tirsdag, oktober 09, 2012

Helgas fangstI en bruktbutikk in a galaxy far, far away fant jeg nylig fem tekopper med asjetter, en kanne og en sukkerskål fra Upsala-Ekebys Gefle Grand, designet av Arthur Percy i første halvdel av 1900tallet. Serviset er lyseblått med gullkanter, og har en nydelig fasong! Nå skal jeg lete etter tekanna. Det er kaffekanna jeg har, uten lokk, så jeg tenker å bruke den til varm sjokolade så lenge. 

(Nå har jeg snart ikke skapplass til flere serviser. Jeg burde starte bruktbutikk selv.) 

16 kommentarer:

Anna sa...

Nydelig og klassisk! Gratulerer med flott funn!

Anonym sa...

Kjempefint! :)
Kommer det en "fin stilen" for oktober snart? :)

koristen sa...

Så vakkert! Hm, det med skapplassen lød så merkelig velkjent :-)

Hermia Says sa...

Åh!! Så fina! Och med ursprung i mitt Gävle :)
Har ett par delar i serien Rubin, vinröda med små gulddetaljer som i formen påminner om dessa rundade. Grattis till ett flott fynd!

GC sa...

Fine! Ja, hva gjør du med alle servisene? Bruker de på omgang? Og hvordan er toleransen for nye bruktfunn fra glamourgemalen? Jeg trenger tips i forhold til min mann og hans (synkende) toleranse... :)

Seema sa...

Oj, så fine! Kommer det bilde av kaffekannen også? :)

Seema sa...

Det er kanskje kaffekannen som er avbildet?

Synne sa...

Oioi, så flott! For et funn!

Glamourbibliotekaren sa...

Anna: Takk! Veldig fornøyd!

Anonym: Takk for påminnelsen, jeg hadde glemt det!

Koristen: Hehe, ja, jeg er nok ikke alene om det.

Hermia: Ja de ligner litt! Menuett er også fine - hvite med blå blomster.

GC: Alt er i rotasjon og brukes jevnlig, og de fleste har jeg jo bare to-tre kopper fra. Eller bare én. Glamourgemalen og jeg oppmuntrer hverandre til å dyrke våre interesser, så han har ingen innvendinger - tvertimot. Han kjøper parfymer til meg selv om jeg har ørti fra før, og jeg støtter hans innkjøp av instrumenter og racersykler og annet utstyr han trenger til sine greier. Det er veldig fint :) Jeg er klar over at ikke alle har det sånn, så jeg kjenner meg priviligert.

Seema: Nettopp - den ser du inne i skapet på det nederste bildet! :)

Synne: Ja, jeg er kjempefornøyd!

Kristin sa...

Så nydelig, gratulerer! :)

Lurer på en ting, har du noe moderne i det hele tatt? Jeg elsker bildene dine av lesekroker, duker, puter og små vaser, senger og alt mulig slags fine loppis-saker. Er det noen moderne innslag som du bare ikke deler med oss på bilder? Eller som du har delt uten at jeg har fått det med meg? :)

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Det kommer egentlig an på hva du mener med moderne. "Panton-lampene mine er moderne!" var det første som slo meg, men de er jammen over femti år de også :) Utdyp gjerne, så skal jeg svare!

Kristin sa...

Midt i Grey's men.. ;)
Moderne er vel en lite spesifikk definisjon, men jeg lurer på om du har noen møbler eller service eller som du sier, lamper, som du har kjøpt nye? Selv har jeg vel kun sengen min som er ny av større ting, ellers er alt loppis og brukt :)
Du har det så sjarmerende, de gamle tingene ser ikke "tantete" ut selv om det er mye av det.
Hm, lettere å forstå?? :)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for kompliment! Vi har absolutt ting som er kjøpt nye (sofaen var ny da jeg kjøpte den i 1997, en lampe + middags- og kaffeserviset var nytt i 2006, senga var ny i 2008, et skap og noen hyller nye i 2009 osv) - men huset bærer jo preg av at vi har samlet med oss saker og ting gjennom årenes løp, og at vi liker å kjøpe møbler som har levd litt før - og som varer leeeeenge. (Økonomiske årsaker også, selvfølgelig!)

Kristin sa...

Veldig gøy, jeg liker en slik livsinnstilling - du er god på å vise det til oss på en fin måte!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det! :)

Bliss sa...

Jaa, start bruktbutikk, jeg sikler på flere av dine søte saker;)

Populære innlegg