torsdag, november 14, 2013

Glamourbibliotekarens julegavetips, del 2 - mer musikk
Musikk er og blir en fin og meningsfull julegave, og her kommer noen tips i flere genrer som kan egne seg som presang til alle generasjoner, ikke minst til de unge som man kanskje vil oppdra litt musikalsk: 

Alt av Stevie Wonder burde slå an hos mange, men kanskje særlig 70talls-albumene hans. Talking book, Innervisions, Fulfillingness' first finale, Songs in the key of life, Music of my mind. Klassikere, hele gjengen. 

Beatles naturligvis - nå har det jo kommet en ny samling av opptakene de gjorde hos BBC, med både musikk og intervjuer. Absolutt noe for de som allerede er fans - og de som kan bli fans, f.eks. tiåringer i familien, burde få f.eks. "Help" eller "Rubber Soul" eller hvorfor ikke "Abbey Road". 
Joni Mitchell er også et must i platesamlingen. I tillegg til "Blue" bør man i allefall ha "Clouds" og "Court and spark". 
Det er 50 år siden John Coltrane ga ut "Ballads", nok en grunn til å kjøpe den! "Blue train" også, naturligvis, "Lush life", "John Coltrane & Johnny Hartman", eller "Giant steps" til den som er litt viderekommen i Coltranes univers. 

Blue Note-platene er evige klassikere - Joe Hendersons "In 'n' out" eller "Page one", eller Wayne Shorters "Speak no evil", Lee Morgans "The sidewinder", og ikke minst Herbie Hancocks "Maiden voyage". 

Burt Bacharachs samarbeid med Elvis Costello har jeg nevnt flere ganger før, men den er stadig en av yndlingsplatene mine. En juvel!

Paul Simon, enten solo eller sammen med Garfunkel - hva som helst. Det samme med Steely Dan, eller Donald Fagen solo. Pur kvalitet over alt sammen. 

Bare Jazz, Big Dipper og noen av Platekompaniet-filialene her i Oslo selger vinyl i tillegg til cd-plater, i tilfelle mottageren har platespiller - og jeg anbefaler naturligvis først og fremst å støtte opp om de fysiske butikkene her i Norge før man går løs på de utenlandske nettbutikkene - om man har mulighet. 

Her kan man tyvlytte på Hancocks "Maiden voyage": 
1 kommentar:

petit sa...

Det som også er så fint med tipsene dine er at en selv blir minnet på artister og musikk som gjerne kan stå på ønskelisten :)

Populære innlegg