tirsdag, juni 24, 2014

Balsam for sjelenHer sitter jeg og hører på nydelige, nydelige Schubert-lieder i en knallfin ny innspilling med Matthias Görne. Hør på denne! Balsam for sjelen. Juni er pianomusikk for meg, gjerne i en Schubert-romanse, eller en fiolinsonate av Brahms for den del. Eller soloklaver - Janacek, Schumann, Chopin, Brahms, Skrjabin. 

Görne hørte jeg forresten på denne konserten i Paris, som jeg endelig har fått skrevet kort om i musikkbloggen - i tillegg til en annen Paris-konsert, og Pat Metheny-konserten her i Oslo i mai, samt en LP i vinyl-bloggen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Helt nydelig.

Stine Arkeologine sa...

Så vakkert at det gjør både godt og vondt! Jeg ser på denne på Mdt nå, men vil gjerne også bruke litt mer av feriepengene her. Er det noen av de andre i denne serien med innspillinger du vil anbefale spesielt?

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Enig!

Stine Arkeologine: Jeg liker egentlig alle, men "Heliopolis" (vol. 4) og Schwanengesang (vol. 6) er must-haves - og som sagt; hvilken som helst av de andre også :)

Stine Arkeologine sa...

Ha ha, ja jeg skjønte nesten du ville ha problemer med å velge.. :-) Men nå har jeg bestilt mye fin musikk og gleder meg masse, det er alt for lenge siden sist. Tusen takk! :-)

Anonym sa...

ah, jeg forstår litt bedre nå. og finesse til å lytte, mottak gjort gitt grunn. takk for denne stykke første stykket prime av "Shubert". og ja, til alle de andre komponister nevnt; men hvorfor ikke legge med: "Liszt"? . ( bruno )

Populære innlegg