torsdag, mai 22, 2014

Jour de fête (1949)
Jacques Tati var intet mindre enn genial. Slapstick og småbyhumor preger denne filmen fra 1949 om et syklende postbud (Tati) som får en idé om at postbudene i Amerika er så mye raskere enn i Europa. Han vil ta opp kampen! Han setter i gang tiltak, ender opp i teten i Tour de France på sin postrute, og later som om han har en hypermoderne mobiltelefon på sykkelen hvor han kan ringe sine amerikanske kolleger. Tidligere brukte han altfor lang tid, snakket med folkene han møtte på sin vei, men nå går han knapt av sykkelen. 

Filmen ble filmet både i svart-hvitt og i farger, men fargefilmen har ikke blitt restaurert før på 90-tallet. Verdt å få med seg! Ikke minst fordi Tati selv er en komiker uten like, men også fordi han har talent på sykkel! Om han gjorde sine egne stunts vet jeg ikke, men det skulle ikke forundre meg. 


3 kommentarer:

Hermia sa...

Vi såg Semestersabotören på biograf i Latinkvarteren en sommare för några år sedan. Perfekt film när franskan är lite rostig :)

Synne sa...

Denne husker jeg! Jacques Tati var et stort komisk talent!

Anonym sa...

en fransk ånd som minner meg på at generøs, jordet i andre verdier, og gammel tid av min bestefar. rundt retrospektive "Tati" filmer jeg ikke har sett i fjor i juni, men jeg ville ha likt det. lenge siden som gammel plakat av "Cahiers du cinéma" Jeg liker fordi det er nesten alle bokserie av "Cahiers du Cinema" foreldrene mine hadde hjemme på bibliotekets hyller og badet i ånden og bokstaven "Cinopsis" mellom cinéklubb i "Perpignan" og "Montpellier" aktive medlemmer inkludert filmkritikere, og lærere også skrev i "Cahiers du Cinema". det var vennlig, hyggelig at du snakker om. takk. ( bruno )

Populære innlegg