tirsdag, september 09, 2014

Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)


I går var det filmkveld igjen! Denne gangen var det hans tur, og han valgte en riktig western-klassiker - nemlig "Butch Cassidy and the Sundance Kid". Moro! Paul Newman, Robert Redford og Katharine Ross, og en av de mest kjente filmmelodier noensinne: "Raindrops keep falling on my head" av Burt Bacharach og Hal David. Mye fin filming, særlig i begynnelsen, hvor det er full fokus på Paul Newmans øyne når han går og spaner litt, det er sepiafarger, så går det gradvis over i vanlige farger. The Sundance Kid (Redford) får tidlig vist sine skytterferdigheter, han er ordknapp og beryktet, de robber tog og banker og flykter fra leiesoldater som jager dem i dagesvis. Katharine Ross er skolelæreren Etta Place, kjæresten til Sundance, og i hennes hus får de gjemme seg. Hun blir med dem når de bestemmer seg for å flykte til Sør-Amerika. 

Sluttscenen er helt klassisk. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at min filmforeleser i studietiden viste oss den (og at jeg kanskje var borte den dagen i og med at jeg ikke husker at han gjorde det) - for den er helt i hans smak. Og de to mannlige hovedpersonene er jo virkelig noe av det kjekkeste som fantes på den tiden - Paul Newmans øyne og sjarmerende vesen, og Robert Redfords tøffe men svært pene tryne - ikke rart at kameraet dveler ved dem begge.

  

Jeg gjentar: 
7 kommentarer:

koristen sa...

Aaah, den sykkelscenen :-)))

Stine Arkeologine sa...

Et fint gjensyn, elsker de klassiske westernfilmene og denne er jo en ren godtepose av alt som er bra! :-)

Anonym sa...

Så god ide med den filmmandagen! Helt enig - flott film og ikke minst skuespillere :-)
Kan du si oss hvor du leier disse filmene, eller har du dem selv hjemme i hylla? :-)

Martine sa...

Har du noen gang hatt glamourtips fra Oslo? Jeg reiser til Oslo i oktober, og skulle gjerne hatt litt tips man ikke finner på visitoslo. De fineste antikvariatene, de koseligste kafeene og småbutikkene osv. Fine bruktbutikker som skiller seg litt ut? Alt er interessant! Martine

Glamourbibliotekaren sa...

Martine: Sjekk Oslo-kategorien (emneordslista til høyre), kafé-kategorien, og gjør et søk på antikvariat i søkefeltet! Da finner du nok noe :) Du kan også sjekke secondhand-kategorien.

Eli sa...

Jeg burde kanskje se filmen om igjen, for da jeg så
den, for nesten 40 år siden, var jeg høygravid og trøtt, og derfor sov jeg nesten
gjennom hele filmen! Jeg tror det var Burt Bacharachs
fine musikk som dro meg dit.

Glamourbibliotekaren sa...

Koristen: Ja, den er morsom!

Stine Arkeologine: Helt enig!

Anonym: Vi har noen filmer selv, tar opp en del fra tv, ser noen på Netflix, og låner på biblioteket :)

Eli: Se den igjen!

Populære innlegg