fredag, november 15, 2013

Glamorøs fredag


God morgen fra tåkeheimen! Her i hovedstadsområdet er det trolsk stemning; i går begynte jeg å tenke på filmen "Gas light" med Ingrid Bergman da jeg så tåken omkring gatelyktene... Skummelt. Da var det bedre å se en passe dum komedie med fin musikk, nemlig "April in Paris" fra 1952 med Doris Day. 

Det er fredag, hurra! Clementiner og Bach-kantater er dagens høydepunkt så langt, duften er Arpège, og jeg har besøk av en god venninne som flyttet fra byen i sommer - det er veldig hyggelig! Planer for helga: Mer film, te, og en svipp innom favorittsteder i byen i morgen tenker jeg. 

Alle rapporter er hjertelig velkomne! Det blir færre og færre hver fredag som setter seg ned og melder inn, la oss snu den trenden! Ekstra kudos til alle som kaster seg på fredagsrapporteringen for første gang! Her er terskelen lav. Min glamoureffekt er som sagt clementiner, så da forstår dere at her er det ikke noe minstekrav. 

A song to brighten your day: 


42 kommentarer:

Karrimarri sa...

God fredag frå eit stormfullt Vestland :)
Her består glamouren i å ha kome seg på jobb i lag med kjekke elevar, og So Elixir frå Yves Rocher ( må vere påpasseleg med parfymen i det offentlege rom, så valet på parfyme var kanske ikkje heilt heldig). Uansett, eg ynskjer dykk alle ein fin fredag med påfølgane laurdag og søndag :)

Anonym sa...

Svart fuskepelsjakke, Juicy Couture parfyme (den siste). Ny grå t-skjorte med Ray of light på.
Skal se den japanske filmen Briller på dvd i helga og gleder meg til det. Det er fin temperatur ute. Vinteren venter litt heldigvis. Og så er det spennende med Sjakk-VM. God helg!

HildeSofie sa...

Herlige fredag!
Brukte lang tid på å somle meg på jobb i dag, det var utrolig deilig. Fredagskjolen er sort, strømpene er mørk grønne, med matchende negler. Duften er vanilje, og i koppen er det Lady Grey. Rådmannen toppet nettopp den allerede fine formiddagen med å servere meg wienerbrød, så nå er jeg høy på sukker :)

Har en passe lang gjøreliste foran meg, med en kombinasjon av rutineoppgaver og litt mer tankekrevende greier.

Planer for helgen: Fint lite! God mat, god vin, noen filmer jeg lånte på biblioteket i går, en tur i skogen, lese bok, mate fuglene. For eksempel.

God helg til alle, både gamle og nye rapporterende!

Line sa...

I wear the black... for de videregående skolene i Troms som er foreslått redusert, antakelig også nedlagt, blant annet vår egen. Ikke så mye å rope hurra over, særlig ikke slett fylkespolitikk, men man skal da ha stil; Sort bukse og topp med "diamanter" i mønster, og grå / sort jakke over, med smykke og øreringer. Og vi har ikke gitt oss ennå. De som er for at alle elever på videregående nivå skal ha et anstendig studietilbud i praktisk mulig kjøreavstand til hjemmet kan støtte aksjonen via facebooksiden "Ikke slokk lyset i Troms: https://www.facebook.com/#!/ikkeslokklyset. De som ber kan be om mot og visdom til de som skal ta avgjørelsen til syvende og sist. Vi er takknemlig for støtte på alle nivå:-)
Når det er sagt ønsker jeg alle en glamorøs fredag og en god helg videre

Anonym sa...

Grå myk strikkekjlole er tredd over hodet for første gang denne høsten. Parfymen får vente til i kveld, men nakke og armer lukter nydelig av min nye duft YSLs Manifesto. Litt vågal duft til å være meg, men jeg tror jeg liker den. Ser frem til kveldens julebord med trivelige kolleger. En tur på julemarked med min søte dattersønn på lørdag. Ellers er det lovet finvær i mine trakter. Solllys er virkelig glamour i november. Vh Astrid

Ingerid sa...

Her er det Burberry på håndleddet - en ny favoritt som er passe klassisk og veldig min type duft. Ellers småpent antrekk i anledning at mannen og jeg skal ut og spise sammen ikveld, første gang på nesten to år (småbarn blir alltid syke når man har fått barnevakt)! Men vi har ikke fått bord noe sted, tydelig at det nærmer seg jul. Så planen for dagen er jobbe-jobbe-jobbe og en skikkelig ringerunde til Oslos restauranter. HVis ikke det lykkes, har vi noen gamle gode steder (uten bordbestilling) i bakhånd... God helg til alle, og særlig til Glamourbibliotekaren!

petit sa...

God morgen, her ligger skyene langt nedover toppene og det blåser.
Tenkte å bidra, har hatt mye glede av å lese andres rapporter.
Glamoreffekten er egenlig fraværende, på er veldig tilfeldige inneklær, så lenge, og Shafali fra Yves Rocher, egentlig litt tung for meg, men nå når det er såpass kjølig ute så går den an. :)
Ønsker dere en god fredag og fin start på helgen :)

Annette sa...

God fredag!

Dagens glamour for meg i dag er at jeg etter arbeidsdagen er over skal reise til København og være der i helga sammen med tre gode venninner. Vi skal drikke te, handle julegaver og spise god mat på blant annet Madklubben og Sticks'n'Sushi :-)

God helg ønskes alle!

Anonym sa...

Dagens glamoureffekter i anledning ferdigstillelse og innlevering av masteroppgave er nyfønet hår og en fin bluse,min faste lille dusj dolce vita, et halskjede i gull med rubin og en gullring med safir. Begge smykkene er gaver fra min kjære vakre og glamorøse mormor, som oppgaven er dedikert til og som dessverre døde før den ble ferdig. Både en vemodig, intenst lykkelig og glamorøs fredag her i nord altså! V :)

Anonym sa...

Dagens høydepunkter så langt er en overraskende god natts søvn med en seks uker gammel baby i hus, lang kose/ tøyse/ sangstund med nevnte (utrolig blide!) baby i sjutida, førvi begge sovna igjen. Jeg har gått til innkjøp av deilig og fin flanellspysj så jeg føler meg nesten litt velkledd her jeg sitter..

Senere i dag skal vi ut på tur, luksus å være ute mens det er dagslys på denne tiden av året synes jeg! Og i helgen blir det god mat, venner og familie. Også mye kos og passelig med hyl og bæsj da ;-)

Anaruh sa...

Strikkekjole er på (for et genialt plagg – man ser så passe pyntet ut, men likevel er man like komfortabel som i pysj!), dagens duft er Monyette Paris og jeg har sløyfe i håret. Madama Butterfly-te i koppen, Rachmaninov på Spotify og planer om å gå fra jobb litt tidlig i dag.

I helgen skal jeg på førjulsmarked i en av de lokale kirkene, og så har jeg store planer om å lese ut Den Afrikanske Farm av Karen Blixen.

Stella sa...

God fredag! Har ikke så mye å rapportere...Sliten.Men siden du ønsker flest mulig kommentarer, og du selv gir så mye, ville jeg bare ønske alle og glamorbibliotekaren spesielt en god helg.

Ingvild sa...

Etter å ha fulgt bloggen ganske jevnlig en periode, er det sannelig på tide at jeg gir lyd fra meg. :) Glamourbibliotekaren skal ha takk for inspirerende innlegg om stort og smått!

Dagen startet med spasertur til kontoret i frisk høstluft - oppkvikkenede! Fredagsantrekket er mørkeblå jeans og lyseblå silkebluse, og jeg dufter av L'eau de Chloe. Helgens aktiviteter står i familiens tegn etter en periode med mye reising. Og i kveld blir det garantert stearinlys og god mat i heimen før jeg skal få med meg første episode av serien "Krigens unge hjarte". God fredag alle sammen!

Dahlia sa...

Etter noen tunge uker for min del, begynner det å lysne. I dag skal jeg reise til Amsterdam og treffe en god venninne. Vi skal prate, rusle gatelangs, gå på kafe og jeg skal få med meg både van Gogh og Rembrandt. Gleder meg utrolig mye!

En god helg ønsker jeg dere alle!

MillaCamilla sa...

Idag er det virkelig en fin fredag-nemlig fri! Barna er levert i barnehagen, ny topp fra Saint & Marshalls er på, håret står rett til vers dog. Dahens plan er å ut å kjøpe en liten hilsen til en venninne som har det litt tøft om dagen. I kveld skal vi i selskap med gode venner, antrellet blir en ny kjole fra Claire som ble innkjøpt for noen uker tilbake og sorte pumps med høye heler. Resten av helgen blir det tid til både litt jobbing og rakfisklag. God helg til alle.

S sa...

Plutselig fredag!
Ukene flyr fortsatt raskt avgårde, og jammen var det ikke fredag igjen. Dagens glamor er at jeg er uthvilt i dag, har tatt på en skjorte som har blitt lite brukt og allerede fått komplimenter for den - og jeg har med kake til fredagskaffen med gode kolleger.

Lite planer for helga, og det er lenge siden det ikke sto en eller flere plikt-oppgaver på programmet. Målet er uansett å få trent litt, for nå er det over en uke siden sist. Og så må det nok gjøres litt husarbeide - det tar jo egentlig aldri slutt.

Og nå skal jeg fortsette med dagens arbeidsoppgaver, samt forsøke få ryddet litt mer på kontoret mitt. Har vært begravet i store mengder papir i nesten ett år, så noe må gjøres!

God helg til alle!

Mari sa...

Jeg er hjemme og leser til eksamen, og dagens glamour består derfor av lyseblå silkepysj og fotbad, samt en pen bukett med lyserosa roser på kjøkkenbordet.

Jeg skal straks klikke meg inn på Facebook og ta en kikk på facebook-aksjonen Line refererte til i sin fredagsrapport. Dårlig distrikspolitikk er lite glamorøst, selv for meg som aldri har satt mine bein i Troms.

Riktig god fredag til glamourbibliotekaren og alle andre!

Anonym sa...

Jeg er en av de som alltid leser men aldri kommenterer. Men jeg jeg har fulgt med her i flere år, og setter stor pris på bloggen! Det glamorøse fredagsantrekket består av skjørt og bluse i grafisk sort og hvitt. Planene for kvelden er musikkquiz med venner. Ønsker Glamourbibleotekaren og hennes lesere en riktig fin helg!

Sørlandspige sa...

God fredag!
November, men ikke snø. Stille før om ikke stormen, så iallfall kulingen! Godt med litt fres rundt ørene.
En utrolig flott soloppgang med intense røde og gule farger sørget for en glamorøs start på dagen som vil bli av det rolige slaget med te, kaffe, bybesøk og hyggelige småærend. I kveld blir det god stemning i heimen med fyr i ovnen, stearinlys i alle kroker, musikk i stua og noe lekkert på tallerkenen. Enkle gleder. To bursdager skal feires denne helga, gleder meg til vennesamvær i høstmørket!

Anonym sa...

To store rosebuketter i hus, en med dyprøde og en med tofargede. Nydelig. Samt to hvite og en lilla Asalea. Nesten så en ikke kan forlate det lune redet, men i kveld er det bursdsgsmiddag på Alex sushi. Satser på å kommen ut av joggedressen til da, ta på en fin kjole og Gucci Flora.

Maje sa...

Ikke så mye glamour i heimen om dagen, for vi skal selge huset (har kjøpt et nytt! Hurra!) og det betyr at man må hive ut halvparten av alt man eier før bildene til prospektet skal tas i midten av kommende uke. Verst av alt er at jeg må tømme alle bokhyllene mine! Hvor skal jeg gjøre av alle mine darlings så lenge? Jaja.. så pappesker, kasser, sekker og andre oppbevaringsenheter står strødd i huset. Dagens glamour består derfor så langt kun av clementiner (lukter og smaker så deilig!), en kopp av Green of London te fra tebutikk i Oslo og Bachs juleoratorium som bakgrunnsmusikk. Dagens duft er DKNY Pure - en god, optimistisk duft:)

Planen for helgen er rydding, rydding, rydding-- og spille filmmusikkonsert på søndag. Ha en god helg!

Malicia Malurt sa...

Fine fredag. Tåken til tross.
Glamoureffektene er sort sigarettskjørt og lille vattert jakke. Parfyme har jeg glemt i farten, men klementiner på kontoret lukter godt nok.
I morgen blir det Filmseminaret Den andres ansikt på Filmens hus, og resten av helgen blir det vedstabling og champagne.
Intenst glamorøst!

Julia sa...

God fredag alle sammen! Da de forrige fredagene var preget av lange reiser (på kryss og tvers av Belgia, hhv Tyskland), nyter jeg fortsatt dagens ubestridte glamoureffekt "dundyne". Kaffekopp 1 og 2 er drukket, en artig bok er lest ut (tysk kosebok, kjøpt hos Dussmann i helgen, med Ballads som bakgrunnsmusikk, mmh!), hybel skal vaskes, mailer skal skrives, og så blir det full glamourgarderobe og glamourøst vennnejulebord!

Liv sa...

God fredag! Jeg har ruslet til jobb i vakkert rosa morgenlys og med Costell/Bacharach på øret. Jubel!

Glamourbibliotekaren sa...

Heeey, såpass mange rapporter allerede! Tusen takk! Kult at så mange av dere har tatt oppfordringen, "gamle" som nye!

Anonym sa...

Dagens glamour er å ha fri, fortrenge alt man burde ha gjort og spille musikk hele dagen:) god helg og takk for en fin blogg!

fru winther sa...

Pissværfredag i bartebyen, våt hund som tygger bein i bakgrunnen. Glamoureffekter er Chanels Bois des Iles-parfyme,Earl Grey fra Mariage Frères (siste posen,buhu!!), kelemntiner og en lang strikkegenser/kjole i den mest fantastiske "lamakasjmir" . Har hatt den i tre år,og den er fortsatt like fin. I løpet av dagen blir jeg også tante igjen (det SKULLE vært i går, men sånn gikk det ikke), og det må vel være relativt glamorøst <3. Ellers ingen andre helgeplaner enn å hente en pakke bøker fra Amazon på posten, vaske kjøkkenskapene, samt kjøpe babygave til den lille. God helg, alle!

.mette sa...

"Fredag hele uken, fredag hele uken, fredag hele uken lang" lett omskrivning av en gammel schlager.Etter en lang uke blir det godt med helg! Aner en lysning i tåkehavet bokstavlig talt. Nora Farah-skjerf rundt livet - det er vel glamour. .mette

Stine Arkeologine sa...

I går kveld begynte min lille "husmorferie", alene på vift i Oslo! Deilig å våkne opp i dag og vite at barna har det trygt og godt sammen med besteforeldrene sine, mens jeg nyter fem, fine dager med å treffe gode venner, spise god mat, gå på konserter, rusle lange turer og bare ha hodet mitt litt for meg selv. I dag er absolutt alt glamorøst! :-)

Håper dere alle får en riktig fin helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Stine A.: Oi, den var såpass nærliggende den ferien din - jeg rakk jo ikke komme med tips! Men her kommer noen: Ta 37-bussen (eller 54) til Sagene, gå på Kafé Gram (rett ved holdeplassen) og spis gulrotkake, gå deretter til bokhandelen i hovedgata ved siden av kirka, og til Mysterud - kramkaren hvor jeg har kjøpt alt fra parafin til porselen så lenge jeg har bodd i Oslo! Og ellers: Antikvariatet rett ved Nasjonalgalleriet, og lunsj i den grønne salen på Nasjonalgalleriet! Scones og god te :) Og Tronsmo bokhandel som ligger rett rundt hjørnet. Dessuten den klassiske musikkbutikken inne på Eldorado bokhandel i Torggata. Enjoy!

Anonym sa...

Først: Hjertelig takk for all den deilige musikken som nå lastes ned
fra S. Geder meg svært. Kommet hjem fra en liten ferie/jobbtur brun og fin. Litt nytt både klær og dufter. Ny lysblå kashmirjakke m perlemornnapper, Piaget diamantsmykke, den nye ullsinglet i natur fra Janus,smale jeans mørkblå. Høye grønne støvler , ditto stor grønn dunjakke. Uvær her nord. Duft: Aqua Genova body creme og body splash på stor spray. morinord

Stine Arkeologine sa...

Tusen takk, så hyggelig! Det er notert! :-D Hvis noen ser en litt sliten men lykkelig og gulrotkakegumlende småbarnsmor romstere rundt på Sagene i helga er det altså meg..

Du må gjerne lage ferdig den lille guiden du tenkte på, jeg har flere dager nå, det blir nye anledninger senere og det er helt sikkert flere av oss som vil sette pris på hjelp til å finne hyggelige steder å handle og slappe av i Oslo!

Riktig god helg til deg. :-)

Anonym sa...

Endelig fredag! Igjen! Grøten lå tett over Oslo i morges, men inne på jobb er det lyst og deilig med grønn te med masse sitrusfrukter. Antrekket er mer tøft en glamorøst: smale jeans og burgunder topp med dansk kamuflasje-t-skjorte over!
Om noen timer kan jeg rusle ut og nyte frisk luft - uavhengig av været - og så er det hjem til varm høstmiddag, peisovn og Game of Thrones i bokform. Vi må bare nyte det som kan gjøres slike kvelder hvor vi nordmenn kan sitte inne og kose oss! Med god samvittighet...

Lille My

Flagre sa...

God fredag! I dag er glamouren at jeg får ha en skikkelig kontordag. Merkelig deilig å få sitte å ta unna ting som har hopet seg opp. Stor kanne pukka-peppermynte og lakris-te og Bvlgari II. De to eldste ungene skal gå hjem etter skolen og låse seg inn i tomt hus for første gang, så det blir spennende. Ellers blir det litteraturarrangement i morgen før jeg pakker mann og barn i bilen og kjører til mine foreldre, der også min søster, svoger og to fine nevøer er på besøk. Blir så fint!

Milla sa...

Jeg tok meg helt ut på trening tidligere i dag så nå sliter jeg må å holde koken på lesesalen. Men jeg har noe jeg SKAL bli ferdig med i dag så jeg stålsetter meg med te og clementiner i håp om å holde ut. Så fort jeg er ferdig skal jeg hjem og slappe av før det bærer til ost og vin hos en venninne i kveld. Det gleder jeg meg veldig til! Dagens mest opplagte glamoureffekt er den nye, fine leppedingsen min som jeg kjøpte i går. Ellers har jeg fine planer for resten av helgen, jeg håper bare at været blir litt mindre trist enn det er i dag. God helg!

koristen sa...

Jeg har også klementin! Også har jeg nydelig, mørkerødt fløyelsskjerf, ellers er det lite glamour. Ingenting spennende i helgen heller, men det nærmer seg tiden da glamorøst-koselige begivenheter, flere av dem kor-relaterte, står i kø :-)

God helg til Glamourbiblitoekaren og alle andre glamorøse.

V sa...

God fredag! Her er telys tent, og jeg koser meg innendørs i ruskeværet i en ryddig leilighet. På soverommet står ei lita vugge oppreid med verdens søteste sengetøy, kanskje kommer han som skal bo der i løpet av helga??
Helga er planløs, men kanskje blir det den mest opplevelsesrike allikevel?
Ønsker dere alle ei god helg!

Anonym sa...

Glamorøst å bo i Norge, ha en trivelig jobb - enda trivligere å ta tidlig helg, hente to fininger på skole og i barnehage - finest ble det med Kornmokjeks med brunost og kakao med krem før spill av idiot.

Mamma er helt tilfeldig på Filippinene og det gir rom for å føle på hverdagsglamouren i min og vår trygge boble.

Anonym sa...

Arbeidsuken er over, stearinlysene tent og middagen straks klar. Det gir glede! Glamoureffekt er et nydelig skjerf, som var "glemt", men nå funnet frem igjen.

I morgen er det middag med gode venner. Gleder meg til interessante og festlige samtaler!

God helg til alle!

Trude

Ina sa...

T A K K O G L O V for at det er fredag! En mildt sagt stressende uke som ender med (tatatatatataaaaa)

PREMIERE PÅ MIN FØRSTE RADIODOKUMENTAR!

Den sendes i morgen klokken 10.03 og på søndag klokken 21.03 på NRK P2. Det handler om en superglamorøs type på 88 år, kjærlighet, musikk og faktisk også litt hagestell.

Den kan senere høres på radio.nrk.no - søk på tittelen "Solo Deo Gloria"

Beklager reklamen og bruk av caps lock, jeg har fått tillatelse av vertinna, altså!

Ytre status: Smale bukser, hvit skjorte og kræisi jakke med Picasso-motiver. Dufter av Rose Absolue fra Yves Rocher. Hestehale og overtrøtt flir!

God helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Istemmer! P2 i morgen, dere!

Anna Lovinda sa...

Tjuvstartet glamouren i går med å bli servert laks og potetvafler i en vaniljearoma av Lise Finckenhagen i går. Den damen lever og ånder mat!

Glamour har fortsatt i dag. Å våkne opp i tåkehavet, og ane at Bogart sto og ventet på meg under gatelyset da jeg gikk ut av glambiblissens hjem i tidlige morgentimer.
Deretter en herlig dukkert på Bislet Bad, en perle i byen. Aj, aj det er nostalgi og hygge å være gjest i Oslo. Det er byen sin det!

Populære innlegg