mandag, juli 08, 2013

Sommer for Marianne / Evi Bøgenæs. - Oslo : Damm, 1959. - 143 s.


I helga leste jeg tre bøker, og to av dem var av min tidlige tenårs favorittforfatter, Evi Bøgenæs. "Sommer for Marianne" kan jeg faktisk ikke huske, men alle disse bøkene er jo nokså like, så det er muligheter for at også denne ble gjennompløyd en gang på 80-tallet. Den handler om 17 år gamle Marianne som mister sin syke og deprimerte mor, blir boende alene og ha det ganske fælt (faren forlot dem for flere år siden), men som møter kjærligheten i den kjekke og snille nabogutten Stefan Bugge som bringer henne villblomster hver gang de møtes - og etterhvert blir hun veldig god venninne med en noe eldre kvinne som viser seg å være hennes fars nye forlovede! Alt ender bra. (Beklager spoilerne, men man vet jo allerede når den sprudlende Rigmor dukker opp på advokatkontoret i første halvdel at det er hun som er farens festmø - og blir Mariannes stemor.)  

10 kommentarer:

Line sa...

Det er godt å vite at jeg ikke er den eneste som fortsatt leser Evi Bøgenæs:-)

Lektor Tørrdal sa...

På 90-tallet skrev jeg norsk særemne om mor og datterforhold i en Evi Bøgenes bok. Jeg må ha vært en merkelig elev, tenker den næværende læreren

Ane sa...

Jeg har denne boken :-) Samler på Evi Bøgenæsbøker, faktisk, og leses jevnlig som en liten avveksling. Nostalgi og moro.

Beate sa...

Jeg hadde mange gode lesestunder med Evi Bøgenæs i tidlig ungdom. Min favoritt mener jeg het "Tilgi meg Fredrik".

Anonym sa...

Bøkene av Evi Bøgenæs var mine favoritter, har lest alt jeg kom over på biblioteket av henne ;)Gode sommerminner, men jeg leste de selvfølgelig året rundt og gjerne flere ganger!
Vh Kaia

bare hege sa...

Å! Jeg elsket -og elsker Evi Bøgenæs! Aldri en sommer uten!

Mette sa...

Leste du Dikken Zwilgmeyer også? Gjenlesning av disse forfatterne (Bøgenæs og Zwilgmeyer) er ganske interessant! .mette

koristen sa...

Mine Bøgenæs-favoritter var Tove-bøkene. Der dukket det jo også opp en kul motstandsdame som endte opp med Toves far husker jeg nå :-D

ANNEPÅLANDET sa...

Åh, den leste jeg også i min grønne ungdom! Utrolig nok hadde de Evy Bøgenæs på det lokale biblioteket, det var det ikke alle som bibliotek som hadde.

Tove sa...

Alt skjer i juni <3

Populære innlegg