torsdag, desember 08, 2011

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8


Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. Jeg skal jobbe sent en kveld i neste uke, og tenker å ta med peppernøtter til mine kolleger. Her skal det trilles til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. "Christmas Hammond" kjøpt for 39 kroner på Rimi på Sagene for mange år siden funker også.(Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil)

Grav fram deres beste oppskrifter og sett i gang. Og etterpå skal det spises med god samvittighet!

5 kommentarer:

Miss Golightly sa...

Jeg har allerede bakt noen kaker, men fikk veldig lyst på din oppskrift på peppernøtter. Er det mulig?

M.E. and Me sa...

Kjære du, kunne du være snill å legge ut den peppernøttoppskriften slik at vi som bor i 'eksil' også kan bake disse godsakene..?

Maje sa...

James Last.. hehehehe... min far hadde stor vinylsamling= barndomsminne

Isolde sa...

Det kribler i husmorgenene nå i førjulstiden! Kanskje det er på tide å prøve seg på peppernøtter for meg også? Hjemmebakst er jo også en glimrende julegave.
Kan i all beskjedenhet anbefale min julemarmelade:
1 kg. sitrusfrukt (gjerne en blanding av clementiner, appelsiner, sitroner og lime), noen biter hel kanel og en vaniljestang. Kokes i 1 liter vann i 1 time. Deretter tilsettes 1 kg sukker. Og så er det bare å la marmeladen småkoke i 3-4 timer mens juleduften brer seg i heimen. Bør akkompagneres av glamourbibliotekarens julemusikk!

Glamourbibliotekaren sa...

Miss Golightly & AnneWilsonJewellery: Jeg har nok ikke "rettigheter" til å publisere den for verden; men det finnes sikkert mange bra oppskrifter på nettet!

Maje: James Last ruler!! Non-stop Dancing er alltid en partyhit! :D

Isolde: Takk for oppskrift! :)

Populære innlegg