lørdag, november 16, 2013

April in Paris (1952)


En løyve i brevform til chorus girl Ethel "Dynamite" Jackson blir ved en feiltagelse forvekslet med et viktig brev til skuespilleren Ethel Barrymore, og vips er det fullstendig ukjente Jackson (Doris Day) som blir USAs skuespiller-representant på en viktig kulturkonferanse i Paris. Det meste av handlingen foregår ombord på båten over, hvor hun forelsker seg i han som er skyld i det hele (Ray Bolger), samtidig som hun blir sjarmert av en franskmann som jobber som kelner på båten for å komme seg hjem til Paris. En falsk vielse, en sjalu forlovede og tilløp til farse skjer så, og det hele er ganske tamt. De er ikke engang i Paris. Man kan nesten se malerstrøkene på kulissene. Men det er fin musikk, ikke minst Vernon Dukes "April in Paris", og Doris Day synger fint, veldig fint innimellom. Dansing er det også, men Ray Bolgers stepping er mer i retning snubling og slapstick enn Gene Kelly / Fred Astaire-stilen. 

Slike filmer føles sjelden som bortkastet tid, men at den åpenbart ikke har noen awards & nominations hos imdb forbauser meg ikke. 

5 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Jeg elsker Doris Day. Hun er liksom kjernesunn 50-talls magi

Stine Arkeologine sa...

Slike filmer er deilig avslapning!

(Og jeg hadde en nydelig formiddag på Sagene i går, tusen takk for tipset! Storkoste meg på bokhandelen, satt lenge utenfor kirken og tegnet de fine trærne, var inne i kirken og så (sjelden her hjemme at kirkene er åpne for besøk!), spiste på Café Gramm og handlet på Mysterud. Tenk at butikker som den fins ennå! De burde vært fredet og sponset i drift. Jeg trengte ingenting men gikk ut derfra med både gammeldags juletreglitter og andre småsaker i posen bare fordi jeg ville kjøpe noe. Og så gikk bussen rett ned Aulaen og en konsert som jeg fikk frysninger (gode) nedover ryggen av og kommer til huske lenge. En helt perfekt dag! :-) )

Glamourbibliotekaren sa...

Lektor Tørrdal: Ja, hun er flott!

Stine A: Så hyggelig at Sagene falt i smak! Det var mitt nabolag i 12 år, og ferie-hos-storesøster-nabolag i ti år før det igjen. Flere tips: Det er noen få billetter igjen til Bolsjoiballett-forestillingen på Gimle kino på Frogner i dag kl 1645. Altså ballettkino. Og i morgen er det operakino - Tosca fra Metropolitan kl 19 (i opptak fra forrige helg). Anbefales! :)

Stine Arkeologine sa...

Takk skal du ha, det har jeg ikke tenkt på! I kveld gleder jeg meg til "Franske valører" med Operaorkesteret, men Tosca i morgen høres veldig bra ut! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Det blir nok en fin konsert! Hadde tilbud om billetter, men har ikke anledning dessverre! God fornøyelse!

Populære innlegg