onsdag, desember 05, 2012

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 5

I førjulstiden må man ta seg tid til å krølle seg sammen i sofaen for å se julefilmer!

For eksempel "Holiday Inn" med Bing Crosby og Fred Astaire - den så jeg om igjen sist fredag sammen med en venninne, den er et årlig must. Vi så også "It happened on fifth avenue", som kanskje burde hatt bittelitt mer julehandling for å kunne bli kalt julefilm. Neste onsdag skal jeg og min søster atter en gang se "White Christmas" med Bing, Danny Kaye, Vera Ellen og den alltid like skjønne Rosemary Clooney. "Christmas in Connecticut" blir det en av de kommende dagene.  Jeg foretrekker i grunnen julefilmer som er minst femti år. Og Bings stemme får man jo julestemning av samme hva han synger egentlig.

"I'll capture her heaaaaaaaaaaart si-i-ingi-iiiing....."


10 kommentarer:

Jacta est alia sa...

Hei! Takk for mange gode filmtips.Føler noen ganger at man glemmer lett slike gamle fine julefilmer. Det er noe helt eget med dem.

Ha en fortsatt fin femte desember!

Anonym sa...

Så White Christmas i går, blir ikke jul uten!

Stine Arkeologine sa...

He he, ja Bing trenger bare å åpne munnen så blir det jul.. :-D Jeg låner julefilmer på biblioteket, det har blitt en koselig tradisjon. "It's a wonderful world" (1939) og "Tante Pose" er faste innslag her!

Glamourlektoren sa...

Ha, ha, ha - gamle julefilmer, ja! Hadde et gjensyn med Tante Pose for et par år tilbake. Morsomt gjensyn - man kan uten å overdrive si at filmdramaturgien har endret seg en smule siden den gang - absolutt ingenting skjer.. Herlig! Barna mine var lett undrende, og jeg også, i grunnen, da jeg leste anmeldelsene fra da filmen kom! Panegyriske kritikere.

Synne sa...

...og It's a Wonderful Life! Jeg ble helt overveldet da jeg så den første gang!

Stine Arkeologine sa...

"Liker de å brodere, frøken Antoinette?" "Ja, jeg synes det er morsomt." osv. Masse nerve i Tante Pose! :-)

Stine Arkeologine sa...

Synne: ja det var den jeg mente.. fra 1946! Den er så fin (googlet i full fart så ble det feil tittel, begge er med james Stewart). :-)

Lady B and Little H sa...

En av de beste julefilmene er "It's a wonderful life" fra 1946 med James Stuart og Donna Reed.
Og hva med Fanny og Alexander?
En nyere men veldig flott film er: Joeux Noel, en sann historie fra julaften under 1. verdenskrig hvor de tyskere og briter la ned våpnene for en kveld. Jeg begynner nesten å gråte bare jeg tenker på den filmen.

Anonym sa...

Jeg syns White Christmas sangen fikk en helt ny mening for meg når jeg så denne filmen. I begynnelsen når de synger den for soldatene i krigen. Det var faktisk veldig rørende!

meg

Anonym sa...

Regner med at du har sett "Metropolitan" (1990)?

http://www.imdb.com/title/tt0100142/

Fast klassiker her i huset :)

Populære innlegg