fredag, februar 15, 2013

Glamourspørsmål fra leser: Vinterduft med trenoterHei!
Har relativt nylig oppdaget Glamourbibliotekaren og den fabelaktige duftbloggen og leser med iver og vellyst. Takk! Håper du kan veilede meg litt i jakten på en god vinterparfyme (for selv om våren heldigvis er like rundt hjørnet kommer det jo etter all sannsynlighet nok en vinter og jeg vil gjerne stille forberedt). I fjor vår fant jeg og falt for Estèe Lauders Sensous Nude, som var pudret, myk og lun på min hud gjennom hele sommeren og høsten. Endelig hadde jeg en parfyme som ikke overveldet med sukker og søte blomster. Men akk, vinteren kom og plutselig var moroa over! Parfymen ble blek og mutt (vinterblues?) og duften forsvant fra huden omtrent i det øyeblikket jeg gikk ut døren om morgenen. Leste meg opp på mulige alternativer (det var slik jeg fant duftbloggen) og skal ut og snuse på L'Artisan Parfumers Bois Farin i dag. Ble i tillegg anbefalt Diors Hypnotic Poison (som jeg selv synes var i tyngste laget, særlig de første timene) i et parfymeri. Har du tips, innspill og forslag? Både til vår/sommerparfymer og noe som kan redde neste vinter. 
På forhånd takk,
Mvh Guro

Hei og takk for hyggelig mail med glamourspørsmål! Parfymer dufter forskjellig i ulike årstider, det synes jeg også. Derfor kan det være lurt å ha en liten garderobe så man kan variere. Jeg forstår godt at Hypnotic Poison ble for heavy, den er intens og bør brukes med varsomhet. Nå vet jeg ikke hvor du bor, men siden du skulle snuse på "Bois Farin" sjanser jeg på at du er i eller i nærheten av Oslo - og i såfall anbefaler jeg virkelig å gå på Heaven Scent (hvor du kanskje allerede har vært?) og Parfumerie i Vibesgate. Parfumerie fører duftene fra Comme des Garcons, som var det første jeg tenkte på da jeg leste overskriften i mailen din. "Palisander" fra den røde serien er fin, og inneholder både palisander og sedertre. De svarte røkelsesduftene har også trenoter, samt den nydelige som heter "Wonderwood". På Heaven Scent kan du jo f.eks. teste ut duftene fra The Different Company, eller "Mechant Loup" og "Timbuktu" fra L'Artisan, og ellers alt som heter noe med "bois". Mange av disse kan kanskje kjennes litt overveldende i begynnelsen, men hvis man bare tar på én spray på håndleddet (det holder lenge), kan man gå og glede seg over den varme krydrete duften hele dagen. Kanskje du kan få med deg noen små prøver hjem, så du kan teste i fred og over litt tid, så slipper du å gjøre et stressende bomkjøp.

Hvis du vil ha noe lettere og friskere til vår og sommer, sjekk ut Annick Goutal sine hos Parfumerie. "Eau d'Hadrien" er en nydelig sitrusduft, "Le mimosa" dufter av blomster, "Neroli" dufter av appelsinblomst. Ellers synes jeg personlig at tre- og røkelsesnoter er ypperlige på varme sommerdager, men det er høyst subjektivt. Kanskje er "Mure et musc" fra L'Artisan, som for meg er en vinterduft, en ypperlig sommerduft for deg. 

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren. 

3 kommentarer:

Fru Perez sa...

Jeg ELSKER parfymetipsene dine! Takk! :)

Alt godt sa...

Av tredufter som ikkje er så søte så må eg få anbefale Dolce Vita frå Dior. Den er varm men ikkje dessertaktig, og varer lenge utan å vere påtrengande.

Mitt nyaste innkjøp er også ei treduft, Dahlia Noir frå Givenchy. Givenchy har vore litt til og frå i Noreg, men dersom du er ute og reiser bør den vere mogeleg å få tak i på taxfree. Den byrjar friskt og blomstrande, men utviklar seg til ei deilig, tørr, pudrete treduft.

Glamourbibliotekaren sa...

Dolce Vita kan jeg nok dessverre ikke stille meg bak, den reagerer jeg kraftig på. Men takk for forslagene allikevel, slikt er jo høyst subjektivt, heldigvis - ulike dufter funker for ulike mennesker :)

Populære innlegg