fredag, desember 12, 2014

Førjulstradisjon


I desember drar vi alltid en liten tur til Göteborg. Formålet er å ta en pause fra hverdagen, hamstre svensk julete, ha bilen på service, fika dagen lang og bo på hotell. Denne gangen fikk vi ekstra mye julestemning ettersom sengegavlen var skimrende mørkerød, og det var julegatebelysning rett utenfor vinduet vårt. På dagen var himmelen blå, og sola skinte. Deilig. Man ser jo ikke dagslyset så mye når man er på jobb, egentlig. Deilige produkter fra Bigelow på badet. Må alltid innom Bigelow når vi er i New York. 
I butikkene var det julestemning. Vi er vanedyr og går gjerne på de samme stedene. Stamkaféen vår oppdaget vi for over ti år siden. Denne gangen ble det white orchard-te med biscotti til, og skriving av kort. Og senere på dagen: Varm sjokolade hos Kanolds konditori


For et par år siden var denne parken helt hvit av snø. Det tror jeg kanskje vi har sett bare det ene året. Göteborg er som regel litt forblåst, kald og våt! Men denne gangen skinte sola, og det var veldig koselig. Kanskje den mest juleaktige gata i Skandinavia. Haga Nygata. God pizza!


8 kommentarer:

Eline sa...

Så koselig... det virker som at dere er så flinke til å gjøre slike hyggelige ting sammen. Jeg sliter litt med å få kjæresten min vekk fra tv-skjermen, han er fotballgal og vi har en million kanaler som sender fotball døgnet rundt. Men i kveld skal vi på konsert, jipppiiiii

Anonym sa...

Oj, vi er i samme by og har gått i samme gater i dag! Fine Göteborg! Tenk om jeg ser noen jeg tror er deg, skal jeg da hilse? Tror ikke jeg tør, jeg blir nok litt starstruck... Også vet jeg jo ikke helt hvordan du ser ut, men jeg har en vag idé..

Glamourbibliotekaren sa...

Eline: Kos dere på konsert! :)

Anonym: ingen grunn til å bli starstruck - jeg er forlengst hjemme igjen! Var der tidligere i uka :)

Anonym sa...

Deilige bilder på en lørdags morgen etter nattevakta :) Takk!

Anonym sa...

Så gøy. Vi er på første førjulstur til Gøteborg nå. Kom sent i går kveld med bobil og to barn. Skal på Liseberg selvfølgelig, men har også lyst til å oppleve litt annet. Hvor burde vi dra - bortsett fra Kanolds konditori? Hilsen Aina Friden :)

Anonym sa...

ooooh, vilken butikk fant du det fine marmor-bordet i? Bilde nr 5 ovenfra?

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Bare hyggelig!

Anonym: Overalt!

Anonym: Artilleriet!

Anonym sa...

Så fine bilder fra mine "hoods" i Haga, moro å se sine egne kvarter gjennom andres øyne av og til! /Inger Marie i Gbg

Populære innlegg