onsdag, desember 07, 2011

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 7

Dagens budskap er noe alle vet, men som vi behøver en påminnelse om i blant: Ha respekt for hverandre. Man ser daglig eksempler på hvordan egoismen råder, og skal man gjøre verden til et bedre sted, må man begynne med seg selv. Legg igjen en lapp om du dulter borti en bil. Ikke snik i køer. Reis deg for gamle damer på bussen. Skru av mobiltelefonen når du er på kino eller konsert. Gi penger til veldedighet jevnlig. Delta i dugnader. Ring en gammel venn. Si takk når noen har gjort deg en tjeneste. Slike ting. Det handler ikke om å være selvutslettende, for man skal ha respekt for seg selv også. Sett grenser, unngå energitappere som tar og tar. Ikke vær redd for å si nei når du kjenner at det blir for mye.

Vær rett og slett et godt medmenneske og en god venn. Da er du med på å gjøre verden til et bedre sted.

5 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Takk for fine ord og påminnelser som gjør at en kald vinterdag føles litt varmere. :-)

bare hege sa...

Hør, hør!
Dette er så viktig og riktig!

Synne sa...

Respekt, folkeskikk og høflighet bør være en sentral del av vårt sosiale liv, i hvert fall i offentligheten, men alt for mange slike ting blir glemt eller ignorert. Jeg høres ut som en gammel og bitter dame nå, kanskje, men likevel: En fin påminnelse!

fru winther sa...

Takk for at du minner oss på viktige ting, folkeskikk og omtanke er noe som aldri blir umoderne. Dessuten gjør det verden varmere, og det er noe vi virkelig trenger nå.

Anonym sa...

Et rungende JA!!!!! .mette

Populære innlegg