å få slike løfter om sosiale sammenkomster eller hjelp/avlasting.


Hva lager man gavekort på?

*Barnevakt, for eksempel. Kjenner du småbarnsforeldre som trenger en frikveld, gi dem et gavekort på barnevakt, og kanskje et par kinobilletter også (med utløpsfrist, så de må bruke det så fort som mulig etter jul)

*Gavekort på middag på en yndlingsrestaurant er fint å få. Eller hva med en invitasjon til middagsselskap? Planlegg et heidundrende selskap i lange mørke januar, og gi en festlig invitasjon til dine venner til jul.

*
Teater eller opera. Man kan selvfølgelig kjøpe disse i det aktuelle teatret, men man kan lage selv også - så står man enda litt friere til hvor og når man vil gå.

*Brødbaking. Ved en passende anledning møter man opp ved mottakerens dør med en kurv full av brød og boller.

*Hundepass! Hvis hundeeiere har lyst til å reise bort ei helg men ikke vil overlate hunden i en kennel, er det jo fint å ha venner som stiller opp.

*Hagearbeid. Still dine muskler til disposisjon, og planlegg en sjau i hagen til våren når snøen er borte. Hyggelig hjelp er kjærkomment for alle hageeiere!


*Biltur med ukjent mål. Avtal en dato, møt opp med bil og ta med mottakeren på en spennende tur til et sted dere aldri har vært før. Har du ikke bil, skaff et dagskort til hver og reis kollektivt.


Også videre også videre. Kun fantasien setter grenser.

4 kommentarer:

Synne sa...

Gode tips! Julegaver kan være så mangt, og det er morsomt å lage egne kort!

Anonym sa...

Gode ideer.

Anja sa...

Massasje! Jeg blir superglad dersom jeg får gavekort på x antall runder med ryggmassasje av kjæresten min. Det er helt gratis og egentlig noe man kan gjøre uten gavekort også, men det blir liksom aldri til.

Til litt eldre familiemedlemmer kan det være til alles glede dersom vedkommende får gavekort på vårrengjøring/vedlikehold av hus eller leilighet eller andre ting de ikke klarer så godt på egenhånd lengre, men er for stolte til å spørre om hjelp til.

Ellers vil jeg nevne at min svigerinne ga meg gavekort på heklekurs for et par år siden, hun stilte med utstyr, garn og kunnskap for å lære meg noe jeg lenge hadde hatt lyst til å kunne :) Dessuten var det veldig koselig samvær med henne!

Anonym sa...

Hei! Jeg leter fortsatt etter en god julegave til moren min. Jeg er bare 16 år, og formuen er derfor ikke så stor :) Derfor likte jeg dine julegave tips, men jeg er fortsatt litt usikker på hva jeg skulle funnet på. har du noen forslag. Mamma er i førtiårene, og hun var den som introduserte meg for bloggen din (så jeg vet hun liker smaken din) ;)

Jeg er store fan av bloggen din!

Populære innlegg