onsdag, oktober 08, 2014

Les Vacances de Monsieur Hulot (1953)
Jacques Tati på en mandagskveld! Helt perfekt. "Les Vacances de Monsieur Hulot" er den første filmen med karakteren Hulot, og det er ikke vanskelig å se hvor senere komikere har hentet inspirasjonen. Vi kan kjenne igjen Hasse o Tage, Dick van Dyke og Chevy Chase i denne typen slapstick-humor, der ting går galt men ingen bryr seg egentlig så mye om det. Å bli sparket av en hest er dagligdags, å få en tennisball i hodet må man regne med, og at kanoen knekker midt på når man er ute og padler, må man tåle. At Hulots bil holder gjennom hele filmen, er et mysterium. (Når jeg tenker meg om, holdt den vel egentlig ikke heller.) 

Flere Tati-filmer: 
Play time (1967)
Jour de fête (1949)


7 kommentarer:

Hermia sa...

Åh.. en stor favorit! <3

Isolde sa...

Så hyggelig dere må ha det! Hvor får du tak i alle disse gamle filmene?

Glamourbibliotekaren sa...

Hermia: Ja, den går ofte på SVT har jeg hørt?

Isolde: Vi har det veldig hyggelig! Tati-filmene eier vi selv på dvd, ellers ser vi filmer vi har tatt opp fra TV (det går mye bra på TCM), noen ligger på Netflix, noen har jeg lånt på biblioteket, noen låner vi av venner osv. Kjøper ikke DVDer lenger (men har mange usette), har aldri lasta ned fra nettet.

Maja sa...

Jeg og pappa har en fast Tati-marathon-tradisjon hver jul! Filmene har ikke noe med jula å gjøre, men det er da vi har tid :-D Herlige filmer!

Hermia sa...

Gör den det? Kanske mer tidigare? Jag har boxen :)

Anne Grethe sa...

...for ikke å snakke om Glamourbibliotekarens spilleliste vol. 14 på en onsdagskveld, nyyydelig! Elsker stemningen den gir!

Synne sa...

Denne så jeg på Cinemateket for noen år siden! Sjarmbombe!

Populære innlegg