søndag, juni 01, 2014

En rolig lesestund på morgenkvisten blant humler og bier og nydelig duft


Jeg tar en bitteliten pause fra sola for å koke mer te, og for å vise dere hvor fin en av rosebuskene er blitt i helga! Aïcha-rosen plantet vi for noen år siden ved den hvite benken som mannen min snekret til meg så jeg kunne sitte og lese i morgensola mens han sov (jeg er a-menneske, han er b-menneske). Sannheten er at sola skinner der helt til sen ettermiddag, så det er en helt ypperlig lesebenk! Tidligere på våren blomstrer kirsebærtreet på den ene siden, nå blomstrer rosen på den andre, og om noen uker blir det full valmue-eksplosjon rett foran meg (samt peoner og flere roser). Vil man sitte midt i blomstereventyret, har man virkelig muligheten der. Jeg tok med meg en kopp söder-te og Madame Bovary, som har stått i bokhylla siden jeg kjøpte den på gymnaset. På tide å lese denne klassikeren!


Humlene, biene og vepsene er helt elleville. Det brummer og summer i rosene. Koselig!


Over meg blomstrer det også. Grenene vaier i vinden.

Det er hundrevis av knopper som venter på å få springe ut, så denne busken blir nok bare mer og mer praktfull de kommende dagene. 


Her, i mitt lille velduftende hjørne, skal jeg nå sette meg igjen. En ny tekanne er ferdigtrukket og min pause fra sola er over - au revoir!11 kommentarer:

Glamourlektoren sa...

Så fredelig og hyggelig! Å legge til rette for bier og humler er fint. Og hage og blomster er kilde til mye lykke - og en god del arbeid - men det er ikke motsatte størrelser, i grunnen :-)

Her sitter jeg med eksamenssensur, og å lese på skjerm (alt er digitalt nå) gjør at det er mest hensiktsmessig å sitte innedørs. Men døra er åpen og kattene løper frydefullt inn og ut og har glemt den kalde vinteren der de vegret seg for å være ute. Livet til lektoren er litt på vent fram til St Hans, men bedene får seg en omgang med luking innimellom så jeg får klarnet hjernen.

Fortsatt god søndag!

Anonym sa...

Herregud så nydelig!!!

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourlektoren: Hage er definitivt kilde til lykke! Lykke til med eksamensjobbing!

Anonym: Takk for det! :)

Maren sa...

Perfeksjon! Fortsatt god søndag!

Anonym sa...

Hei, har i dag lest hele Bonjour Tristesse - tok den meg meg i en park. Takk for anbefalingen! Har du generelt en topp tre liste blant romaner? Jeg vil også gjerne takke deg for daglig inspirasjon, også om antimaterialisme - sparer til en større leilighet og trenger å bli minnet på "hva som teller i livet". Klem, Hege

Anonym sa...

Vanligvis er det aldri så rent hos meg som det er rundt eksamen, nå har jeg hage og det er langt mer tilfredsstillende å set det spire og gro, grave og luke, enn det er å drepe små (ofte også ganske store) uskyldige hybelkaniner.
Jeg har også fått meg noen få timer (de blir snart flere) mens minstebarnet hviler ute i vogna si ligger jeg strekk ut på vår lille plen og leser. Jeg elsker hagen vår i år, kanskje enda mer neste år.

Ine sa...

Så deilig! Vi har vært og handlet inn blomster til balkongen i dag, det var så fint å få det på plass! Nå dufter det deilig lavendel når jeg går ut... :)

Glamourbibliotekaren sa...

Maren: Takk for det! Håper du også hadde en fin søndag!

Hege: Så fint! Og takk for hyggelige ord, glad for å inspirere! Jeg synes det er vanskelig å rangere romaner, men Anna Karenina rager høyt hos meg. Du får ta for deg kategorien "Glamourbibliotekaren leser", det skal være et par hundre bokomtaler der - minst!

Chatteringanne: Hager har det med å bli finere og finere!

Ine: Blomster er ypperlige på balkong også. Mine to tidligere balkonger var stappfulle av blomster, jeg sådde og dyrket og herjet; hadde jordbærplanter og narcisser og iris og alt mulig som man kanskje vanligvis ikke har på balkong. Ha en fin balkongsommer!

Silje sa...

Du er så heldig som har hage! Den ser virkelig knallfin ut. Drømmer om en slik jeg også. Roser og syriner..

Lovise sa...

Madame Bovary må være verdens kjedeligste bok. Strevde meg gjennom på grunnfag i fransk i forrige årtusen, det var forferdelig kjedelige greier.

Glamourbibliotekaren sa...

Silje: Ja, det er virkelig en mangeårig drøm som er gått i oppfyllelse. Er veldig fornøyd!

Lovise: Hehe, det er nok noen millioner mennesker som er uenig med deg i det - men hva med å lese den på norsk nå, mange år etterpå, så slipper du å ha språkstudie-problematikken knyttet til den? Gjenoppdag den! :)

Populære innlegg