mandag, juli 15, 2013

Babylon revisited / F. Scott Fitzgerald. - London : Penguin, 2011. - 76 p.


Denne kjøpte jeg i Paris, på Shakespeare & Company naturligvis. En tynn liten bok med tre noveller, hvorav tittelnovellen er basert på historier fra Fitzgeralds eget liv. Den er også blitt film, "The last time I saw Paris" med Elizabeth Taylor og Van Johnson. Handlingen foregår i Paris på slutten av 20-tallet, hvor hovedpersonens lille datter har bodd hos sin tante og onkel fordi han selv er uegnet til å oppdra henne på grunn av sitt alkoholproblem. Moren er på sanatorium. 

Den andre historien, "The cut-glass bowl", foregår i New York hjemme hos et ektepar, hvor en stor glasskål de fikk i bryllupsgave (forhekset av en forsmådd elsker) skaper trøbbel gjennom hele ekteskapet. 

Den tredje historien, "The lost decade", handler om en eldre mann som har mistet et helt tiår på grunn av alkoholmisbruk - svært kort fortalt. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg hilser ditt valg av bok, kan det forbyr meg å lese også. den siste gangen jeg dro til shakespeare librairy; cétait be om en bok av en walisisk forfatter av kvalitet: "John Cowper Powys" (blant hans bøker av dikt og litteratur pilosophie "gleden av litteratur"), men var ikke reissue på engelsk, bare på fransk! kan være i Norge de vet beholde de gode tingene? hils bruno

Populære innlegg