mandag, mai 12, 2014

Gjør hagen fin for våre venner humlene!
Jeg er veldig glad i humler, og blir ekstra glad når en godrund humle brummer forbi når jeg sitter på trammen og drikker te. Eller når de summer fornøyde rundt blomstene jeg har plantet, krabber inn i dem, og kommer ryggende ut med pelsen full av støv. Jeg får lyst til å klappe dem, men aldri i verden om jeg vil fange noen! Derimot vil jeg gjerne hjelpe dem til å overleve. Det blir stadig færre humler - og bier - og det er dårlige nyheter, siden vi trenger dem til bestøvning sånn at vi kan fortsette å dyrke frukt og grønnsaker og frø og planter. Vi må passe godt på humlene våre!

Hageselskapet har en kampanje som heter "Summende hager", som man kan følge på Facebook her. Hagebloggen Moseplassen har stort humlefokus, se bare her. 

Jeg tror jeg ligger bra an i år også -  av de som står på humlelister pleier jeg å ha akeleier, dahlia, blåøye, forglemmegei, gressløk, hestemynte, juleroser, kaliforniavalmuer, kornvalmuer og mange andre valmuetyper, krokus, lavendel, mynte, oktoberbergknapp, prestekrager, cosmos, revebjelle, ringblomst, snøklokker, solsikker, klematis, prydkirsebær, snøbær, vivendel, timian, bringebær, epler, jordbær, plommer, rips og solbær. Velkommen, kjære lodne venner!


4 kommentarer:

OVER THE WEEKEND. sa...

Veldig bra tips :)
Jeg følger herved både på Facebook og blogg :)

Ha en fin dag

Katrine sa...

Kanskje du har plass til en humlekasse i hagen også?
Eller et lite hus til solitære bier?
Sett på ønskelista!
http://www.naturogfritid.no/614001

fivrelden sa...

Vi holder med støvbærerne. :) Hurra.

Glamourbibliotekaren sa...

Katrine: Takk for tips! Humlekasse skulle jeg gjerne hatt!

Populære innlegg