torsdag, desember 08, 2011

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8


Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. Jeg skal jobbe sent en kveld i neste uke, og tenker å ta med peppernøtter til mine kolleger. Her skal det trilles til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. "Christmas Hammond" kjøpt for 39 kroner på Rimi på Sagene for mange år siden funker også.(Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil)

Grav fram deres beste oppskrifter og sett i gang. Og etterpå skal det spises med god samvittighet!

5 kommentarer:

Miss Golightly sa...

Jeg har allerede bakt noen kaker, men fikk veldig lyst på din oppskrift på peppernøtter. Er det mulig?

AnneWilsonJewellery sa...

Kjære du, kunne du være snill å legge ut den peppernøttoppskriften slik at vi som bor i 'eksil' også kan bake disse godsakene..?

Maje sa...

James Last.. hehehehe... min far hadde stor vinylsamling= barndomsminne

Isolde sa...

Det kribler i husmorgenene nå i førjulstiden! Kanskje det er på tide å prøve seg på peppernøtter for meg også? Hjemmebakst er jo også en glimrende julegave.
Kan i all beskjedenhet anbefale min julemarmelade:
1 kg. sitrusfrukt (gjerne en blanding av clementiner, appelsiner, sitroner og lime), noen biter hel kanel og en vaniljestang. Kokes i 1 liter vann i 1 time. Deretter tilsettes 1 kg sukker. Og så er det bare å la marmeladen småkoke i 3-4 timer mens juleduften brer seg i heimen. Bør akkompagneres av glamourbibliotekarens julemusikk!

Glamourbibliotekaren sa...

Miss Golightly & AnneWilsonJewellery: Jeg har nok ikke "rettigheter" til å publisere den for verden; men det finnes sikkert mange bra oppskrifter på nettet!

Maje: James Last ruler!! Non-stop Dancing er alltid en partyhit! :D

Isolde: Takk for oppskrift! :)

Populære innlegg