torsdag, mai 30, 2013

The Great Gatsby / F. Scott Fitzgerald. - London : Penguin, 2012. 184 p.


Det er i allefall femten år siden jeg leste denne første gang, jeg tror kanskje det til og med er sytten. Jeg forbinder den med sommerjobb i musikkbutikk i fellesferien, ingen kunder, musikk på anlegget, pløye gjennom Gatsby og Hamsun og Hoel sittende på en taburett bak disken. I allefall har jeg lenge tenkt at jeg skulle lese den igjen, og helst på engelsk. Nå fikk jeg et påskudd ettersom filmen kom, og det passet fint å kjøpe boka i Penguin-utgave på Shakespeare & Co i Paris for to uker siden. 

Jeg finner den like fascinerende nå som den gang. Så mye dekadanse og dobbeltmoral, og så mye som ligger og koker under overflaten, klart til å eksplodere. 
5 kommentarer:

siljeblomst sa...

De Penguin - utgavene er så fine, og så med en dansende pingvin, da :-).
Jeg leste The Great Gatsby i fjor og likte den veldig godt!

Gråbekka`s Blogger sa...

Har enda ikke lest The great Gatsby, men skal helt klart gjøre det etterhvert etter å ha hørt så mye om den. Likte denne fine utgaven din, de er så flinke på omslag:) Ha en fin fin kveld!:)

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser den også om igjen nå, men ikke så fint innbundet som din (det er bakdelen med lesebrett).

Kirsti sa...

Så fin!
Jeg leste den i min ungdom og lurer også på om den skal leses i reprise.

Vet du hvorfor pingvinen på forsida danser? På de nymotens omslagene så står den i "frys" posisjon (kanskje det er et vinterbilde og dermed mye kaldere;-P) Her ser du, litt ned på siden: http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=penguin+books+great+gatsby&searchSortBy=popularity&page=1#pagination

Er logoen forandret med tiden, mon tro?

Linn sa...

Leste den akkurat selv for første gang :)

Elsket boken, men også filmen.

Populære innlegg