onsdag, september 03, 2014

Vår elskede hage

Jeg fikk lyst til å hylle hagen vår nå når en eventyrlig sommer er på hell. Denne store, store grønne elskede hagen, med gjemmesteder og kroker, berg og knauser, med utallige trær og like mange busker, med blomster som springer fram der vi ikke har plantet dem,  med spurver som bruser med fjøra i fuglebadene, med planter som slynger seg dit de vil - og med oss to, som fremdeles etter fem år er like forundret over at hele denne drømmehagen faktisk er vår
Vår hage har en stor veranda som man kan fylle med blomsterpotter, og hvor man kan dyrke tomater og krydderurter. På verandaen kan man sitte om sommerkveldene og spille plater når sola går ned, og stjernehimmelen kommer fram. I vår hage kan man finne lesesteder overalt. Som på ei trapp midt i bergene, ved siden av bugnende og velduftende peoner.


Vår hage har rosebusker som er mye høyere enn meg. 

Og det er fint å pynte til fest der!

Hagen egner seg nemlig ypperlig til selskap. 

Den naturlige DJ-standen er under morelltreet. 
(Vår hage har også et anneks med egen veranda, som dere ser i bakgrunnen!)I gresset under morelltreet vokser stemor vilt, så akkurat der klipper vi ikke. Vår hage har mange syriner. Å sitte blant dem en maikveld er noe av det beste. 


Vår hage har mange berg, flere nivåer, stier og grusganger. Plena har ikke en eneste plan kvadratmeter. Man kan plukke slike buketter der. 

Vår hage har steintrapper. På sensommeren vokser buskene til; man stiger inn i en hule når man går opp trinnene. 


Det blomstrer alltid mange steder, og bukettene endrer seg med årstidene. 


Vår hage har en praktfull magnolia. Ord blir overflødige. 


Om kvelden kan man sitte på verandatrappa.Vår hage har et nydelig morelltre som blomstrer intenst og velduftende to uker i mai. Treet er hagens sentrum, the grand old lady, og er også like fascinerende sommer, høst og vinter. Som en stor paraply i sommerregnet. 
I vår hage er det sol hele dagen, fra tidlig tidlig morgen til sent på kvelden. Vår hage har seks frukttrær, fem bærbusker, tjue jordbærplanter og et prydkirsebærtre.


Det finnes en egen avdeling for sånt som hører Provence til: Uendelige mengder lavendelplanter, rosmarin og myk elvegrus å gå barføtt på. 


I vår hage vokser det sånn i løpet av sommeren at verandaen blir overgrodd også på innsiden. Klematis, kaprifol, roser - like mye på begge sider av gjerdet. 
Vi elsker hagen vår!

14 kommentarer:

Siri sa...

Jeg blir helt stum... for en drømmehage dere har... ikke akkurat som vår rektangulære rekkehus hageflekk nei, hehe.

Anonym sa...

Nydelige bilder. Fulle av inspirasjon.

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Takk! Ja, det er en drømmehage! :)

Anonym: Så bra, takk!

Hermia Says sa...

Så vackert du skriver om er egen alldeles verkliga drömhage! Det är fint att ha fått följa den lika länge som den varit er.

Anonym sa...

Ååh, det skjønner jeg at dere gjør! Nyydelig :-) Ha en riktig fin torsdag! mvh Kathrin i Trøndelag

koristen sa...

Så deilig og fredelig det ser ut, og så er det tydelig at dere ikke ser vedlikeholdet som stress, men som kos. Da blir det enda penere, så fin stemning. Vakre bilder, jeg kjenner nesten duftene :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Hermia: Takk, du er velkommen til å følge den videre også!

Kathrin: Takk! God torsdag til deg også!

Koristen: Takk, vedlikeholdet inkluderer full kapitulering på et tidspunkt uti juli, alt får gro som det vil etter det (har heldigvis ikke mye skvallerkål).

Marit E sa...

For en drømmehage!

Stine Arkeologine sa...

Det der høres ut som ekte kjærlighet, og det forstår jeg godt! Heldig hage som har dere! :-)

fru winther sa...

åååh, for et paradis! Jeg hadde nektetHar stor hage vi ogs å gå inn! Har sor hage vi også, men den er i en ombyggingsfase,så vi har bare rtpar små steder hvor det går an å lese og kose seg. Men det BLIR! Hurra for denne vidunderlige sommeren!

Anonym sa...

Jeg er fristet til å si - jeg elsker hagen din! Den er virkelig fantastisk. Selv er jeg ihuga byjente med balkong men fin og stor bakgård. Selv om jeg elsker bylivet, er det deilig å kunne gå rett ut i det grønne, nyte frisk luft, blomsterduft, treets skygge og grønne blader. Jeg er bare ikke glad i arbeidet som må til, og masse styr med gressplen frister ikke.
Men hos dere virker det som dere ikke kjemper mot naturen men lar den forme hagen, og det gir jo et helt annet inntrykk. Og uttrykk.

Lille My

.mette sa...

Jeg er på ferie i Hellas og nyder varmen, solen, menneskene og maten. Når jeg leser bloggen din - tenker jeg på at hver gang vi lander i Norge etter en ferie i varmere strøk - da er det helt utrolig å lukte regnet, se de grønne jordene hjem fra flyplassen og vite at dette er vårt land! Vi er så utrolig heldige!!! .mette pt Hellas

Glamourbibliotekaren sa...

Marit E: Ja :)

Stine Arkeologine: Ekte kjærlighet!

Fru Winther: Hurra for den!

Lille My: Vi kjemper absolutt ikke mot naturen, det er hagen som bestemmer. Vi er dens ydmyke tjenere :)

Mette: JA, det er vi!

petit sa...

Så flott og måtte dere fortsette å nyte den og glede dere i uendelig mange år fremover! :)

Populære innlegg