torsdag, desember 15, 2011

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 15

Hvis du er i byen og stresser rundt og trenger en pause, gå innom et antikvariat og la skuldrene senke seg. Gå langs hyllene og snus inn lukten av gamle bøker, trekk ut en tilfeldig bok og bla i den, og kanskje finner du fine julegaver til mottagere som setter pris på sånt. Det gjør jeg hvert år. Jeg blir helt paralysert av forfatterbiografiene og de litterære analysene... og skal definitivt tilbake en dag når jeg har litt mer oversikt over hvem jeg mangler julegave til. Det er både miljøvennlig og fint, for man kan jo finne sjeldne bøker som ikke er i salg i vanlige bokhandler lenger.

(Det litt sommerlige bildet er fra bokbyen i Fjærland sommeren 2005)

5 kommentarer:

Maje sa...

Du har en herlig blogg! Koser meg virkelig med dine kreative ideer. Jeg var forresten på en bitteliten bokhandel i den bittelille byen Woodstock rett nord for Oxford i høst.. og der.. på en liten bortgjemt hylle fant jeg en bruktbok som jeg har lett lenge etter, nemlig Laurence Stern sin "A sentimental journey" - til 3 pund! Hihihi..

Marthe sa...

Hei!

Jeg lurer på om du kan hjelpe meg med et operarelatert spørsmål? Min far har (noe overraskende) annonsert at han vil besøke operaen nå til våren, men at han er usikker på hva han bør se. Målet er å finne den forestillingen "med flest kjente sanger", og siden jeg vet veldig lite om opera håper jeg at du har tid til å foreslå noe? Jeg sniker inn et ekstraspørsmål også, og lurer på om du kan foreslå en opera-CD for nybegynnere? På forhånd takk,og god jul! :)

ANNEPÅLANDET sa...

God ide. Men er det noen antikvariater igjen i Oslo da?? Bor litt utenfor Oslo, og er ikke så ofte i sentrum, men ble nokså lei meg da Ringstrøms fine butikk som jeg var innom nesten hver dag i studietiden for hundre år siden plutselig var blitt kafe... Kanskje du kan skrive litt om byens antivariater etter jul en gang, når hverdagen blir seg selv igjen? Det hadde vært morsomt, du skriver så fint om fine butikker og andre fine steder.
Ha en fin helg!

Kristina sa...

Jeg anbefaler deg å besøke bokkafeen krok og krinkel i lille øvregate neste gang du er i bergen :)

Glamourbibliotekaren sa...

Maje: Hyggelig at du liker bloggen! Og slike bokfunn er GULL!

Marthe: I utgangspunktet ville jeg anbefalt La Boheme, men jeg tror det er kun ståplasser igjen på samtlige forestillinger. Men kanskje Aida? Du må være rask i såfall, for det er stort sett bare de billigste billettene helt ute på sidene som er ledige - og selv om de er helt ok på konserter eller balletter, er det ikke like enkelt på opera der man gjerne vil følge med på teksten samtidig (den er på stolryggen foran, og litt vanskelig å få med seg når man sitter sidelengs på sidene). Lykke til! Og når det gjelder opera-cd for nybegynnere, er jeg veldig glad i platen "Puccini gala" fra Decca! Fine innspillinger av kjente arier, med store stjerner!

Annepålandet: Ringstrøms har flytta et par kvartaler lenger opp i Akersgata/Ullevålsveien! Fortvil ikke! :)

Kristina: Takk for tipset!

Populære innlegg