lørdag, august 02, 2014

Lørdagshilsen


I dag tidlig våknet jeg av at tordenen rullet over himmelen! Regnet øser ned, for første gang i sommerferien (i allefall mens jeg har vært hjemme), så jeg sitter inne med te og tente lys og kan ikke huske sist jeg tilbragte en formiddag innendørs i mitt eget hjem. Men det er veldig koselig, og hagen jubler over regnet! Dessuten er det meldt pent vær senere i dag, og da er stranda nær. Sommerferie, jeg elsker deg! Dagens soundtrack er Marc-André Hamelins utmerkede nye innspilling av Janaceks "On the overgrown path". Senromantisk klavermusikk og regn altså, for en perfekt kombinasjon. Minner meg om da jeg satt i lille Risør kirke en dag i 2007 og hørte Ingrid Fliter spille Chopin mens regnet fosset ned utenfor, og et par vinduer stod åpne så vi kunne høre regnet og Chopin samtidig. 

En hortensiakvist i den yndige lille vasen jeg kjøpte for en femmer på en loppis på den svenske landsbygda for et par uker siden.  

Når man er ute hele sommeren, danner det seg hauger innendørs - hauger av klær, bøker, aviser og postkort. Dette er en slags lesebunke, ikke ordnet systematisk på noe vis, og jeg vet heller ikke om jeg skal lese alle disse nå i sommer. (Tartt har jeg begynt på, men det er så lenge siden at jeg må begynne på nytt)

Håper dere alle har en fin lørdag! Og nå klarner det jammen opp her. Et par timer til, så er det nok klart for bading!


4 kommentarer:

Maja sa...

Så koselig du har det :) Har du vært borti Rory Gilmore Reading Challenge forresten? Jeg vet jo du er glad i Gilmore Girls :)

Ine sa...

Høres deilig ut! Jeg prøvde meg på en lur da tordenværet buldret - fikk i alle fall slappet av litt og hørt på regnet :) Fortsatt god lørdag!

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Takk for det! Ja, kjenner til den, men følger den ikke. Det var flere som nevnte den tidligere i sommer i spørrerunden, så jeg skal skrive litt mer om det snart :) Har noen innlegg liggende på vent - forsinket grunnet ferie :)

Ine: Så ble det jo så fint igjen etterpå! :)

Anonym sa...

Proust! Kult at du også leser han. Jeg skal gå i gang med bok nr to snart! Fant hele serien komplett på loppemarked, posesalg, hundre kroner!! Nesten uforskammet..

Populære innlegg