lørdag, juni 21, 2014

Gjesterom

Det fine med å bo i hus og ha litt god plass, er at man kan ha et gjesterom som står klart med tynne flagrende gardiner når man får sommergjester. 


Senga er redd opp fint med sommerlig sengetøy og farmor-heklet sengeteppe. Vannmugge og vannglass står klart på nattbordet. 


Markblomster på kommoden. 


Så kan man jo pynte litt med blomster fra hagen ellers i huset også. 


På badet, for eksempel.


Winchester Cathedral, Rose de Resht, Hurdalsrose, Old yellow scotch rose.

14 kommentarer:

Ingunn sa...

Å for et koselig gjesterom! Heldig er den som får bo der :)

Maja sa...

Så fine ting du har - jeg blir så nysgjerrig på hvor du har fått tak i alt sammen :-) Inventarliste tas i mot med takk! (vurderer å ominnrede kontoret til gjesterom, jeg sitter jo aldri der uansett)

Maja sa...

(beklager litt rar kommentar; jeg tenker mest på de muggene altså. Du skal få slippe å gjøre rede for alt vi ser på bildene, haha!)

Anonym sa...

Sommerdrøm! :-)

Stine Arkeologine sa...

Ser ut som et deilig og sommerlig rom å komme til! Nydelig sengeteppe du har etter farmoren din. Jeg har et lignende fra min farmor som jeg er redd for å bruke - det var en super ide å bruke det på gjesterommet, der blir jo ordentlig til stas og skånet for daglig slitasje! Har ikke hatt plass til gjesterom før, men nå blir det, med farmors teppe og mormors seng, så fint det skal bli! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Takk for det! :)

Maja: Hehe, ok, jeg tar deg på ordet! Her er inventarliste: Alt er second-hand bortsett fra den blekgrønne vannmugga på nattbordet - den kjøpte jeg i København for mange år siden. Sengetøyet er IKEA fra noen år siden. Men ellers: kommoden er fra loppis, sengene er mormors gamle gjestesenger, nattbordet er etter farmor, vannglasset og koppen med rose i er fra loppis, mugga med markblomster likeså, glasskåla med roser og det lysegrønne nattbordet den står på, er fra mormor, vasen med peonen på badet er fra loppis, dukene er hekla eller sydd av våre bestemødre, den mørkegrønne mugga med peoner er fra en brocante i Provence, og det hvite sausenebbet fullt av roser på bildet nederst er fra en loppis i Arvika. Mer du vil vite? haha!

Stine Arkeologine: ja, slike sengetepper er så fine! Lykke til med gjesterom! :)

Ebba sa...

Så himla skönt..

Marie sa...

Der skulle jeg ha sovet godt! Takk for inspirerende bilder nok en gang

Siri sa...

Jeg har kjøpt roser i dag! Fulgte rådene dine her inne og gikk for austinroser. Noen av dem har knopper, og jeg gleder meg sånn til de blomstrer! :-D

Nydelig gjesterom forresten, heldig du er.

Anonym sa...

Du inspirerer. Vi har akkurat kjøpt vårt første hus, litt nervøs nå når vi skal gå i gang med oppussing, men har hentet så mange gode tips fra denne bloggen og har bestemt oss for å bevare mye av særpreget huset har.

Glamourbibliotekaren sa...

Ebba: Takk :)

Marie: :)

Siri: Grattis med roser! Håper de blomstrer allerede i år!

Anonym: Så hyggelig. Lykke til!

Anonym sa...

gamle sengeteppet, og vakre roser på hjemme er en stor verdi for å skape lykke hjemme! Videre, jeg beundrer din samling av gamle roser (rosa recht er så god lukt). for en flott sommer til deg . ( bruno )

Anonym sa...

så jeg prøvde å si i går kveld, men det ble droppet: du kan ha velge av"kongen" ( "le choix du Roi" for mange vakre gamle roser (inkludert rosa "Recht", som jeg elsker mye). og så mye skjønnhet i huset når du har gamle håndklær til stjerne med roser! håper ikke å irritere deg .... så jeg legge til at den nye byen " Grace" Provence og Område har hatt kraftig regnvær som tre måneder i et par timer (da de roser?). ( bruno )

Glamourbibliotekaren sa...

Bruno: God sommer til deg også!

Populære innlegg