fredag, januar 03, 2014

Første glamorøse fredag i 2014!


God morgen alle sammen, på denne første glamorøse fredagen i det nye året! 

2014 har gjort meg til en syvsover! I hele juleferien har jeg våknet mellom sju og åtte hver dag, men de siste par dagene har jeg altså sovet til nesten halv ti. Det er en progresjon som ikke er så gunstig med tanke på at jeg skal opp grytidlig på mandag! Men for et a-menneske kan det jo være deilig å sove litt utpå i blant, særlig med tanke på den kraftanstrengelsen vi skal ha i dag: Se på baderomsmøbler. Vi skal pusse opp badet i vinter, og det som gjør at jeg klarer å holde motet oppe, er tanken om at jeg snart har badekar. Å pusse opp er virkelig ikke min favoritt-aktivitet, altså selve oppussingsperioden, det er noe av det jeg blir mest stressa av i hele verden. Men målet langt der framme er et skinnende hvitt badekar med varmt vann og badeoljer, hurra! Det er 14 år siden sist jeg hadde badekar, og jeg er oppvokst med badekar, så jeg har savnet det intenst. I allefall - plan for dagen er å se på servanter og speil og denslags, noe av det absolutt dølleste jeg kan tenke meg. Måle centimeter og sammenligne. Men det må til! Håper bare vi finner noe som er funksjonelt og bra, ikke bare trend-greier overalt. Jeg vil ha noe klassisk, enkelt og praktisk. May the force be with me. 

Ellers er planen å lese ferdig Persuasion, drikke enorme mengder te, og muligens se en Audrey-film i kveld. Dagens duft er så langt L'Artisans Timbuktu, antrekket er badekåpe. 

Husker dere forresten at vi har hatt utfordringsuker her i bloggen hvor vi finner frem ting vi aldri tør å bruke fordi de er "for fine"? Også bruker vi én ting hver dag, i stedet for at de blir liggende i et skap og aldri være til nytte? Er dere med på en ny runde nå til uka? Jeg tenkte det kunne være en bra start på et flunkende nytt år. Mer info følger i såfall på søndag. Her er en link med rapportene fra forrige-forrige gang: 

Ha en fin fredag alle sammen! 

Mvh eders Glamourbibliotekar

31 kommentarer:

HildeSofie sa...

Hoho, herlige fredag, arbeidsuka har jo vart i hele én dag og noen timer allerede!

Glamouren er på plass med grå kjole og smykker i sølv, duften er Vanille Noir og neglene har glitrende lakk.

Jeg har startet arbeidsåret forsiktig, med to korte dager og begrenset arbeidsmengde - deilig! Det trengs nok, for det blir tidsnok hektisk her.

Planer for helgen: Vurdere hvorvidt kjølehjørnet vårt kan repareres eller om det må byttes ut (gjett om vi har vært glade for å ha et gammelt hus med kald kjeller i julen, når kjøleskapet bestemte seg for å slutte å virke lillejulaften!). Ellers er planen å prøve å få unna en del av julekakerestene og drikke opp den siste slanten julebrus, se Breaking Bad til den store gullmedalje, og gå en tur så jeg får friske roser i kinnene.

God helg til alle!

koristen sa...

Deilig med fredag selv om denne arbeidsuka har vært ganske grei! Antrekk: Nye svarte bukser, gammel svart genser, skjerf i den fargen som av en eller annen grunn heter petroleum, litt enkle sølvsmykker.

I helgen blir det besøk hos mor, også har jeg planer om å forberede meg på årets første korøvelse mandag. Nye noter er spennende!

Utfordringsuke er gøy og inspirerende, og innslaget mitt på mandag passet glimrende med januarstilen din :-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Glamourlegen sa...

Godt nyttår :-) Og ja takk til utfordring!

Fredagsglamour her er nok innkjøp av tusjeyeliner fra IsaDora (har hatt det lille blekkhuset med pensel i alle år) - gårsdagens forsøk ble ikke så verst, og var trolig første bruk av eyeliner på minst et år. Var lett å få tynn strek langs vippene (bred 60-talls er stilig på andre). Antrekk så langt er pysj, snere blir det nok ammevennlig hverdagskjole i blått og lilla fra Noa Noa.

God fredag og deilig helg alle!

S sa...

Deilig med fredag, selv om jeg bare har dag to på jobb i det nye året. Samtidig er det litt godt å komme i gang igjen med ulike aktivieteter, og få brukt både hode og kropp igjen.

Har en viss ytre glamour, da jeg har på meg jakke og smykke som jeg sjelden bruker til "hverdags". Den indre glamouren er også til stede - jeg har gitt blod i dag (en god måte å hjelpe andre på), vi har fått oss et nytt fadderbarn og i kveld kommer min bror med familie til middag og hyggelig samvær.

Vil absolutt slenge meg på utfordringen i neste uke med å ta i bruk noe som anses "for fint" til daglig - det kan bli spennende!

Ønsker forøvrig glamourbibliotekaren og alle lesere et riktig godt nytt år, og god helg!

Ine sa...

Lykke til med møbelhandling! Krysser fingrene for at dere finner noe klassisk og fint. Kanskje man kan sjekke Finn også? Bare en tanke som slo meg - har aldri kjøpt noe sånt selv.

Fredagen min har begynt på det mest glamorøse viset jeg kan tenke meg for tida: mamma tok babyen i dag tidlig, så jeg fikk sove et par ekstra timer. Nå blir det frokost og en rolig dag, før jeg reiser hjem til Oslo i kveld. Skal bli fint det også.

Jeg er med på utfordring!

Camulen sa...

Jeg er veldig gjerne med på utfordringen!
Ellers er jeg egentlig svært lite glamorøs i dag... Håret til alle kanter, trøtt i trynet... Men jeg har da på meg en deilig cardigan fra Noa Noa, og litt sminke har jeg jammen klart å få på meg også. Skal prøve å få en liten dash med Chance fra Chanel før jeg skal ut en tur etterpå, så blir jeg litt mer glamorød i hvert fall.

Rosenhufsa sa...

Absolutt ingen glamour her i gården, syk og hjemme fra jobb, og eneste glamour jeg ser fram til er ikke i klesveien (grønn ullgenser og tjukke sokker under dyna), men massevis av god te.. Og kanskje jeg orker å titte innom "bloggerne mine"! Godt nytt år og god helg!

Anaruh sa...

Godt nytt år og god glamorøs fredag! Jeg er heldig og har ferie fremdeles, og i dag er jeg hjemme alene etter å ha sendt avgårde mann og barn til jobb, skole og barnehage. Har benyttet formiddagen til å drikke te og lese ut en bok. Nå venter lunsj, litt blogging og deretter pakking til hyttetur mens jeg hører på radio.

Lykke til med møbeljakt - bok og te er en fin belønning etterpå synes jeg!

Og ja - jeg vil også være med på utfordringsuken din :)

Hermia Says sa...

Jag njuter av att fortfarande vara julledig! Mitt emot mig vid köksbordet sitter maken och jobbar, bakom mig sänder radion fin musik och ute är det grått och regn. Jag pausar från de sista 20 sidorna i George Eliots Bror och syster (The Mill on the Floss) som jag inte riktigt vill ska ta slut. Senare åker vi kanske och tittar på en stor legoutställning (!) som är på tillfälligt besök i min stad.

Önskar lycka till med badrumsoppussingen! Vi är precis klara, och har ägnat känns det som hela hösten åt det... puh. Kakel har valts till väggar och golv, och så möbler och hantverkare har kommit och gått, Men åh så fint det blev! Och så stolta vi är över att vi tänkte ut det så bra :) Badrumskåpet som vi ärvde av de som bodde här innan oss har maken pusset opp och som pricken över i har det fått ett nytt handtag (en knopp) från en liten butik i Grünerløkka :)

God helg!

barnebibliotekaren sa...

Godt nytt år!
Bibliotekhverdagen er i full gang,- det blir en travel januar på barneavdelingen, så mye av arbeidsdagen i dag er forberedelser.
Ellers er hodet litt for fullt av andre tanker i dag,- har fått en beskjed som er litt tung å håndtere. Men håper det rydder seg på plass etter hvert.
Jeg har nye snøfnuggøredobber på,- julegave fra 10-åringen. Og i morgen er det tradisjonelt familieselskap med søsken, søskenbarn og hele slekta. 50-60 stk samlet til mat, drikke, juletregang, lek og masse prat. Superglamorøst!

God helg til alle der ute!

.mette sa...

Godt Nytt År og ja, jeg er med! Har ingen nyttårsforsetter egentlig, men skal fortsette å pynte meg hver fredag når kjæresten og jeg spiser middag.Ikke noe "kosebukse" og slitt t-skjorte på fredagskveldene. Synes maten smaker bedre også når jeg er litt pyntet. Bare prøv. .mette

Line sa...

En rolig dag på skolebiblioteket, har fått rydda bort jula. Sitter med småpusk og hører på P1+. Tar tidlig helg også, det er best å starte året forsiktig:-)Til uka blir jeg med på utfordring.
Godt nytt år og god helg til både glamourbibliotekar og alle andre her.

Kristine sa...

Verdens lengste (...) arbeidsuke er snart ferdig, deilig. Jentetreff i kveld, bursdagsfeiring for en kamerat i morgen og ellers ingen planer.

Lukter godt av Tom Fords Grey Vetiver i dag, har på alt for varm cashmere-genser og et behagelig skjørt. Skulle bare ønske det faktisk ble kaldt her i hovedstaden, litt snø og vintervær hadde vært deilig.

God helg!

Anonym sa...

Deilig dag ! Mine 2 små barnbarn har overnattet. Vi sov alle til åtte. Barnehage måtte utsettes. De vil absolutt tilbake i kveld. Planlegger tur til Key west,Sarasota , Naples - Vestkysten Florida
syvdagers, spennende. Skal investere i nytt spisebord.
Har i mange år ønsket meg et ovalt 197 langt carrera
marmorbord. Koster en formue men nå har jeg funnet
en kopi ser like bra ut, kvalitet ok. Noen som har erfaring? Vi er en liten familie så det skulle passe i str.
Lyx i dag er: Creoler m små diamanter store perler hengende. Hvit krispi glatt skjorte fra Pink. H belte, smale jeans. MeMa lue og skjerf blå, stor mil grænn Ca Goose jakke. Bad: mitt er helt nytt , veldig fornøyd: Travertin Italia vegger og gulv(glatte og blanke som i kirkene i NordItalia)
Firkant toalett, rektangulært badekar, fossefallkraner- smale. Speil inni og utenpå skap.Ikea flott oversikt.
HTH ligner polstra skap til lintøy og håndklær. ble veldig bra.De er bare 30 cm dyp.
Bon weekend a tot ! MoriNord.

Anonym sa...

Lyx ekstra i dag : Har fått body creme til Aqua di Genova og Dusj gele samme. Himmelsk!

Unknown sa...

Hurra for glamorufredager i 2014!

Det eneste glamorøse med meg i dag er nylakkede negler i fargen Thats hot pink! fra OPI, en dæsj Flowerbomb fra Victor & Rolf bak ørene og stillongs og ullgenser på kroppen. Hjemmekontor med andre ord.

Planer for helgen: Gå tur og svømme sammen med kona mi, drikke kaffe og lese mange aviser samt lese boka "Sannheten på bordet" som jeg fikk til jul.

GOD helg! :)

Ei som prøver igjen sa...

Godt nytt år. Takk for bloggen som muntrer opp på kjipe dager. Grå dag ute og inne i dag, men ble litt lysere grå etter å ha vært innom bloggen, og lest kommentarene til glamorøs fredag.

Finnes mye fint møblement til bad også i andre avdelinger enn i baderomsavd. Prøv garderobe/gang, der er det mange bra løsninger. Kan jo henge tin på vegg.

Bad med badekar er en nytelse, gled deg!

God helg:-)

Stine Arkeologine sa...

God fredags ettermiddag! Jeg er på jobb med prikkete kjole, nypusset yndlingsarmbånd og småkaker i matpakken. Kanskje jeg skal følge din oppfordring og ta fram smykkeskrinet med øredobber som så å si aldri blir brukt? Hver dag denne uka, og det kan sikkert bli et nytt par hver fredag fram til sommeren! Er mest glad i armbånd og ringer og alt på en gang blir for mye derfor har øredobbene falt ut, men jeg har jo så mange fine. Hmmm..

Håper du er ferdig med badekarjakten nå og har funnet ditt drømmebadekar. Oppussing er kjedelig men gir glede lenge etterpå (både over at den er ferdig, og et nytt fint rom)!

Riktig god fredag alle sammen! :-)

Lektor Tørrdal sa...

Her innledet glamurøs fredag "Operation High Heels" ettersom 2014 er året hvor lektor Tørrdal skal bli elegant i høye heler, og for å gjøre diverse sko jeg har med høye heler komfortable. Holdt ut helt frem til lunsj, og nå er det Converse komfort. Matchet helene med mitt favoritt diablo smykke for litt ekstra girl power på en fredag.

Siden jeg har som mål å bli en mer bevisst forbruker i 2014 passer utfordringsuke utmerket.

Ha en fortreffelig helg

Synne sa...

Jeg var heeelt sikker på at det var tirsdag i dag! Sånn kan det gå når ferien snart er slutt. I dag baker jeg eplemuffins, og lukta som sprer seg i leiligheten er en glamour-effekt i seg selv! Jeg har dessuten på meg et nygammelt skjørt med frisk farge og morsom fasong, litt for å tilføre den grå dagen noe festlig. Rundt det ene håndleddet sitter et armbånd laget av knapper som er kjøpt i Paris. I bokhylla står en splitter ny bok som er så fin at jeg har mest lyst til å spise den opp, og på bordet står det roser. Alt i alt er jeg riktig glad i dag, desorienteringen til tross!
En slik utfordringsuke høres gøy ut, forresten.
Til Glamourbibliotekaren selv: Lykke til med oppussingen!
Til absolutt alle: God, glamorøs første helg i det nye året!

malicia malurt sa...

En ekstremt rolig start på dagen. Pusling i pysj. Nyter fridag og lader opp til midagsgjester i kveld. Glanouren befinner seg i sofakroken foreløpig, men skal snart strammes opp med Den lille sorte og Louboutins og store mengder prosecco. God glamorøs fredag til alle.

Frøken Desibel sa...

Åh, badekar i enden vil jo så absolutt være verdt det. Gleder meg til den dagen jeg kan ha det igjen:-D

Nytt år, nye glamorøse fredager. 2013 var en følelsesmessig berg-og-dal-bane, så håper og tror 2014 blir langt bedre. Det er deilig med kort arbeidsuke til å begynne med i hvert fall.

Har ingen kjole i dag, men jeans og en fin varm genser og skjerf fra Berlin. Har hele verden hengende fra ørene i form av ørepynt med verdenskart og nerdebriller. Og litt Infusion d'Iris så klart:)

Helga går med til spilling ettersom det snart er NM i brassband. Hvilket jo kan bli spennende ettersom leppene mine er ganske så frynsete. Bokstavelig talt!
Ellers pyntet jeg leiligheten med tulipaner i går, og har planer om å nyte hvert ledige sekund i helga med terester fra Tante T sin julekalender, bok, litt trening, filmer og god mat.

Håper alle får en fin første januarhelg, og en lille ekstra hilsen til Annette og vertinna.

Glamourlektoren sa...

Utfordringsuker - yes! Jeg er med!

Forstår hva du mener omkring baderom og renovering! Man får jo helt beslutningsvegring. Vet ikke om disse tipsene kan brukes, men vi kjøpte pent brukt badekar for innmuring på finn.no i fjor, og ditto dusjvegg til badekaret - den siste var ubrukt. Speil langs hele den ene veggen og ditto glasshylle under ble skåret ut hos den lokale glassmesteren i løpet av en dag. Så kjøpte vi kun et enkelt toalett og en enkel vask uten skap hos den lokale rørleggeren - da rommet er på bare drøye 4 kvadrat. Sparte mye penger på å unngå baderomsinnredning - det er fryktelig dyrt! En stor kommode i rommet ved siden av tar seg av det meste av toalettsaker og håndklær. Dette ble rimelig og funksjonelt og veldig stilrent og luftig. Lykke til med deres valg - blir deilig med badekar! Jeg hadde det som deg, og koser meg veldig med mitt "nye", brukte badekar :)

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! I Bodø har dagen blitt tilbrakt på leteaksjon med hjelpekorpset, og antrekket har dermed vært mer praktisk enn glamorøst. Nå er jeg vel hjemme igjen, hunden skal luftes og så blir det dusj og middag, tenker jeg. Har fri i helga, og det betyr mye friluftsliv, litt strikking og lesing, og ... rom for spontane påfunn. Litt studietid blir det nok også. Og kanskje bål?

Gode helgeønsker til vertinna og alle gjestene!

Kjersti sa...

Jeg er så enig med tanke på oppussing... Kjedelig, slitsomt og ofte en kilde til irritasjon... Håper dere fant det dere trengte uten altfor mye strev!

Min fredagsglamour i dag skulle være å kjøpe en ny hvilestol med krakk som jeg skal ha i ekstrastua slik at jeg kan sitte der og lese uten forstyrrelser når mannen vil se på tv. Hadde sett en på nyttårssalg, men den var ikke god nok å sitte i. Da ble det en annen, som også var på salg - dog litt dyrere - men veldig god. Dessverre hadde de den ikke inne, den har 4-6 ukers leveringstid. Naive meg trodde at når de reklamerer med ting som er på salg så har de det på lager. Skjønner at jeg ikke handler møbler så ofte... Men nå er den bestilt, og jeg har begynt å glede meg!

Og ja, jeg er med på utfordringen! Det passer perfekt, for jeg skal begynne det nye året med shoppestopp og rydding i skuffer og skap. :)

Anonym sa...

Deilige dager i Spania :-) Dagens glamour har vært hudpleie og frisør. Nå sofa, rødvin og Alice Monro " For nye lykke ". Heldige meg.

Arkivaren sa...

Etter å ha vært fast leser i nærmere fem år uten å kommentere kaster jeg meg på. Nytt år og nye muligheter!Ikke veeldig glamourøs i dag, men har etter en avslappende juleferie gjenopptatt min relativt nye vane med å ta meg tid om morgenen til å ha på litt hverdagssminke.

Planer for helga er å begynne på noen ryddeprosjekter i heimen, en tur på kino og så starter dansesemesteret så smått med trening på søndag.

Utfordringsuka er en super mulighet for meg som har tenkt å begynne å bruke mer av tingene jeg allerede har (men ofte glemmer bort ahem...) i stedet for å kjøpe nytt.

Riktig god helg!

Anonym sa...

Årets første bad i dag - i skikkelig ruskevær. Første gang jeg har badet med sydvest. 6 grader i lufta og 8 grader i havet. Herlig! Da er det bare å ta sats og starte et nytt arbeidsår på mandag.
Godt nytt år fra Hegepege

Anonym sa...

Hadde Daisy Marc Jacobs ørepynt og Prada Candy parfyme i dag men ikke tid til å skrive før nå. Et glass hvitvin er luksus nå. God helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter! Velkommen tilbake neste fredag alle sammen!

Anonym sa...

Lykke til med badeopp-pussingen! Har vært igjennom det samme, det er kjempeslitsomt men veldig deilig når man har fått det nye badet. Og det er mange pene servanter, speil osv. å få kjøpt, ikke bare trendsaker.

Populære innlegg