onsdag, november 20, 2013

Økologisk og giftfri julehandel hos iHerb

Nå kan man jo tro at jeg er helt julegavegal, siden jeg tipser om det ene og det andre, men dere som har hengt med lenge vet jo at jeg hvert eneste år forsøker å plante tanker i hoder om at den juleshoppinga som man leser om i blader og aviser er bortimot crazy. (Bruker folk virkelig en halv månedslønn på julepresanger og julepynt hvert år?!) Mitt poeng er at man kan i allefall gi gaver med mening. Evige ting som bøker og musikk, evt forbruksvarer man trenger og bruker. Hjemmestrikkede raggsokker! Ikke ting som blir liggende i et skap, eller donert på loppis våren etter. Aller helst kan man jo støtte veldedighet (mer om det senere), eller f.eks. gå økologisk/giftfritt/parabenfritt til verks hos iHerb, min yndlingsleverandør for produkter for hud og hår, hus og hjem. Eller enda bedre: Kjøpe fairtrade og økologisk der du bor. Denne bodylotionen er min absolutte favoritt sommer og vinter, mannen min sin også. Den dufter deilig av lavendel, og jeg har gitt den bort i julegave til flere i en årrekke. Den finnes i flere størrelser. Avalon har andre fine lavendelprodukter også, f.eks. shampoo og dusjsåpe, samt deilige ting som dufter av peppermynte eller rosmarin. 

Aubrey Organics sin Honeysuckle Rose hårbalsam er en av de beste jeg har hatt. Må kjøpe mer av den snart. 
En av mine yndlingsteer som jeg alltid sørger for å ha i hus - St. Dalfours økologiske grønne mangote. Te er jo en fin julepresang, og de har et særdeles godt utvalg hos iHerb.  Boksene til Harney & Sons er fine!


Den som sliter med å få barn og andre til å vaske hendene, kan jo ha en Mikke Mus-såpe stående på badet. 

Og apropos barn - de har mange giftfri produkter for barn der, tyggeleker og denslags - så det er verdt å ta en titt. 
Jeg fikk lyst på denne pelikan-vannmugga til meg selv.. haha!
Og enda et tips til vintertørr hud: Smør inn huden med en olje helt til slutt i dusjen, og tørk deg bare forsiktig etterpå. Jeg liker for eksempel Island Essence sine oljer, de dufter deilig av sommer og av og til trenger man det når det er hundre minusgrader ute og mørkt døgnet rundt. 

Ellers har de mange miljøvennlige og økologiske produkter for husvask og klesvask osv, men mange av dem er å få tak i i helsekostbutikker her til lands også - Ecover for eksempel. Jeg er ikke særlig glad i Jif og Ajax og det som verre er, så jeg foretrekker å bruke slike som ikke stinker så inderlig. Det beste er jo naturligvis å kjøpe alt sånt i butikker her i Norge, og kanskje aller helst kortreiste produkter av sorten. 

Min kode som gir førstegangsbestillere $5 i avslag + vervepoeng til meg, er HUZ242 (Selvfølgelig helt valgfri å bruke, jeg er ikke sponset, alle kunder får en slik kode man kan gi bort til andre). Billig shipping så lenge man holder seg under 1800 gram, og husk tollgrensa på 200 kroner.

6 kommentarer:

Maje sa...

Spørsmål: Jeg er veldig glad i Aveda sin "Rosemary + mint"-serie, mest pga den deilige duften. Er det noen som har forslag til andre merker (selvfølgelig helst økologiske/parabenfrie) som har denne duften?

Glamourbibliotekaren sa...

Nå er det lenge siden jeg har snust på denne (hadde shampooen for kanskje ti år siden), men gjør et søk hos iHerb på Rosemary mint, så finner du produkter både hos Beauty without cruelty og Deep Steep, og mange andre. Det er en veldig vanlig kombo.

Josefine sa...

Veldig fint med julegavetips! Jeg er student og har ikke all verden å rutte med, så jeg tenkte å lage en del julegaver selv. I fjor lagde jeg urtesalt ved å kjøre to urtepotter med valgfrie urter (jeg brukte rosmarin og timian) i en kjøkkenmaskin så de blir kuttet opp. Så hadde jeg oppi Maldonsalt, kjørte en ny runde og la de på et brett så det fikk tørke. Veldig hyggelig gave til de som liker å lage mat! :)

My sa...

Hvordan klarer man å holde seg under 200 kår når man bestiller?

Glamourbibliotekaren sa...

Josefine: Bra tips! Har akkurat høsta inn det siste av rosmarin og timian fra hagen (og lavendel og alt mulig annet), så kanksje dette er tingen?

My: Godt spørsmål. Jeg har imidlertid alltid hatt det som regel - og klart å holde det. Pleier aldri å nettshoppe dyrere ting.

Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekar,

Du er herved kåret til min offisielle iHerb guide. Jeg har prøvd mange av produktene du har skrevet om, spesielt Avalon Organics og oljene til Island Essence, elsker dem!

Håper du fortsetter å poste iHerb tips! :)

Populære innlegg