onsdag, april 16, 2014

Kva las du no?


Nå kan dere fortelle meg (og alle de andre leserne) hva som er årets påskelitteratur! 

Jeg leser hele fire bøker, slett ikke planlagt, det bare ble sånn. Det handler mest om hvilke som størrelsesmessig egner seg i kofferten, i håndbagasjen, på nattbordet, samt slike man ikke klarer å vente med å begynne å lese før andre er ferdiglest. 

De fire er i allefall Kurt Vonneguts "Palm Sunday", Lisa Jewells "After the party", Donna Tartts "The secret history" og Siri Hustvedts nyeste; "The blazing world". 

Hva med dere?

22 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Her er det også mye på en gang. Var på bruktbokhandel dagen før ferien og har allerede lest ferdig Jacob Bulls "Glomdalsbruden" (veldig artig) og Margit Ravns "Og så var det lillemor" (elsker chicklit fra 30-50-tallet!). Har også en fin samling av Rupert Brookes dikt fra 1919 som jeg leser innimellom Sherlock Holmes i original utgave og "A brush With nature" av Richard Mabey (naturskildringer). Veldig fin lesing alt sammen.

Maja sa...

Hurra, endelig "kva las du no"! Jeg er akkurat ferdig med "Doktoren mister en pasient" av Agatha Christie, og tenker å fortsette i samme genre - "Mord på orientekspressen" som du skrev om her om dagen, og deretter kanskje "Ti små negerbarn" - om jeg ikke tar en helomvending og leser noe av Ragnar Hovland som jeg har tenkt å lese lenge. God lesepåske!

Sulvis sa...

Jeg har dessverre vært nødt å nedprioritere lesing lenge nå, men satser på lesepåske! Av bøkene jeg har begynt på i det siste(mange), men ikke kommet helt igang med, er det Den som henger i en tråd (Ninni Roll Anker) og Longbourn (Jo Baker) som prioriteres nå. Den ene i pocketutgave, den andre på Kindle-app.

God påske!

Elisabeth sa...

Jeg har plukket frem "Det synger i gresset" av Doris Lessing og ei gammel Grisham-bok. Akkurat passe for regnværsdager.

emma sa...

Murakami: 1Q84. På grunn av jobbing blir det hjemmepåske på meg, planlegger å starte dagene med påskelabyrint på radio og avslutte dem med Poirot på TV/netflix. Imellom der skal tiden fordeles mellom fornuftig arbeid og tid på sofaen med pledd, bok og påskeegg. Gleder meg!

Maren sa...

The Blazing World er fantastisk! Krevende på den gode måten, hvor setningene må fordøyes skikkelig. Jeg leser The New York Trilogy av Auster, og elsker den! Morsomt å hoppe fra kona til mannen, hihi. Forhåpentligvis får jeg begynt på en til i påsken, selv om det må prioriteres både manuslesing og eksamenslesing.

Anaruh sa...

Årets påskekrim er In Cold blood av Truman Capote, et spontanvalg etter at jeg så Philip Seymour Hoffmann i rollen som Capote i filmen med samme navn forrige uke.

På lydbok har jeg Åndenes hus av Isabel Allende, og i går oppdaget jeg at begge bøkene står på Rory Gilmores Reading list - for en bonus!

God lesepåske!

Hermia Says sa...

Är inte helt säker på vad som blir påskläsning men nu läser jag Hello Dolly av Amanda Svensson (fantastiskt språk och berättarsätt i den!) och innan hann jag börja på Där vi en gång gått av Kjell Westö. Har en trave hemma och har precis upptäckt att jag gillar att läsa e-böcker också så det finns att välja på :)

Hur "stor" är förresten e-böcker i Norge?

Julia sa...

The secret history er skikkelig kul, i mangel av bedre uttrykk. For meg så er den på mange måter lik Special Topics in Calamity Physics, som anbefales på det varmeste. Jeg har, som forventet, droppet helt ut av leseplanen jeg nevnte sist, og leser nå Philip Pullmans His Dark Materials triologi for første gang i voksen alder. Det går merkelig nok tregere enn da jeg var tretten...

Glamourlektoren sa...

Leser romanen Gamle mestere av den østerrikske forfatteren Thomas Bernhard. Jeg så maleriet som handlingen dreier seg rundt, i Kunsthistorische Museum i Wien forleden - fordi en kollega tipset meg om denne interessante koblingen mellom maleri og bok. Boken handler om en 82-årig musikkviter og musikkanmelder for The Times som annen hver dag (unntatt mandag) i over tredve år har studert renessanseportrettet "Mann med hvitt skjegg" av Tintoretto på museet i Wien. Men så en dag brytes rutinen..

Veldig fascinerende bok om kunsten og livet.. Hva får en mann til å vie halvparten av sine dager til å studere det samme maleriet? Til å bestikke museumsvakten så han kan være alene med maleriet i time etter time? Ytterst fascinerende. Og hvorfor bryter han plutselig den inngrodde vanen..? Spennende, men ikke som i ordet påskekrim ;-)

bjorncarl sa...

Bästa boken just nu är utan tvekan All that is av James Salter. Vilket språk och vilken skön hållning till livet.

Anonym sa...

Leser min ørtende bok om Mma Ramotswe og "The No. 1 Ladies' Detective Agency". Denne heter "The Minor Adjustment Beauty Salon", og forfatteren av disse fornøyelige historiene heter Alexander McCall Smith.

Jeg vil også rapportere at jeg har sendt 8 påskekort - og fått mange hyggelige tilbakemeldinger på det. Fant morsomme postkort i Sverige - signert finske Inge Løøk.

Hegepege

Anonym sa...

Mor i Nord !
Valgte Gard Sveens , Den siste pilgrimen. Forfatteren er rådgiver Forsvarsdep., det liker jeg. Har lest en del om dette tema tidligere, mystisk dødsfall etter krigen
i 1945. Belønnet med Rivertonprisen nå i april.
Kjøpte også Anders Hornsliens bok om Roma. Både for å støtte han og for se hva han opplever i Roma som jeg kan ha nytte av. Til slutt ble det en hyllest til lammet av Rune Kalf- Hansen- økologisk kokebok om 102 lammeretter. Gode bøker for påske.
I min lille by har jeg allerede kjøpt inn din te fra Amsterdam- utrolig mosomt her i Nord. I dag har vi fått spise østers og drukket cava på en liten restaurant i samme by. Det gleder meg å finne slike varer her Nord.
God kosepåske. MoriNord

Glamourbibliotekaren sa...

Hermia: Det vet jeg faktisk ikke, jeg har ikke lest noen e-bøker ennå, men det er nok mange som gjør det. Hvor utbredt det er, er jeg usikker på - kanskje noen andre lesere her kan si noe om det?

Nadja sa...

Syngja. Anbefales.

Nina sa...

Leser "Bryllup og begravelser" akkurat nå og gleder meg til å fortsette med "En hellig allianse" god krim fra Kazinski

Anonym sa...

Huset Longbourn av Jo Baker. Om tjenerne på Longbourn (familien Bennets eiendom i Stolthet og fordom av Jane Austen). Koser meg med den så langt. God påske! :)

Karina sa...

Her går det foreløbig i Jo Nesbø og Sorgenfri. Etter den får jeg ta turen innom mammas rikholdige bibliotek og se hva som frister :)

Kristine sa...

Jeg er akkurat ferdig med krim delen av årets påske litteratur, har lest Journal 64 av Jussi Adler Olsen og Sandmannen av Lars Kepler. Kjempespennende! Nå holder jeg på med en bok fra mitt favoritt kontinent, Kongo: en historie om Afrikas hjerte, og William Faulkners The sound and the fury. Det blir nok også et par krimbøker til, tross for jobbe påske blir det tid til lesing!
God påske!

Kasiopeiia sa...

Fullførte selv Hustvedt tidligere i dag. Et spennende prosjekt som må dveles ved litt lenger.
Har begynt på Birger Emanuelsens nye roman og vurderer Donna Tartt senere.

Anonym sa...

Jeg liker med glede en god sykdom i norsk litteratur nå. Jeg fortsetter fremover for min påskeferie med (inger Hagerup " hva skal du her nede" cecilie Løveid: "most "; "makespisere.") og sikkert en bonus i en god bok fra fransk klassisk forfatter . ( bruno )

Spis, løp, les sa...

Jeg startet påskeuka med Mord på Orientekspressen. Ekstra morsomt ettersom jeg tar tog til og fra jobb. Nå er jeg i gang med Sønnen av Jo Nesbø. Er ikke helt overbevist etter 70 sider, men nå er jeg litt lei forfatteren. Neste bok må bli noe hyggelig og lett. Har noen forslag?
Fortsatt god påske :-)

Populære innlegg