lørdag, november 22, 2014

A visit from the goon squad / Jennifer Egan. - London : Corsair, 2011. - 349 p.


Denne var veldig hypet for noen år siden, Jennifer Egan fikk Pulitzer-fiction-prisen, det skulle bli tv-serie men den ble visst lagt på is. Mange kortere historier, flere av dem viser seg å ha relasjoner til hverandre. Handlingen foregår primært i USA (mest New York), men også i Italia, Kenya og i et sør-amerikansk diktatur. 

Jeg kjøpte boka i 2012, hadde den med på ferie til Toscana, begynte å lese men kom liksom ikke ordentlig i gang, også ble den liggende et par år til nå i forrige uke. Men jeg vet ikke helt. Den fenget meg ikke noe særlig. Vet ikke helt hvorfor, den er ikke dårlig, kanskje var det ikke riktig tid og sted for meg. Jeg hadde trodd jeg skulle like den bedre, men jeg har dessverre en tendens til å bli litt skuffet over en del bøker som får såpass mye oppmerksomhet. Forventningene stiger i takt med antallet positive omtaler. Fallhøyden blir stor. ( - noe som kanskje også er grunnen til at jeg mer eller mindre bevisst unngår å lese superhype-bøkene mens de er på topp og alle snakker om dem. Bedre å vente til det har roa seg.)

Samma det, bøker er sjelden bortkasta tid, jeg er glad jeg har lest den - så nå går jeg videre med godt humør og frisk mot! 


4 kommentarer:

Sulvis sa...

Alle historiene har relasjoner til hverandre. Jeg laget et kart over boka etter å ha lest den ferdig, for å klargjøre hvem som hørte til hvor - og systematisere alder, årstall (det er jo et voldsomt sprang frem og tilbake i tid) og relasjoner. Jeg likte den overraskende godt.

fivrelden sa...

Av og til klaffer vi bare ikke med boka, selv om den kan være god. Jeg har noen sånne nøtter liggende. Kanskje en dag...

Nina sa...

Hallo du vise. Har du lest novellesamlingen til Hilary Mankel - The Assassination of Margaret Thatcher? Hva syntes du om den - og hva mener du om fiction/realisme debatten?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Har ikke lest novellesamlinga, så jeg kan ikke uttale meg!

Populære innlegg