lørdag, mai 17, 2014

Kva las du no?17.mai, grunnloven feirer 200 år, er det ikke da på tide å avlegge en leserapport igjen, dere? Nå i mai er det jo virkelig tiden for å ha med seg bøker overalt hvor man går, sette seg ned på en benk i en park eller hvorsomhelst, og nyte en lesestund i vårværet (i allefall så lenge det er oppholdsvær). Jeg vet at flere av dere blir inspirert til å lese mer på grunn av disse innleggene, og dere sanker tips fra hverandre. Det er morsomt! Fyr løs, fortell hva dere leser! 


Selv leser jeg Gertrude Steins "The autobiography of Alice B. Toklas", som jeg passende nok kjøpte på Shakespeare & Company i Paris for nøyaktig et år siden. Håper alle har en hyggelig 17. mai!19 kommentarer:

Elida sa...

Eg har akkurat lest ferdig Erich Maria Remarques klassiker "Intet nytt fra Vestfronten." No les eg den nyaste romanen til Sadie Jones, "Fallout."

OVER THE WEEKEND. sa...

Ha en hyggelig 17 Mai du også :)

Elisabeth sa...

Jeg leser "Golden Legends" av Jacobus de Voragine, ei bok fra 1200-tallet som er full av historier om helgener. Kjøpte den for et par år siden og hadde glemt det, og så fant jeg den igjen her om dagen. Fantastisk fin bok, og noe litt annerledes enn det man vanligvis leser.

Gleder meg til å la meg inspirere av hva andre leser - og ble glad for å bli påminnet om Remarque. Jeg har nesten alle bøkene hans i hylla, så jeg finner kanskje frem ei av dem snart igjen, ei av de siste.

Fortsatt god 17. mai!

Kaisa sa...

Har nettopp lest ferdig Dodger's guide to London av Terry Pratchett, som er en sidebok til boka Dodger, også av TP. Her er handling lagt til London på sent 1800-tall, og Charles Dickens og Henrey Mayhew har fremtredende roller.
Litt usikker på hva jeg skal begynne med nå, så det var god timing på spørsmålet!

Mademoiselle karamell sa...

Jeg leser Tom Egeland og nyter hvert komma. Ellers er Bernadette det aller beste bekjentskapet jeg har gjort denne våren. Den og The Rosie project anbefales til alle! God bok :-)

Maren sa...

Jeg leser Vonneguts A man without a country, og synes den skulle ha vært dobbelt så lang, minst! Bare noen få sider igjen, og så får jeg finne en ny i bokhylla senere i kveld.

Riktig god søndag!

Julia sa...

Siden sist har jeg lest The Fault in our Stars og Paper Towns av John Green, og nå tror jeg at jeg tar frem Donna Tartts nyeste.

Anonym sa...

Jeg har akkurat startet på "før flommen tar oss", svensk bestselger med handling fra Bangladesh. Hittil er det to parallelle fortellinger, svensk ektepar som har jobb i ambassaden og en lokal familie, der en av døtrene har blitt brent til døde.

Så langt har ikke boken blitt hva jeg hadde forventet, bl.a. synes jeg språket er noe enkelt, men hva jeg leser av anmeldelser, er det verdt å lese videre.

Trude

Flagre sa...

Har akkurat lest ferdig "Det henger en engel alene i skogen" av Samuel Bjørk. Den var underholdende. Skal lese Vidar Sundstøls "Besettelsen" og Birger Emanuelsen nå, og så har jeg både Donna Tartt og Siri Hustvedts stående i bokhylla å VENTE.

Anonym sa...

Veke 53 av Agnes Ravatn. Morsomt så langt. :)

Anonym sa...

Jeg har akkurat begynt på Donna Tartts "Den hemmelige historien". Lover bra hittil!

Line sa...

Siden forrige gang jeg rapporterte har jeg lest "Den tapte historien" av Kim Fay. Handlingen foregår i Kambodsja på 1920-tallet. Jeg likte den kjempegodt. Så har jeg lest "Syersken i Khair Khana" skrevet av Gayle Tzemach Lemmon. Den omhandler en sann historie om en jente i Afghanistan,Kamila Sidiqi,som på grunn av omstendighetene ble tvunget til å bli gründer. Den anbefales. En av de bøkene jeg skulle ønske var lengre. Ellers har jeg hørt "Holiday yarn" av Sally Goldbaum. Et nytt mysterie i serien. de første bøkene ble oversatt til norsk. Så fant jeg ikke flere før jeg for kort tid fant fire til, men midt mellom var det en jeg bare fant som lydbok. Flaks da, at jeg liker lydbøker. Jeg har ohså gjenhørt om Ma Ramotswe i 1.st ladies detective agency, og litt Agatha Christie. Tror det er alt for nå. God Bok alle sammen:-)

Dahlia sa...

Jeg leser Tom Egelands Den 13. disippel. Det er sjelden jeg leser spenningsromaner, men ble lokket mot denne da jeg dumpet innom lanseringen ved en tilfeldighet. Spennende lesning for en som var veldig interessert i både religion, historie og arkeologi i studietiden.

koristen sa...

Jeg har også lest "Den 13. disippel" av Egeland, han er en av mine favoritter i krimsjangeren. Spennende og fantasieggende som vanlig.

"Leserne i Broken Wheel anbefaler" ble litt for klissete for meg, men noen fniseanfall på t-banen ble det må jeg innrømme!

Husker ikke om jeg hadde lest "Nattfilm" av Marisha Pessl sist. Den var vårens store leseropplevelse, engasjerende, kjempespennende og original. Flott ferielesing også :-)


Stine Arkeologine sa...

Er på besøk hos lillebror og har plukket en Agatha Christie jeg ikke kan huske å ha lest (og jeg trodde jeg hadde alle etter å ha overtatt og supplert mammas gamle samling!) fra hans hylle: Den nemeiske løve. Fin sengelektyre!

Anonym sa...

Jeg er på slutten av "rosa" (Kunt Hamsun), må jeg begynne å lese (inger Hagerup "Det Kommer i gjedde gaende) Jeg tok på råd skuespill lesing" arne Lygre "( ingenting av meg ); artikler bok Freud og psychoanalysen på "Ibsen",i norsk språk. senere, jeg ønsker å lese "Seneca" klassisk teater.

Anonym sa...

Jeg leser Mors gaver av Cecilie Enger. Fin. Store forventninger av Dickens. Og så har jeg kjøpt Karitas bøkene på salg siden vi slulle til Island. (Har kommet tilbake nå)

Anonym sa...

Jeg har akkurat blitt ferdig med "Fornemmelsen for slutten" av Julian Barnes. Krøp under huden på en veldig god måte. Men angret litt på at jeg ikke leste den på engelsk, gikk alt for fort..

Karin

Anonym sa...

Forresten, Koristen som skrev om Nattfilm av Marisha Pessel. Hvor skummel var den..? Jeg elsket "utvalgte emner i katastrofefysikk" og har veldig lyst til å lese mer av henne. Men er ikke så glad i krim og alt for skumle bøker.. Hva tror du eller andre som har lest den?

Karin

Populære innlegg