torsdag, juni 06, 2013

Om hvorfor det er ekstra fint i syrinsesongen.


I kveld skulle jeg egentlig ha vært på en stor jobbfest. Men siden jeg var så trøtt at jeg nesten sovnet på kontoret utpå ettermiddagen, og samtidig kjente meg litt stresset, bestemte jeg meg for å bli hjemme i stedet. Deretter tenkte jeg at jeg kunne rydde og vaske til helga i langsomt tempo. Men. Så så jeg kveldssola på syrinene. Og etter å ha brukt halvannen time på å ta ut av oppvaskmaskina, noe som tar to minutter om man er effektiv, fant jeg ut at det heller var under syrinen jeg skulle tilbringe kvelden. Min største tekopp og en essaysamling av Per Petterson ble med ut, samt et alpakkapledd mamma har strikket til meg.  
Når man sitter på den grønne stolen, har man nemlig denne klasen i nesehøyde. Hvert femte minutt tok jeg en snusepause og inhalerte til øynene gikk i kryss. 
Sånn er utsikten når man ser rett opp. En humle surret fredelig rundt oppi der. 
Så gikk sola ned i horisonten, jeg leste ut boka mi (som forøvrig var veldig, veldig bra - spesielt tittel-essayet "Månen over Porten"), og etterpå vandret jeg en runde i hagen som en indianerhøvding med pleddet rundt meg og snuste på en kaprifol som slo ut i blomst i kveld. Jammen duftet den akkurat som lufta gjør på Capri

Og dermed var stresset i kroppen fullstendig borte. Hage er terapi, om man graver i jorda eller bare sitter i ro under et tre.  

9 kommentarer:

Synne sa...

Åååh, så stemningsfulle bilder!
Jeg elsker syriner. Jeg har en parfyme som jeg ikke tok med til Paris, men som jeg gleder meg til å bruke i sommer, som lukter syrin. (Beyond Paradise fra Estée Lauder.)
Jeg gleder meg til en dag å ha min egen hage å vandre rundt i!

Hermia Says sa...

Vacker för ögat, skön för näsan... Jag nöp av en kvist här hemma, satte i vas på altan och placerade mig själv alldeles intill :)

Sulvis sa...

Nettopp, glamourbibliotekar, det er jo sånn det er! Hage, syriner og terapi. Herlig innlegg! Selv plukket jeg inn noen buketter og satt inne og snuste syrinduft i går. Det er den herligste tiden. God hagehelg til deg!

Glamourbibliotekaren sa...

Synne: Syrinparfymer.. mmm.. minner om barndommens syrinshampoo! (tolitersflasker!)

Hermia: Smart! :)

Sulvis: Takk det samme!

Ine sa...

Noen ganger er det helt, helt riktig å droppe jobbfest for å snuse på syriner i stedet.

Jeg skal plante ut blomster på balkongen i dag, og gleder meg til det! Margeritter og pelargonia blir det. SKal bli fint.

Josefine sa...

Det er så fint med syriner, det er min favoritt! Snart skal jeg hjem til mamma og pappa på sommerferie, og vi har masse syriner i hagen! Heldigvis er det mange syrinbusker rundt omkring i Oslo også!

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Høres veldig fint ut!

Josefine: Ja, byen er jo full av syrin nå, deilig!

Siri sa...

Syriner, altså! Så snart vi har drenert, er det syrinplanting. Sann mine ord!

Anonym sa...

Åååååå! Tårer i øynene. :-) Kanskje jeg skal våge meg på en syrin-parfyme (eller liljekonvall, min andre favoritt!)? Er egentlig ikke fan av blomsterparfymer. Men syrin tar jeg med meg inn, selv om de dør etter en dag i vase. Noe råd om hvordan holde liv i dem? Takk for nok et fint innlegg!

Hilsen Hedda

Populære innlegg