fredag, juni 20, 2014

Glamorøs fredag


God morgen, kjære lesere! Glamourbibliotekaren hilser Eder fra hjemmekontoret, med en dobbel hvit rose ved min side som jeg akkurat plukka inn fra hagen da jeg var ute for å hente litt mynte til dagens første tekopp. Det er fint ute i hagen så tidlig! Helt stille, bare en skjære satt på taket og skrek (rett utenfor soveromsvinduet vårt; nå skjønner jeg hvorfor jeg av og til våkner midt på natta - de pleier visst å sitte og brøle bare to meter fra der jeg sover!). Dagens duft er Yves Rochers nydelige og autentiske og dessverre forlengst forsvundne Gardenia, antrekket er svært casual, neste tekopp blir fra Mariage Frères, og magen er visst klar for frokost. Håret er nyvasket - og til og med nyklippet, det er ikke hver uke gitt!

Planer for helga er å ha hyggelig besøk, lese ferdig boka mi og begynne på en ny (det kribler bare jeg ser på bokhylla med uleste bøker!!), spille plater og kanskje til og med blogge om dem i vinylbloggen, og glede meg til ferien som er rett rundt hjørnet. Min elskede har jobb-innspurt før ferien nå, så han også kan ta litt fri i sommer - og deretter bare takke ja til enkelte spilleoppdrag der jeg kan være med og bo på hotell. Moro!

Even better: I morgen starter P1+ sin alternative old-school Reiseradio, "Ferievikarene", med min heltinne Else Michelet som programleder! Klokka ni, på P1+, hver dag i hele sommer, og det burde være midt i blinken for alle oss som savner gamledagers Reiseradioen. Hurra! (Og enda et påskudd til å kjøpe DAB-radio for de som ennå ikke har gjort det.) 

Ha en fin fredag alle sammen, særlig dere som går ut i ferie nå! Og særlig oss som ikke gjør det...  Fredagsrapporter mottas med iver og glød!

mvh 
Glamourbibliotekaren. 


24 kommentarer:

Annette sa...

God fredag!
Her på ingeniørkontoret starter dagen svært så glamorøst, med grønn smoothie laget av både frukt og grønnsaker. Den var ferdig i går, så da var det bare å ta den med i sykkelveska og komme seg på jobb. Ellers er det travelt her i dag, og jeg skal ivareta flere prosjekter på samme tid. Men forhåpentligvis er fokuset med meg i dag, og arbeidsdagen kommer ihvertfall til å gå fort. I ettermiddag er det styrketrening som er på planen, før jeg drar hjem og skal plante om et par blomster og noen krydderurter. Ellers i helga er det autentisk jazz som står på planen, dansing altså.
Ønsker alle lesere og Glamourbibliotekaren især en nydelig fredag og ei god helg!

Line sa...

Her er det klart for skoleavslutning med elever og personale. Glamoureffekter er hjemsydd kappeskjørt av sarisilke. Jeg sitter klar for en travel morgen med mottak av skolebøker fra elever som ikke har levert før. Jeg tar imot dem selv, for å rydde under misforståelser og sånn med en gang. Sparer meg for arbeid senere, og elevene for unødige regninger.
Innimellom skal jeg skrive dagens snutt på bloggen min, som jeg prøver å holde liv i, og være med på fellesprogrammet. I ettermiddag blir det både besøk og kveldsavslutning med personale. Og i morgen blir det bytur og besøk på Frisørtantes salong. Ellers blir det en rolig helg, før arbeidet fortsetter på mandag.
God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre her

Anonym sa...

Dagens glamoureffekt er gull øreringer fra Korfu med en slags filigransfugler.Er klar for hyttetur med kjæresten og søster og kanskje dukker det opp flere! Det er ikke så varmt ute, men vi har en lun krok på hytta med varmelamper og pledd og kule partylykter - så det blir nok en fin helg. .mette

Maja sa...

Å, så gøy! Takk for radiotips! Digger Else Michelet! Her planlegger jeg hyttetur, pakker og skriver handleliste.. Det skal bli deilig! God helg!

S sa...

God fredag!
Spiser frokost i skrivende stund. Har tatt fri fra jobb i dag for å kjøre avgårde og se nærmere på "hytta" vi er i ferd med å kjøpe oss. Så dette er en særdeles glamorøs fredag. Antrekket er dongeribukse og grå topp -landliv innbyr til enkel påkledning. Planene for helga er i grunnen å gjøre oss kjent i og omkring hytta, kanskje båle i fjæra og lage rabarbra-pai.

God helg til alle!

Fru Uteng sa...

Så hyggelig å få være med din elskede og bo på hotell! Her er det ikke helt ferie ennå, men snart. Helga skal brukes til mest mulig avslapning med familien :)

God helg :)

Ingerid sa...

God fredag fra et trøtt forskerkontor (omgangssyke hjemme)! Men hei, det er sommer, og glamoureffektene er på plass. Småmønstret svart og hvitt skjørt, luftig svart topp, pene svarte sko. Bak øret: Annick Goutals Songes, som jeg falt pladask for på reise til London for et par uker siden.Jeg har dårlig luktesans, men jeg synes den lukter både av iris og peon. I ørene: Frk. Fjong-øredobbene. Og helgen blir nok ganske OK når familien kommer seg! God helg og evt ferie til alle!

Maje sa...

Dagens glamour ivaretas av en knallblå mønstrete, fotsid sommerkjole som jeg kjøpte i Sheffield i vår + at turen går til Paris i morgen! For en herlig by det er.. Men for første gang skal vi ta med vår datter, så det blir Disneyland-maraton. En dag med gjensyn av gamle favorittsteder (bl.a. Shakespeare&co, PAUL bakeriet i Rue de Seine og et par andre) blir nok likevel med på programmet.

Ønsker Glamourbibliotekaren og hennes følgere en riktig god sommer!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Sort sommerkjole på, og grønn bolero, siden det er litt kjølig ute ennå. Duften er Fleur Cherie, og pynten ellers er enkel og sølvfarget. Ser frem til utelunsj i sola etterpå, og krysser fingrene for at de flinke folka i kantina har noe ekstra godt på lur på en fredag!

Planer for helgen: Oslotur, hurra! Min Kjære skal på møte hele helgen, og jeg sniker meg med i kofferten, så jeg får møtt noen venninner jeg ser altfor sjelden. På dagsorden står blant annet Mathallens piknikkurv, shopping av store mengder te, og henging i en park. Gleder meg!

God helg til alle :-)

Anna Lovinda sa...

Hallo fra gjesterom med rose på nattbordet! :-) glamorøst nok i seg selv å ta fri fra jobb en dag, og tilbringe helga i Oslo og omegn. Seilas på Oslofjorden (Nesoddbåten) er endel av opplevelsen. Så regner jeg med god servering fra vertskapet, og hyggelige aktiviteter med tedrikking, lesing, radiolytting og lesing. Rett og slett en ferie før ferien. Gor fredag og helg til dere alle!

Anonym sa...

Takk for radiotips! Har funnet ut at DAB-radio skal stå på ønskelista til bursdagen min i høst.

Herlig med helg! Jeg har begynt dagen med god frokost, etterfulgt av styrketrening. Glamoureffekter: nyinnkjøpte øredobber og bukser fra Alexander Wang (buksene, ikke øredobbene). Ingen parfyme, begynner å gå tom for favoritten og er påjakt etter ny.

Helga blir fin, og skal i hovedsak tilbringes med gamle venner. Men i dag blir det bacalao med kjæresten og føttene høyt hevet etter en travel uke. Riktig god helg til alle, og god sommer til de som tar ferie :)

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Det er en kald og fuktig dag i Trondheim i dag, så i dag måtte strømpebuksene frem igjen. Har skotskrutete skjørt, blå cardigan og lave sko, samt et par dråper av min nye Mon Jasmine Noir.
Har hatt en kjempetravel og produktiv arbeidsuke, så jeg ser frem til helg med god samvittighet. Middag med gode venninner i morgen og ellers tar vi det som det kommer. Deilig!

God helg til alle!

Maren sa...

God fredag! Jeg sov kanskje litt for lenge i dag, men det gjør ikke så mye når jeg har fri, hurra! Planen i dag er å ta ting litt som det kommer. Nå skal jeg spise en sen frokost, lese ut en bok, finne frem til en ny (ja, den kriblingen! <3), rydde litt og kanskje kjøpe fredagsblomster. Riktig god helg til alle!

Marit sa...

God formiddag fra Trondheim. Inntar en ganske så glamorøs lunsj på jobb i dag. Nystkte rundstykker og hverdagsluksuriøst pålegg. Det er nedtelling til ferie. Om 3-4 timer går jeg ut herfra, og i morgen sitter jeg på flyet til New York. 3 uker i USA blir overveldende for ei som ikke har vært utenfor Europa før.Ønsker alle og en hver en riktig god sommer :)

Synne sa...

Yay, fredag igjen! Ukene flyr, men heldigvis kan man få fullt utbytte av helgene likevel. Jeg jobber hjemmefra og har ikke ordnet meg skikkelig ennå, men jeg har radio i bakgrunnen og roser på bordet, slik jeg helst vil ha det. Videre har jeg drukket ny og veeeldig god te med bringebær og granateple. Sommer i en kopp! I kveld skal jeg ta bussen hjem til barndomshjemmet mitt for å tilbringe helga med familien, og det blir veldig fint. Håper alle får herlige midtsommerhelger!

Glamourfilologen sa...

Her er det fredagsglam på kontoret med aquafarget cardigan, ditto øredobber, duften er Miss Dior (Cherie). Det skal bli herlig med helg og forhåpentlig fint sommervær. God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Stine Arkeologine sa...

Her er det nødvendig oppussing på gang så glamouren er på varierende nivå. Ikke lett å se eller føle seg glamorøs hengende i en stige med høydeskrekk eller krype på mørkloft med spindelvev i håret og glava på knærne. Men i kveld, i KVELD skal jeg dusje, ta på nyvasket nattkjole og morgenkåpe, slappe av og drikke kakao med barna og planlegge sykkeltur i skogen. Og hvis det er mer kveld igjen etterpå, lese "Sense and Sensibility" på senga. Det blir dagens glamour, og jeg gleder meg! :-)

Riktig god helg!

Randi sa...

Dagen starta deilig da jeg våkna med et kyss på kinnet av mannen som dro på jobb. Jeg har som vanlig verkstedjobb her hjemme på fredager og kan nyte teen min lenge før jeg dusjer og trekker i arbeidstøy med malingsflekker og rusler gjennom hagen som nå blomstrer med kjempevalmuer og gamle keiserkroner. Kunde ble nettop svært fornøyd med kjole til morgendagens selskap og jeg skal fortsette arbeidet litt til før det blir handling av mat, cava og blomster. Kanskje rekker jeg også å rydde huset før mannen kommer hjem.
L'eau d'Issey bak øret som vanlig, ellers får sommeren være glamour nok i seg selv.
God helg til alle og enhver og til vertinnen især.

Henrikka sa...

Å ja, hørte reklame for "Ferievikarene" i går. Det blir gøy å høre!
Gråværet her midt i landet til tross: Jeg gleder meg over at det bare er en uke igjen til ferie. Da blir det ordentlig glamourfølelse! Dagens antrekk: Svart og grå leopardmønstret kjole samt strømper, sko og trenchcoat i svart. Fargene er på grunn av begravelsen til en eldre slektning i dag. Dagens parfyme er Balenciaga Paris og i ørene dingler enkle sølvringer. Jeg gleder meg til å treffe voksen (når skjedde det??) og studerende guddatter i morgen ettermiddag og til venninnemiddag i morgen kveld!

Ina sa...

I dag har jeg fri! Er med min kjære på spillejobb, faktisk. Vi skal tilbake til det hotellet hvor vi møttes for fire år siden på en tilsvarende konsert. Swoon! Vurderte å finne fram antrekket fra den gang, men fant ut at det var mer kårni enn romantisk, haha!

Akkurat nå sitter vi i bilkø, men vi har kjøpt is og jeg har fotsid sommerkjole på. Vi kommenterer bilnavn og lager ordspill. Ingen grunn til å surne, med andre ord! Etterpå skal jeg benytte meg av hotellets spa-avdeling, lakke negler og iføre meg en ganske raff jumsuit som jeg kjøpte i London sist helg. (Hvor det gikk i ett, rakk ikke rapportere!) Eau de Chloé nå, muligens Casmir de Chopard senere.

Takk for radiotips, og en riktig god helg ønskes vertinna, besøkende og alle andre glamourøse!

barnebibliotekaren sa...

Etter en travel uke var jeg så klar for helg at jeg tok en halv dag avspasering i dag. Har allikevel tatt med meg litt jobb hjem, men det er mest "kosejobb" som kan tas litt pø om pø i løpet av helgen. Ferien er ennå et stykke unna, men det gjør ingenting.
Helgeplanene er ikke-eksisterende, men en liten bytur med kafebesøk, isspising, lesing på verandaen og grilling er ganske sikre kort å gamble på.
Dagens antrekk er caprijeans og blomstrete bluse, og jeg dufter av Gucci Flora.

En god glamorøs fredag og midtsommerhelg ønskes både Glamourbibliotekaren og alle som er innom!

Oda sa...

Etter ein inspirerande studiedag i går med besøk av den fine neuropsykologen Susan Hart (som minner om Siri Hustvedts vakre tankeganger) sit eg fredagsfin på yndlingskafeen og et byens beste croissant for å finne inspirasjon til den allersiste eksamensinnspurten i min arva rosekjole og brukar min lille larven aldrimett- tøypose eg fekk i gåve for ei stund sida for første gong. På nabobordet sit ei gammal dame på nitti år minst i machande antrekk til mitt og et også croissant. Eg trur kanskje ho feirar glamorøs fredag ho også. ..

Frøken Desibel sa...

269God fredag!
En litt treg dag på jobb er snart over. Har lest meg tullete på ballbinger. Men at den snart er over må jo bare bety at det snart er helg:)

Hadde en fin tur innom Operaen med Annette++ i går kveld og fikk endelig sett Svanesjøen. Nydelig!

I dag blir det litt yoga etter jobb før jeg skal i en utflyttingsfest til en medmusikant som flytter fra Oslo. Det blir hyggelig. Ellers blir det vel som vanlig både litt løping, matlaging, lesing, film osv i helga. Og litt kakespising for å feire en bursdag. Tror det blir en særdeles bra helg, og håper alle andre får det samme:D

Siri sa...

Takk for tipset om Ferievikarene!

Fortsatt sykmeldt etter kneoperasjon, så glamouren er det så som så med her hjemme. Ikke får jeg gjort noe særlig heller. Går (/hinker/halter) bare rundt og toster bort tida. Jaja.

Men i kveld skal vi til gode venner og spise reker, og i morgen drar jeg på 25-årsjubileum for kullet mitt fra folkehøgskolen.

God helg til alle!

Populære innlegg