lørdag, februar 16, 2013

Det glade 80tall


De siste dagene har vært som en tidsmaskin. Jeg har fordypet meg i amerikanske highschool-filmer fra 80tallet. (Ingen av bratpackene ennå, men jeg har en plan om å reprisere dem også)  
"Can't buy me love", geeken blir kjekkas, men når populariteten går han til hodet og han oppfører seg som en dust, får han ikke den han vil ha. I hovedrollene: En pur ung Patrick Dempsey og en søt Amanda Peterson, som jeg leste intervju med ca 100 ganger i mitt Seventeen-magasin fra mars 1989. 

"Summer school", hvor den kule surfeglade læreren må være igjen på skolen hele sommeren for å sørge for at alle som strøk på eksamen skal kunne bestå. I rollene: Mark Harmon, Kirstie Alley og en veldig ung Courtney Thorne-Smith. 

"Heathers", kultfilm av den morbide sorten, hvor Christian Slater har sine egne metoder for å gjøre kål på slemme jentegjenger og andre mobbere. 


Moro! Gleder meg til neste film. 


5 kommentarer:

Tannlege-trollet sa...

Ren nostalgi . Jeg får sommerfugler i magen .

Olstad sa...

Artig nostalgi, fikk lyst til å se summer school det er jo en gammel favoritt - mon tro om like artig nå.

rullerusk sa...

Åh, jeg elsker 80-talls high schoolfilmer! Jeg liker hvordan alt er mer røft og realistisk, ikke "glætt" som alt ble ut på 90-tallet. Anbefaler på det sterkeste "Say anything" med den legendariske scenen der John Cusack holder opp en boombox og spiller Peter Gabriels "In your eyes" for sin utkårede. "Some kind of wonderful"med Mary Stuart masterson som tomboyen Watts er også nydelig.

Glamourbibliotekaren sa...

HELT enig! Jeg blir nesten overrasket hvor tøff dialogen kan være i disse filmene, sammenlignet med hvor glossy slike filmer ble etterhvert (og kanskje fremdeles er, med unntak av mer indie-aktige filmer da).

annetten sa...

Heathers er en av mine favorittfilmer noensinne. Jeg kom over den i voksen alder og ble ganske overrasket over hvor drøy, skarp og svart den er i tonen. Og så fikk den meg til å huske hvor kul Winona egentlig var.

Populære innlegg