fredag, oktober 17, 2014

Glamorøs fredag


Bon jour!
Vi kom hjem med siste fly fra Paris i går kveld (i natt, rettere sagt), jeg har knapt sovet og frykter jeg kommer til å segne om i dyp søvn på kontoret en gang omkring lunsjtider,men til gjengjeld har jeg franske glamoureffekter - for eksempel en ekte coiffure etter at jeg gikk til en frisør i Saint Germain i går. Hun snakket ikke engelsk, min fransk er ikke tilstrekkelig, så hun brukte fem minutter på å klippe og tre kvarter på blowdry med rundbørste! Temmelig langt unna mine vanlige preferanser (jeg fikser ikke å føne med rundbørste), men: When in Paris, do as the parisians! Ellers har jeg ny Paris-høstjakke, samt en Paris-kasjmir-cardigan som holder meg varm i dette kalde været (kontrast fra tjue grader og sol i Paris..), Chanel no. 5 og arvede perler i ørene. Chanel står også for mine røde lepper, som hører hjemme på en kald regnsværsdag (som jeg jo har lært dere for mange år siden).

Det er jammen deilig å legge hverdagen fra seg i blant og bare stikke avgårde. Paris is always a good idea! Bilder kommer, men først må jeg jobbe. Og sove.. Og forberede søndagens teselskap!

Ha en fin dag, kjære lesere, og legg igjen fredagsrapporter er dere snille! 

Mvh Glamourbibliotekaren

P.s. Skal i løpet av dagen forsøke å svare på kommentarene dere har skrevet i de forhåndsinnstilte innleggene her i bloggen denne uka mens jeg har vært borte!

p.s. 940 unike lesere i bloggen i dag, og bare 18 fredagsrapporter? Nei dere, vi kan bedre! Neste fredag må flere bli med. 

18 kommentarer:

Anaruh sa...

God glamorøs fredag!

Jeg har tatt bilen til jobb i dag; enorm luksus når været er surt og kaldt. Jeg har kjole på kroppen og darjeeling i koppen. Planene for helgen involverer husgjester, strikketøy og lange frokoster.

Ha en riktig fin helg!

Line sa...

Ganske klassisk i dag, grått skjørt og jakke i kombinasjon av fiskebensvev og mønstervev i grått og sort, så jeg måte lete fram noen røde smykker for litt kontrast. Det er en rolig dag på biblioteket. jeg har en rolig helg foran meg uten store planer bortsett fra husarbeid og forberedelser til julemessa. Søndag skal jeg være bøssebærer. God helg

Stine Arkeologine sa...

Gleder meg til Paris-bilder! Når man ikke kan reise så mye på "ordentlig", kan man alltid reise i bokhylla, på radioen eller på Glamourbibliotekaren.blogspot.no! :-)

Min glamorøse fredag må ha fått med seg at jeg hentet fram vinterkåpa og kjøpte ny lue og vanter i går, for i dag kunne jeg spasere ut i en hvitrimet verden. Den kaldeste og vakreste morgenen hittil i høst! På kontoret har jeg nå en kjempestor kopp kaffe, Roma parfyme, et sølvarmbånd som det står noe fint på og Mozart i spilleren for det får jeg til å skrive sammen med (kanskje fordi jeg blir midlertidig mer intelligent.. ha ha!). Fin fredag, og i kveld reiser vi hjem til foreldrene mine og det blir også veldig, veldig fint.

Riktig god helg til dere alle, og god middagslur til parisfareren! :-)

koristen sa...

Grå og svart kjole, rødt skjerf og uglearmbånd er dagens glamoureffekter. Nå skal jeg prøve å få orden på et helt usedvanlig, nærmest fascinerende kaotisk kontor før jeg tar helg.

I helgen blir det intens korvirksomhet - vi skal ha tre konserter. Det blir svarte kjoler, glitter, glamour og James Bond-sanger. Litt slitsomt, men mest glamorøst og kjempegøy :-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Ina sa...

To ukers fravær fra fredagsrapporteringen skyldes en hektisk og fabelaktig rundreise i Japan. Praktfullt selskap, godt og varmt vær (det ble et langt sjøbad på vestkysten) nydelig mat og mye fin musikk gjorde reisen uforglemmelig!Tror forresten ikke japanerne vil glemme oss med det første heller, der vi bakset og kavet oss inn på trange tog med kontrabass(!)og tusen kofferter.

Jeg fant en ny parfyme i Harajuku, som jeg har på meg i dag. Den er japansk, og jeg finner den ikke noensteds på nettet. Men jeg kjenner neroli, bergamot, jasmin, og musk. Fin, ikke tung oriental-floral! Ellers er glamouren til stede ved en indisk, sort kjole med gullbånd, som min kjære kjøpte med til meg fra turne den første høsten vi var kjærester.

Gleder meg til teselskap, pizzakveld og annen innekos denne de neste dagene. God helg!

Anonym sa...

God fredag!
Enn så lenge er det pysj på, jobber litt fra senga i dag grunnet en svært uvelkommen forkjølelse. Men om et par timer skal jeg ta på meg skjørt og høststøvletter og nyte det fantastiske været vi har i Bergen! Dette blir en fin helg med mye jobbing og tedrikking, akkurat slik jeg liker det! Ha en flott helg alle sammen, og husk, GI TIL TV-AKSJONEN PÅ SØNDAG!

Hilsen Ida i Bergen

Anonym sa...

Forsov meg i dag så ikke noe glamour i det hele tatt :) Ikke før ikveld,etter at alle plikter er utført skal jeg slappe av med et glass rødvin og laste ned og høre på Leif Ove Andsnes siste The Beethoven Journey fra Itunes. God helg!

Anonym sa...

En strevsom uke er snart slutt, strevsom og frustrerende pga omorganiseringsprosjekt. Forhåpentligvis er vi over den verste fasen nå.

Glamorøsfredag er en vekker for å komme seg ut av negative tanker og rett over til det positive. Jeg stiller derfor i skjørt som "glitrer" og svart topp som jeg setter like stor pris på som da jeg kjøpte den for en haug år siden.

Helgen byr på mye moro, som blant annet middagsselskap med venner fra ungdomsskole (det glade 80-tallet!). Da har jeg planer om virkelig å trå til på glamourfronten.

God helg!

Trude

Dahlia sa...

Håper på noen fine Paris-bilder snart.

Min fredagsglamour består av en rykende kopp russisk te fra Mariage Frére. Min mann var i Paris forrige helg, og overrasket meg med en halv kg av denne deilige teen og litt mørkmørk sjokolade som allerede er borte.

Helga skal begynne rolig, gjøre rent, droppe den vante fredagsunderholdningen på tv, drikke litt vin og lese i den nye boken om Kjell Askildsen.

I morgen skal jeg sette opp hyller og lage system i en ny utebod jeg har satt opp med god hjelp av min søster. Veldig stolt over at jeg har "bygget et hus" for første gang i mitt liv ...

God helg!

Glamourlegen sa...

Nettopp kommet hjem fra jobb, blir utrolig glamorøst å legge seg og sove litt :) Rolig fredagskveld hjemme med mann og barn i dag, og overnattingsbesøk hos venner på Hamar i morgen. Sparsomt med ytre glamour, men det gjør ingenting. God helg alle sammen!

Oda sa...

Så herleg med Paris! Min glamorøse fredagen kjennast ganske så nordisk: Eg har hatt ein lang frukost saman med ein finne og ein svenske akkopagnert av Ane Brun her i Danmark og har ei slik deileg nordisk haustkjensle i kroppen. Denne regnfyllte haustdagen skal brukast til kafébesøk med planlegging av noko som forhåpentlegvis blir eit spanande og givande musikalsk prosjekt. I aften skal eg på konsert med ein island- svensk folkduo . Eg har pynta meg med min grøne indiska- kjole og secondhand- woolford rustraude strømpebukser som glinsar litt. Helga skal brukast til å lese bøker, spele noko standardjazz og skrive gruppeprosjekt om kvinner under DDR sin bruk av musikk som ein måte å bevare sin identitet på. God helg til alle saman!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Må bare si at jeg elsker oktober og at alle andre glamoureffekter blekner sammenlignet med den fantastiske oktoberfredagen som befinner seg utenfor kontorvinduet.
Den personlige glamouren består av svart skjørt, lys grå genser og små sølvblomster i ørene. Helga er velsignet fri for planer, så jeg håper på mye tid til bok og musikk innpakket i pledd på balkongen
God helg til alle!

S sa...

Velkommen tilbake fra Paris!

Dagen begynte bra, men har hatt en liten nedtur før lunsj grunnet små kriser som nå forhåpentligvis er løst opp i. Har ingen ytre glamour i dag, selv om jeg har fått ros for genseren jeg har på. Men har en gryende indre glamorøs følelse over 1)at vi nå har funnet frem til mulige/praktiske løsninger på vårt alt for hektiske hverdagsliv, 2) at jeg fikset de krisene som oppstod i dag og 3) at kvelden byr på middag og konsert med husbonden. Ellers er helga herlig fri for planer, og det er godt for det trenger jeg.

God helg til alle!

Anonym sa...

Ingen glamoureffekt foreløpig. Sjokker rundt i yogaklær i delvis oppusset stue og skal prøve å fordrive en luftveisinfeksjon med yinyoga. Etter yoga blir det innekjole, rødt på leppene og romantisk middag med ektefelle/kjæreste gjennom mange år. God helg! .mette

HildeSofie sa...

Fredag alt! Jeg er på vei hjem med Gjøvikbanen, etter. tre dager på et lærerikt jobbkurs. Antrekket er grå jeans og mørkegrønn cardigan over en enkel trøye. Jeg rakk litt shopping før toget, så med på veien hjem har jeg nye strømper, bl.a et par høstgule, og et matchende nytt skjerf. Jeg er klar for høstmørket, bring it on!

Planer for helgen: Plukke modne epler! Og lage eplechutney, eplemos og sikkert en eplekake. Søndag er jobbedag med den flotte gjengen som lager TV-aksjon i kommunen (husk å ha kontanter!), og innimellom satser jeg på bok og te :)

God helg til alle glamorøse!

Maja sa...

Travel dag med mange forviklingar (som heldigvis ble løst), men nå ligger jeg på sofaen med bena hevet og pløyer gjennom dagens aviser. Digg! God fredagskveld alle sammen!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag - selv om klokka har passert midnatt...

Dette har vært en glamorøs dag - fint på jobb, og fint med frihelg etterpå! Har planer om endel friluftsliv, lese endel i ei bok jeg holder på med og noe matlaging. Kjøpte ei herlig bok i dag, Carl Butlers Småretter, for en slikk og ingenting på Fretex. Må testes!

Glamouren besto i varme klær innerst, leppestift i regn og sol, og røde negler fra Essie (Bordeaux). God helg, alle sammen!

Julia sa...

Forsinket rapport fra øyriket, der høstsolen skinte (håper den kommer tilbake før Matriculation etterpå) og jeg løp på kryss og tvers av bygda for å rekke diverse seminarer. Dagens glamoureffekt ble en lip pencil i dark plum, men er dog noe usikker på om den fargen er stilig eller for goth. Fortsatt noe trøtt og rastløs etter å ha tilbrakt første halvdel av uken i Paris, faktisk. Intens, men interessant studietur til landsbygda. Så knapt noe av byen bortsett fra metroen, men vil varmt anbefale nasjonalmuseet i St Germain til alle arkeologisk interesserte! God helg alle sammen!

Populære innlegg