torsdag, august 02, 2012

Glamourspørsmål fra leser: Oslo


Hei!Takk for en inspirerende blogg,! Har fulgt deg på Bloglovin' en stund og fått mange gode tips ang. parfyme, te, iHerb osv. Nå lurer jeg på om du kanskje har noen Oslo-tips på lur, siden jeg skal dit til helga og ikke er særlig kjent der. Har funnet noen kaféer og butikker jeg har lyst til å besøke, men har lyst til å gjøre litt mer enn å drikke kaffe og shoppe. Har du noe å anbefale? Har bare tre dager, så får nok bare tid til å besøke ett museum, én park, gå ut for drinker én kveld... Hva bør man absolutt ikke gå glipp av? Blir glad for alle slags forslag!


Mvh Helle Marie

Hei og takk for ditt glamourspørsmål!
Ja, hvor skal man begynne... Hvis det blir finvær, vil jeg anbefale en tur på fjorden! Enten med rutebåtene til Hovedøya/Langøyene osv, Bygdøybåten, Nesoddbåten, eller hurtigbåten til Drøbak/Son. Hvis tiden er knapp, behøver du jo ikke gå i land - ta det som et cruise! Sankthanshaugen er nok min yndlingspark; gå helt på toppen og se på utsikten. Koselige kaféer er det der også, med uteservering på fortauet (i Ullevålsveien). Ellers er det hyggelig å se nasjonalromantiske malerier på Nasjonalgalleriet, særlig når det regner, og der finnes jo "Den franske sal" - en utmerket tesalong med scones og lunsjretter i første etasje. For drinker finnes f.eks. Fuglen i Pilestredet; og er utsikten viktigst er det lite som slår toppen av Sas-hotellet på Holbergs plass. Villa Paradiso på Olaf Ryes plass på Grünerløkka har god pizza (men nesten alltid kø), uteserveringa på Ekebergrestauranten har også god pizza og nydelig utsikt, Cinemateket i Dronningensgate viser Audrey Hepburn-filmer for tiden, byens fineste kino (Gimle) viser fransk film, Kaffegram på Sagene har byens beste gulrotkake (også kan man gå nedover langs Akerselva etterpå), og Dronningparken (til venstre når du står vendt mot slottet) er et hyggelig sted å slå seg ned med en takeaway-kaffe/te. Det var i allefall noen få forslag - leserne må gjerne komme med sine yndlingssteder også!  

God tur og velkommen til fine Oslo!  

mvh Glamourbibliotekaren  


10 kommentarer:

Trude sa...

Som ekte Oslojente (til tross for bosatt i utlandet), så anbefaler jeg at du rusler fra Santhanshaugen ned til Gamle Aker kirke (den eldste i Oslo) og går nedover Telthusbakken med sine gamle trehus. Derfra ville jeg gått til utestedet Blå ved Akersleva hvor de vanligvis har uteservering og så bare ruslet videre langs elva ned til sentrum. Forhåpentligvis så er det oppholdsvær :)

Synne sa...

Gode tips! Oslo har så mye å by på!

Anaruh sa...

Jeg liker godt å rusle rundt på Frogner (området mellom Majorstuen, slottet og Skillebekk). Mange fine gater der!

Jeg er veldig glad i pizzaen hos Olivia, de har restaurant på Tjuvholmen og Hegdehaugsveien.

Når jeg er i byen pleier jeg å kjøpe dagsbillett hos #Ruter, og hoppe av og på trikken og bestemme ferden underveis.

Eller støtter jeg opp under forslaget om Nasjonalgalleriet - kjempefint og velidg god mat og drikke i Den Franske Sal.

ANNEPÅLANDET sa...

Skal du på Nasjonalgalleriet, er det jo også en mulighet å drikke afternoon tea på Bristol like i nærheten.
Er du på Grünerløkka tidlig på morgenen, anbefales en kaffe hos Vendelbo, byens desidert beste! Men der blir det fort kø i helgene.
Får krysse fingrene for oppholdsvær!!!

Helle Marie sa...

Takk for gode tips!

S sa...

Jeg slenger meg på:
-Botanisk Hage på Tøyen (kanskje ikke den største opplevelsen blomstermessig nå, men absolutt en opplevelse uansett)
- Har alltid hatt en forkjærlighet for Teknisk Museum, og da kan man jo alltids ta et bad på Frysja like bak etterpå (54-bussen til Kjelsås)
- Pizza på Lofthus Samvirkelag, Åpent Bakeri på Sandaker blir til pizzarestaurant om kvelden
-Trikkestallen på Torshov, godt utvalg i øl


Kos deg! Verdens fineste by, om jeg må få si det selv.

Oslopiken sa...

Grünerløkka er jo en hypet bydel, men ikke uten grunn, fine bruktbutikker i både Markveien og Thorvald Meyers gate, og nydelig mat så mange steder - oftest kø på Villa Paradiso, som nevnt, men anbefaler også Food Story og ostebutikken ved Birkelunden.
Aller beste bokhandel: Tronsmo ved Tullinløkka!

Marte sa...

Også må man selvfølgelig innom byens fineste bruktbokhandel Cappelens forslag i Bernt Ankers gate 4. Bedre blir det ikke.

Anonym sa...

Emanuel Vigelands museum på Slemdal, hvis du er i byen på en søndag. Oslos best bevarte hemmelighet.

Babel sa...

Kaker på Pascal i Tollbugata, italiensk is på Dolce Vita i Prinsens gt (kan med fordel tas med på Akershus festning), rusletur på folkemuseet (og spise nybakte lefser rett fra takken). Tilslutter ellers øyhopping og alle de overnevnte spisestedene. Kan legge til frokost på Åpent Bakeri på Ullevåll Hageby, Falafel på Lille Habib i Storgata, hverdagsindisk på Tandoori Sweet House på Grønland, øl på Teddys Softbar i Brugata......og slik kan vi fortsette i det uendelige. Sommer i Oslo er supert!

Populære innlegg