tirsdag, august 05, 2014

Summer Essentials

Her er mine sommerlige trofaste nødvendigheter; de jeg har levd i/med i hele sommer!

Kurvveska fra den marokkanske butikken på Sagene, kjøpt for mange år siden, tas i bruk tidlig i juni og henger med til uti september. På reise, i byen, på stranda. Prikkete skjerf til håret, velbrukte (og litt småstøvete) Bensimons fra Paris, jeg har tre par, og to av dem har til enhver tid sand i seg. 


Stetson-fedoraen fra Berlin beskytter hodet mitt og gjør at jeg ikke koker bort i 35 grader, Ray-Bansa gjør jobben sin, og den blomstrete kjolen funker til alt. Azurblå Givenchy-øredobber fra New York bringer ovenfornevnte kjole fra hverdag til fest, og de står bra til gyllen hud! Italiensk parfyme dufter av saltvann og strand, hårstrikken har vært min beste venn hele sommeren for å holde håret unna ansikt, solkrem og sjø (sistnevnte har jeg dog ikke lyktes med; mitt salte hår har vært en eneste stor dread i det siste), og daisy-armbåndet som jeg kjøpte i fristaden Christiania for 11 år siden er passe nostalgisk og sommerlig. 


Tre ulike neglelakker - korallrosa, gull og lyslyslys rosahvit - perfekte farger når man er brun. Monoï de Tahiti-dusjsåpa fra Yves Rocher har fulgt meg hvert år siden jeg var femten, og kokosoljen fra iHerb gjør huden silkemyk etter sol og bad og dusj. 

Bøker - her representert ved Sylvia Plath-biografien og Cora Sandel - jeg er forlengst oppe i et tosifret antall, dette er tidenes lesesommer! Og solkrem; jeg går aldri under faktor 30 i ansiktet. 


Dessuten: Iste. Min redning i varmen. Jeg har bøttet nedpå flere liter hver dag i perioder. Og jeg har skrevet svært mange kort også i år - og aller helst gamle rare som ikke har noe som helst med min location i skriveøyeblikket å gjøre. I tillegg skulle jeg tatt med min røde retro-bikini, men den har jeg på meg i skrivende stund ettersom vi tenker oss på stranda! (Sol eller regn spiller ingen rolle, vannet er varmt!)

Og min elskede hengekøye, selvfølgelig. Den burde være med her. 
10 kommentarer:

Siri sa...

Herlig! Ikke ulikt min sommeruniform :) Pakker alltid kofferten stappfull når jeg skal ut på reise, og bruker ca 1/4 av klærne. Må lære snart :-)

Anonym sa...

Likte den hatten. Jeg har også brukt hatt mye i sommer, får hodepine uten. Vi pusser opp et lite småbruk og har vært ute nesten hele tiden, tror ikke jeg hadde klart meg uten noe på hodet. Fine og sommerlige ting du har!

Anonym sa...

En sånn kurvveske har jeg lett etter i hele sommer, tror du de har dem fremdeles? Hvor ligger denne butikken?

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Hvis være er noenlunde likt på hele turen, og man har vaskemuligheter, trenger man jo ikke så mye! :)

Anonym I: Takk, ja, hatten er virkelig en god venn. Viktig å beskytte hodet mot sola!

Anonym II: Jeg aner ikke om de har den nå, det er fem-seks år siden jeg kjøpte den - men butikken ligger i allefall rett foran Sagene kirke, ved Kafé Gram!

Hege sa...

Gode valg. Kokosduft,nja..

Maja sa...

Det er så deilig om sommeren når man nærmest bor ute og ikke trenger så mye greier. Jeg har levd i samme kjole i nesten fem uker nå, hehe! Vasker og tørker den mens jeg ligger og steiker meg i bikini. Den kokosoljen så interessant ut forresten, jeg må sjekke iHerb umiddelbart.

T sa...

Den Sylvia Plath-boka ser fin ut! Skriv gjerne mer om den :o)

Glamourbibliotekaren sa...

Hege: :) Den dufter ikke knallkokos altså! (dog hadde det vært helt ok om den gjorde det for min del, hehe)

Maja: Ingen sak å henge ut klær til tørk i det været som vi har hatt i år! :) Sengetøy tørker på et kvarter.

T: Det har jeg allerede gjort! Her! :)

Anonym sa...

Ser ut som du koser deg skikkelig! Du har jo verdens lengste sommerferie også! Heldiggris!

Mademoiselle karamell sa...

Har du prøvd å lage iste av Mormors frukthave? Den er min favoritt :) Og vi har istesesong litt til, vel?

Populære innlegg