fredag, november 02, 2012

Glamorøs fredag


God morgen!

Røde lepper og røde negler frisker opp en grå regnværsdag, parfymen har vært Chanel no.5 hele uka, sekstitallsinspirert makeup og perler i ørene er glamoureffektene som sådan. Samt en tidlig start på dagen som vanlig på fredager - her skal dykkes i arkivet etter musikalske perler, så det er best å komme i gang jo før jo heller.

Dagens låt er henta fra høstens beste soundtrack - det nye albumet til Donald Fagen, som jeg kjøpte på (hvit og gjennomsiktig!!) LP for et par uker siden. Det oser sånn kvalitet at jeg tar meg selv i å si "daaaaaamn..." til meg selv rett som det er mens jeg smiler fårete. Bra musikk får meg visst til å gå inn i en slags zombiemodus og ta i bruk kraftuttrykkene (ikke alltid like heldig, særlig ikke når jeg er på kirkekonsert).

Ha en fin dag alle sammen! Velkommen med rapportene deres, alle som en - inspirer hverandre til å gjøre det beste ut av dagen!

29 kommentarer:

HildeSofie sa...

Riktig god morgen! På hjemmekontoret er dagen i full gang, koppen har nytrukket Lady Grey, og på radioen er det Nyhetsmorgen. Og levende lys på bordet, for å kompensere for regnværet ute.

Antrekket er sorte jeans og stripete genser, grått sjal rundt halsen. Duft: Chanel Chance blandet med bittelitt Armani He, siden jeg fikk en spray i et uoppmerksomt øyeblikk på badet før Kjære løp ut døra :)

Planene for helgen er ikke helt ferdige ennå, men litt praktiske ting i og rundt huset må fikses, i tillegg til det viktiste: å ha fri.

God helg alle sammen!

Anonym sa...

Hvit bluse, sorte bukser, perler (elsker perler). MBT-vippesandaler (ikke vakkert - men nydelig på beina når man står på steingulv), håret i hestehaleflette og fredagssmil rundt munnen som er farget med Elisabeth Arden leppepomade med dyp rød farge..mette

Anonym sa...

Cyclamen topp som jeg ikke har brukt før. Kaffe fra 7Eleven. Stella parfyme. Har lest ferdig Just Kids av Patti Smith i nydelig nynorsk oversettelse av Brit Bildøen. Skal se Uskyld av Sara Johnsen i morgen.
Glad det er helg :)

S sa...

God morgen!
En nokså krøkkete start på dagen med dumme konflikter på hjemmebane, men det begynner å komme seg nå etter litt stille-tid på kontoret.

Har ikke så mye ytre glamour i dag, men vekta går riktig vei og livsstilsendring nytter! Det er ganske glamourøst i seg selv.

Skal snart komme i gang med dagens oppgaver, men det blir ikke så travelt og jeg er godt i rute. Ryktene svirrer også om en bedre lunsj i dag, så det blir koselig å være sammen med kolleger og nyte god mat. Så hjem til flere prosjekter, og ei helg nokså spekket av planer og avtaler. Men paideigen står i kjøleskapet og det meste er klart, så tror det skal bli en hyggelig kveld.

Livet er veldig hektisk for tiden, med full jobb, tre barn som alle deltar på ulike aktiviteter og med et hus som skal ivaretas. I tillegg har jeg startet opp på videreutdanning, og bør egentlig ha tid til det også. Også forsøker jeg å trene to - tre ganger i uka. Og jeg er ganske stolt over at jeg makter å holde tritt, foreløpig uten å bli utslitt eller syk. Men jeg tror aldri jeg har hatt en så hektisk periode som nå. Og helgene er ikke lengre "fri"-tid med mulighet for sløve morgener og boklesing foran ovnen. Her gjelder det å henge i stroppen med ulike gjøremål, og jeg forsøker finne glede og mening i dem i stedet. Treffer jo en del hyggelige mennesker også på dugnad og sånn, så litt sosialt påfyll blir det også.

Ønsker alle ei flott november-helg!

Rosenhufsa sa...

God morgen!
En grå dag er som skapt for farger! Har knall flaskegrønn bukse (leggings, treggings, joggings?? nei, ikke det siste, men mulig en av de andre to..) og lang, stor, varm nesten-oker-gul ullgenser :) Gullhjerte rundt halsen (som alltid) og store grå flate øredobber. Nyter te med granateple og jordbær.
I tillegg skal nye briller velges ut i dag, og da er det bare å håpe på at jeg finner noen riktig flotte som kan freshe meg opp i hele vinter!

Synøve sa...

Har foreløpig ikke kommet lenger enn sofaen iført rosa flanellspysj og en god kopp kaffe. Ser ut på striregnet (skybruddet) og lurer på hvordan det kan kombineres med snertent antrekk, nystylet hår og høye hæler senere idag.
Planen er som følger: en enkel arbeidsdag m litt fakturering og et lunsjmøte. Noen fordeler har man som selvstendig...og denne fredagen ligger lista lavt.
Antrekk: høyhælte sorte skoletter, jeans, paljett topp, sort blazer og nystylet hår. Purgunder negler og enkel make up. Parfyme: Angel, fra Calvin Klein.
Sushi skal inntas med venner før turen går til Aker Brygge og show med AnneKath.
Når vi har ledd oss fillete tar vi et par glass vin før vi rusler hjem og får skjønnhetssøvnen.

Alt godt sa...

God morgon! I dag vakna eg i Bergen, eg er her på eit seminar og kosar meg i regnet saman med hyggelege kollegaer.

Dagens duft vart liggande att heime i Oslo, så dagens glamour består av svarte Furla gummistøvlar, kvit hekla cardigan og Estée Lauder Michael Kors Gold lipgloss. Og så er det ganske glamorøst å fly tilbake til Oslo, ta flytoget til Drammen og bli plukka opp av min kjære der for å stikke ein liten helgetur til Arendal for å tilbringe helga saman med våre næraste vennar.

Eg ynskjer alle som er innom ei fredeleg helg, og slenger eit luftig kyss med vinden opp til Elisabeth i Nord. <3

berlinløvinnen sa...

God morgen og velkommen til disse lyse morgnene nå når klokka er flyttet. Glamouren er å kunne starte innearbeidet i det gamle huset vårt, ute er det nå nesten tilbakestilt til 1918..., vi har alle våre gleder... Videre godfølelse av luktene av kruttsterk kaffe og trykksverten til helgeavisene, tenåringer som ikke er i verbal krig for øyeblikket og en mann som har friperiode på jobben. God helg!

Yellowbird sa...

Paljettgenser i kombinasjon med de nødvendige gummistøvlene dag. Og bærfargede lepper, jeans og hestehale. Skal om litt ringe frisøren for å høre om det kanskje finnes en ledig time til meg i dag. Og fram til et evt frisørbesøk er det bare å jobbe på spreng. Det skal øves og noter og tekster skal skrives.

Satser på ei rolig helg for å samle krefter til en hektisk periode framover. Og høstforkjølelsen har sluppet taket - og DET føles temmelig glamorøst.

God helg!

Q sa...

Går egentlig rundt og føler meg glamorøs hele tiden i disse dager. Jeg er gravid, og skal snart la nyheten sprekke. :) Føler meg så flott! I dag har jeg et forsøk på frisyre, litt sminke og et stort smil. Har dog tatt på meg hæler til ære for fredagen! Helgen blir en blanding av jobb og avslapping; litt skriverier må skrives, men det skal bli godt å få det gjort. God helg til alle sammen!

koristen sa...

Grått og vått ute, men det er fredag uansett! Antrekket passer til været - en deilig, varm og blå genser fra Gudrun S, som jeg var så fornuftig å kjøpe på salg i sommer. Dongeriskjørt, solide sko med halvhøye og kraftige hæler. Uglesmykker :-)

Etter jobb stikker jeg på weekendbesøk til gode venner, med strikketøy i sekken.Julegaveproduksjonen er i full gang. Men først skal her gjøres masse lese- og skrivearbeid med god musikk til.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Ine sa...

Jeg er på dag to i en etterlengtet langhelg, og jeg har startet dagen med crepes og kaffe. Nå skal det ryddes litt i heimen, før jeg skal møte ei venninne på kafé. Det er grått i Oslo i dag, så jeg tror jeg må pynte meg litt ekstra, og kanskje finne fram den røde leppestiften. God fredag og god helg!

Indianna sa...

God fredag! Våknet med sår hals, men etter en hestekur med strepsils så ser det ut som om jeg har det under kontroll. Er i allefall på jobb "med det friske"! Fredagsstemningen kommer snikende og jeg har tenkt å vandre ut i lunsjen for å nyte sol og høstløv. Chanel er på - både på hals og negler (om noe avskallet, men ingenting er mer fantastisk enn å lakke negler i sofaen på en fredagskveld...) Rolig helg da jeg lader opp til alenemortilværelse de neste 8 dagene, men skal endelig få tatt med meg 8-åringen på Kon Tiki. God helg alle!

Glamourlektoren sa...

Rydding i klasskap har resultert i funn av gamle ting som føles som nye. Har forsøksvis kjøpestopp av ting til meg selv for å styrke julebudsjettet. Så nå brukes alle slags "slengere" innen toalettsaker for alt de er verdt, samt at kleskottet ryddes - med interessante funn som resultat. Har fått flere komplimenter på jobb for "nye" klær og "nytt" tilbehør - morsomt! I dag har jeg som glamoureffekt et silkeskjerf i grått og rosa - jeg er avhengig av skjerf, og har utrolig mange. Beskytter lektorstemmen :) Litt make-up og nyvasket hår hjelper på humøret, og leppebalsam fra klosteret på Tautra holder høstlepper myke. I helgen skal jeg male et kott og gleder meg til å sette i gang! Skal høre på radio, male og kose meg og få det fint. Ønsker alle en fin novemberhelg, spesielt vår inspirerende glamourbibliotekar!

Stine Arkeologine sa...

God formiddag! I dag sitter jeg på Nasjonalbiblioteket og jobber, og har nettopp mottatt en stor stabel med bøker som lå klare og ventet på meg. Har gledet meg til denne dagen!

Jeg ble litt utenfor på trikken på vei hit da ei ung, hjemløs jente ble stygt tilsnakket av en tilfeldig medpassasjer, og jeg så at hun ble veldig lei seg. Vi vekslet noen ord etterpå og jeg håper det hjalp litt. Det er vanskelig å forstå hvordan noen kan være så vonde mot en annen helt uten grunn, og det mot noen som mer enn de fleste trenger å høre noe fint om seg selv. Derfor slutter jeg meg helhjertet til Glamourbibliotekarens oppfordring: inspirer hverandre til å gjøre det beste ut av dagen, og gjør det til alle dere møter i dag!

Gleder meg til i kveld, da skal jeg i operaen for første gang og se og høre Madama Butterfly! :-)

Håper dere alle får ei riktig fin helg.

Stine Arkeologine sa...

Regnvått hår og helt uten parfyme og ytre glamour ennå, så glamourfølelsen i dag består først og fremst av masse god forventning!

Synne sa...

Først og fremst: Good hair day. Åh, for en glede.
I dag skal jeg farte litt rundt her i Paris, for jeg har endelig fått skaffet meg metrokort (nei, du vil ikke vite hvorfor det har tatt så lang tid i denne papirmølla av et land). Frihetsfølelsen er glamorøs, og med røde lepper i tillegg er jeg klar for kos og helg. Må riktignok jobbe litt med en skoleoppgave, men jeg har en nyinnkjøpt grønn te med mandel som skal holde meg med selskap. Joda, dette blir bra.
God fredag til alle!

Trude sa...

Nydelig sol utenfor Barcelona idag og hjemmekontor med te og kjeks som tilbehør løfter dagen. Her betyr hjemmekontor vanligvis lite glamourøs klesstil; slitte jeans, grønn t-skjorte og sort cardigan. Kompenserer med Chanel Coco Mademoiselle bak øret. Radiatoren er på for huskaldt blir det i Spania om høsten.

Får lunsjbesøk i morgen så i dag skal vi lage ostekake med lime, ingefær og hvit sjokolade, samt chili con carne. Det å få gode venner på besøk er kanskje verdens beste glamourting :)

God helg til alle!

Ina sa...

God helg fra et gammelt vertshus på toppen av et japansk fjell! Vi nyter varme bad, komplett stillhet, te, fantastisk utsikt fra 1000 meters høyde - og helt utsøk mat. I morgen bærer det tilbake til millionbyen hvor min kjære skal holde konsert.

Har glamourbibliotekaren noen te-ønsker fra soloppgangens rike, mon tro?

Glamourbibliotekaren sa...

Oi! Har de kanskje noe oolong-te dyrket av nonner høyt oppe i fjellheimen der?

Britt Åse sa...

Hjemmekontor med vanilje/hasselnøtt-te og pløying av fagstoff. Ute skinner sola, og i lesepausene forer jeg vaskemaskinen. Helgen blir preget av Messias-øving i morgen og Allehelgensgudstjeneste-sang på søndag, men først en deilig trening i form av svømming i ettermiddag og deretter vinklubb med jentene i kveld.
Dagens foreløpige (og deilig mandelpregede) duft er Poudre de Riz fra Huiteme Art. En snill, myk og pudret nytelse fra samme mann (Pierre Guillaume) som står bak Parfumerie Generale.
God helg til alle :-)

Globetrottaren sa...

Nå har jeg skulket unna alt for mange fredager, så nå er det på tide med rapport!

Denne helgen skulle jeg helst sett at jeg hadde masse fritid til boklesing foran peisen som ble foreslått lenger oppe, men den sosiale kalenderen er visst litt for full til sånt. Vennindesamling i kveld, dobbelbooking med to fester i morgen, Den Store Kinodagen (gleder meg til Uskyld) i morgen formiddag og lunsj med en kompis jeg ser alt for sjelden på søndag. Men det blir jo hyggelig da!

Kontorglamouren er sikret med sort kjole og nye, myke strømpebukser (+ ullsokker...). Verdens fineste forlovelsesring og ny klokke gir masse mengder stash. Gjennomført sort kan virkelig være laid-back glamour med de rette effektene (og da snakker jeg ikke om ullsokkene). Duften er Gucci Flora, leppestiften er fin høst-rød Chanel og sist, men ikke minst; håret er nyvasket.

God helg til alle, og gratulerer til Q!

Elisabeth sa...

En god formiddag ønskes vertinna og alle gjestene! Bodø byr på overskyet oppholdsvær i dag, og med en friformiddag resulterte det i en tretimers tur med den firbente, ei venninne og hennes firbeinte. Vi var et sted hvor hundene fikk løpe løse veldig lenge, og nå er både to- og firbeinte fornøyd!

Formiddagen ble tilbrakt i turbukse fra Norrøna og skalljakke fra Bergans. Nå skal jeg straks hoppe i dusjen før jeg ikler meg jeans, singlet og Parken-hettejakke. Skal tilbringe store deler av helga på førstehjelpskurs, og da er det greit med funksjonelle klær. Men neglene er rosarøde og nylakkerte (Water Melon fra Essie), leppene skal få et par strøk med farge fra en Mac SlimShine og halsen skal få oppfrisket en dæsj av India Hicks Island Living.

Sender også en stor klem til AltGodt!

Fagbibliotekaren sa...

Jeg nyter første dag i mammapermisjon. Du hvor fort tiden har gått! Det har vært hektisk uker med avslutting av diverse prosjekter på jobb, men nå er alt overlevert den "heldige" vikaren ;)
I helgen skal det hviles, fikse diverse småprosjekter i hjemmet og sjekke at vi har alt klart til babyen melder sin ankomst. Ideelt sett bør det vel bakes noe som puttes i fryseren også.
Jeg prøver å unngå joggebukse-fella så lenge det går, men utvalget i klesskapet har minket betraktlig i takt med økt magemål. Men i anledning helgen; myk kjole og thigts, flette i håret og røde lepper, ikke verst.

Riktig god helg!

Cia sa...

Grått i Oslo i dag, men akkurat nå ser jeg solen over taket på nabohuset. Jeg fikk andreklassingen hjem tidlig fra skolen, vi har fyrt i peisen og hans fredagsglamour består i å ha skiftet til nytt, mykt ulltøy og slappe av etter lang skoleuke.
Ellers er baby som fortsatt ser ut til å trives i magen til tross for endel komplikasjoner samt en rolig helg med bare hyggelige småplaner med familien glamour nok for meg.

God helg til alle!

Maren sa...

Jeg er så glad det er helg! Alt er lagt til rette for en flott helg, med en oppgave som er levert, lesing som er unnagjort, og fine planer med fine folk både i dag og i morgen og søndag. Jeg har rød kjole på, og varmer meg på tekoppen. God helg!

Heidi sa...

Har undervist som vanlig, og er nå hjemme igjen med en stor kanne darjeelingte. Har for en gangs skyld glitrende neglelakk på, og ser frem til å møte kolleger i det som faktisk er Nord-Amerikas største lesegruppe for norrønt i kveld. Om ikke glamorøst, så temmelig interessant!

Sørlandspige sa...

God kveld! I dag var det så deilig med sol, seks grader og nesten vindstille, og dermed ble det en lang spasertur i og rundt byen på formiddagen. Det gjorde riktig godt, og det gjør ingenting at arbeidsoppgavene av den grunn måtte utsettes til ettermiddag og tidligkveld. Nå er det snart klart for kveldskos i form av lettstekt laks med creme fraiche og masse grønnsaker, levende lys i stua og gullrekka på TV, men først skal jeg pynte meg litt, inspirert av alle fredagsrapportene her :)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter! Velkommen tilbake neste fredag!

Populære innlegg