tirsdag, november 19, 2013

ToscaI går var jeg på operakino på Gimle igjen, det er faktisk hele to år siden sist, så det var på tide. Vi så Tosca fra Metropolitan, i opptak fra forrige helg, og Puccini er og blir min favorittoperakomponist. Som Caravadossi hørte vi Roberto Alagna, som nylig er blitt eks-mann av en av mine yndlingsoperasopraner Angela Gheorghiu (litt operasladder på en tirsdag!). De var stjerneparet på slutten av 90-tallet da jeg jobbet i musikkbutikk. 

Og heldig er den som fikk høre Pavarotti som Caravadossi mens han var i sin prime. Ingen over, ingen ved siden. Jeg anbefaler virkelig å se disse operaoverføringene fra Metropolitan. Man kommer så tett på, man får se utøvere i toppsjiktet i verden, og man får bli med bak scenen og se hvordan de rigger om i pausene. En ypperlig mulighet for alle musikkglade!2 kommentarer:

petit sa...

Jeg har fått med meg noen her i fra Bergen, etter at de også ble med på dette og det er virkelig noe å anbefale! :)

Stine Arkeologine sa...

Er sikker på at det var en flott opplevelse! Kom meg dessverre ikke dit, det ble et koselig besøk til storebror isteden, men neste gang skal jeg begynne i mye bedre tid og sjekke ALLE konsertmuligheter, også kinoen!

Populære innlegg