tirsdag, april 23, 2013

Kva las du no - på verdens bokdag!


Det er verdens bokdag! Hva leser dere på en slik dag?

Jeg leser Paul Austers "Sunset Park" i tillegg til bok 3 av den norske oversettelsen av Marcel Prousts "På sporet av den tapte tid", som i år fyller 100 år (altså for utgivelsen av den første boka) - og den norske oversettelsen av bind 1 fyller 50. Prima foredrag på Gyldendal i går kveld i den forbindelse!


32 kommentarer:

Anonym sa...

Jenny av Sigrid Undset :)
fordi du anbefalte den...

Anaruh sa...

Leste akkurat ut Thranes Metode av Øystein Lønn, og har noen få kapitler igjen av Marekors av Jo Nesbø på lydboked å bli ferdig med denne i kveld. Fin måte å ferie dagen på :)

Jeg fortsetter med Hjelp fra fremmede av Ian McEwan og Hundene i Thessaloniki av Kjell Askildsen, sistnevnte på lydbok. Må alltid ha en av begge deler.

Liv sa...

Hei! Jeg må bare si at bloggen din er helt fantastisk nydelig. Jeg har lest den lenge, men aldri kommentert. Den er bare flott. Du har nydelig kjolesmak, fin musikksmak.

Når det kommer til hva jeg leser: Jeg sjonglerer for tiden 4 skjønnlitterære bøker, men leser også masse fagbøker.

Jeg leser:
A Dance With Dragons av G. R. R Martin, Cloud Atlas av David Mitchell, Bonjour Tristesse av Françoise Sagan og Dagens Skum av Boris Vian. Å lese alle disse på en gang (en ligger i veska, en ligger i stua osv) er egentlig bare en dårlig idé, Det fungerer dårlig. Jeg blir aldri ferdig. Jeg tror jeg skal holde meg til en bok fra nå av ...

Kathleen sa...

Helene Uris "De beste blant oss"!

Maren sa...

Jeg leser If nobody speaks of remarkable things av Jon McGregor. En bok jeg ikke vet noen ting om, men som jeg lånte av ei venninne fordi jeg synes tittelen var så fin. Det viste seg at hun hadde kjøpt den på grunn av tittelen, og ble veldig glad i den. Så jeg gleder meg til å se hva jeg har i vente.

aariho sa...

Jeg leser krimromanen Stormen av Frode Granhus, og dikt av Kristofer Uppdal. En noe merkelig blanding, men det fungerer!

Hermia sa...

I morse läste jag ut Dubbelgångaren av José Saramago. En skruvad, surrealistisk och obehaglig historia. Vad jag ska läsa nu vet jag inte riktigt.

Anonym sa...

Er nettopp ferdig med 'Når himmelen faller ned' av Jennifer Cody Epstein. Takk for veldig bra blogg!

Isolde sa...

Jeg nyter Anna Karenina når jeg har en ledig stund hjemme. Men siden den er så stor og tung har jeg en lettere (dog ikke litterært og innholdsmessig...)bok i veska: Utrenskning av Sofi Oksanen. Ytterst lesverdige begge to. Og nå tror jeg sannelig jeg skal laste ned en lydbok også, som jeg kan ha på øret når jeg går kveldstur med hunden. Og det får vel bli en krim.
God kveld til alle bokelskere - og til glambibliotekaren spesielt!

Ine sa...

I dag leser jeg Jørgen + Anne er sant, veldig koselig :)

Anonym sa...

Jeg tar kunnskap av fine ting: internasjonal dag av boken? aldri ikke Noen hørt! Jeg ferdig med å lese "Thomas Mann" ("uorden"), men kort tid før (Mario og Magician) videre gir meg det lille ekstra "punch" i virkelige hendelser så morsomme burlesk! , Og alltid anbefale (den siste) av "amos oz" (mellom venner) en klarhet og enkelhet som jeg har kjent: delikat arv! bruno

Elisabeth sa...

Jeg leser Neil Acherson's 'The Black Sea'. Hjerte.

Tuva sa...

Jeg leser Neither here nor There av Bill Bryson, fine reiseskildringer av en amerikaner på tur i Europa.

Forøvrig kan jeg tipse om at aprilutgaven av Vanity Fair har en Audrey Heburn-spesial om hennes liv i Roma utenfor rampelyset. Leseverdig (og nydelige bilder av en alltid like fresh Audrey)

Glamourbibliotekaren sa...

Alle sammen: Takk for leserapporter!

Alle andre: Fortsett å rapporter!

Liv: Så hyggelig at du liker bloggen! Det var fint å høre.

Trude sa...

Jeg leser samme bok i dag som igår så da er det vel gyldig rapport :)

Takket være din anbefalning i en tidligere post så leser jeg "Far Goriot" av Honore de Balzac, og den er så langt veldig fengslende og morsom - på kanten av burlesk. Skal snart til Paris og denne er en fin oppvarming!

Tina80 sa...

Murder must advertise av Dorothy L. Sayers.

Mariaflyflyfly sa...


Hola!

Jeg tar en lett bok akkurat nå:
Glassblåseren fra Murano av Marina Fiorato. Minner meg på at Italia fortsatt ligger der - selv om det er aaaltfor lenge siden jeg var der.

Etter denne skal jeg i gang med
Øystein Lønns Sofiatrilogi. DEN ser jeg fram til!

Ha en fin vårdag!
Marianne

U9 sa...

Jeg sitter for tiden "fast i" serien En sang om is og ild av George R R Martin. Kjempespennende, men det blir lite tid til annet med så svære og omfattende bøker. Mye inspirasjon å hente her likevel:-) Litt malapropos tilføyer jeg at det er litt vanskelig å lese på (forøvrig koselig) småblomstret bakgrunn.

Glamourbibliotekaren sa...

U9: prøv en annen (eller nyere) nettleser! Det er hvit bakgrunn der skrifta er i de fleste nettlesere, med unntak av eldre utgaver av ie, såvidt jeg vet :)

Kultursnobb sa...

Litt sen leseoppdatering, men det går i Northanger Abbey av Jane Austen. Herlig!

Stine Arkeologine sa...

Travel periode, så da begrenser lesingen seg til dikt på senga. Akkurat nå "Jeg velger meg April. 95 dikt av Bjørnstjerne Bjørnson". Mange dikt som har vært følgesvenn siden jeg var liten, fint å lese om igjen med ujevne mellomrom!

koristen sa...

V for vendetta av Sue Grafton ble ferdiglest på Verdens bokdag. Krim og åttitallsnostalgi.

Nå har jeg puttet 1Q84 del 3 i veska, men har ikke rukket å åpne den enda. Gleder meg :-)

Anonym sa...

Hei, jeg leser bloggen med jevne mellomrom og alltid på fredagen, men dette er første gangen jeg poster noe. Jeg vil gjerne tipse om noe for en glamorøs søndag: Intimkonsert i det som kalles "Oslos sorte perle" (sitat Jan Kjærstad om jeg ikke husker feil); nemlig Emanuel Vigelands museum på Slemdal. Folke- og samtidsmusikeren Unni Løvlid med selskap av Håkon Thelin på kontrabass skal holde to konserter på søndag kveld. Mer informasjon her: http://www.kultoslo.no/musikk/konsert/konsert-med-unni-lovlid-og-hakon-thelin-lux. Kanskje vi ses der, kjære Glamourbibliotekar og lesere? Når det gjelder lesestoff så er jeg igang med min tredje roman av Yukio Mishima, "Den gyldne paviljongs tempel". han skriver så vakkert! Noveller av dorothy Parker blir det også plass til. mvh Yvonne

Joanne sa...

Jennifer Egan: Den svarte boksen

Og blar litt i New York 100 unike opplevelser av Knut& Knut, for å drømme meg bort til NYC

Synne sa...

Jeg har alltid vært fascinert av huset inni huset!
Jeg er, pinlig nok, mellom bøker for tida. Leste ut en festlig roman i helga, og tror jeg skal vente til eksamenstida er over før jeg finner meg en ny. Jeg liker å kunne gi dem min fulle oppmerksomhet, hihi.
God onsdag!

Frøken Desibel sa...

I dag trengte jeg noe å lese på i lunsjen, så da ble det spontaninnkjøp av Mystery at Mercy Close. Skal uansett ut og fly om noen dager og da liker jeg bøkene til Marian Keyes ettersom jeg har flyskrekk og trenger all den lettleste distraksjon jeg kan få. Må bare passe på at jeg ikke leser den ut før det... :)

quantum satis sa...

"Jokeren" av Markus Zusak

Kjersti sa...

Jeg er en dag for sent ute, og da ble det jammen bokbytte også! I går leste jeg ut Når du ser meg av Siri Hustvedt. Har lest to bøker av henne etter å ha blitt inspirert av deg :)
Men siden jeg altså avsluttet den i går, har jeg nå begynt på Have the men had enough av Margaret Forster. Liker henne godt!

H sa...

Leser det samme idag som igår, veksler mellom Marco-effekten av Jussi Adler-Olsen, The Secret Keeper av Kate Morton og teoriboken for lappen... De to første er definitivt mest spennende, men den siste er kanskje viktigst:)

petit sa...

I anledning bokdagen hiver jeg meg på og tror jeg kan anbefale Maggie O'Farrell: Hva skjedde med Esme Lennox, er bare et stykke inni den, men den virker bra! Ellers er jeg innom Mary Higgins Clark: The lost years, hun var en favoritt da jeg var ung! Ellers lot jeg meg lokke av tilbudet om gratis bok ved nedlasting av Norli - appen og den er en krim Jørgen Brekke: Nådens omkrets.

Glamourlektoren sa...

A Street Cat Named Bob - elsker katter og referanser som i tittelen! Utrolig sjarmerende bok fra virkeligheten om hvordan en sliten fyr og ditto sliten katt sammen klarer å komme seg vekk fra gata.

Hege sa...

Jeg leser Twelve tribes of Hattie, av A. Mathis. Anbefales.

Populære innlegg